Vračilo Blaga

Naročilo lahko prekličete, dokler ni v statusu obdelave - to je cca 30 minut po oddanem naročilu. Na www.emka.si desno zgoraj izberite »Prijavi se« (Prijava ali Registracija) in nato kliknite na »Moj račun«. Iz prikazanega seznama naročil izberite zadnje naročilo. S klikom na »Preklicujem naročilo« naročilo prekličite ali spreminjate.


Vračilo blaga in povrnitev denarja

Kot kupec imate pravico, da v 14 dneh, ob plačilu kupnine na obroke pa v 15 dneh, pisno obvestite MKT, da odstopate od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop. Odstopni rok poteče v 14 oziroma 15 dneh od dneva, ko ste pridobili dejansko posest nad blagom ali jo je pridobila namesto vas tretja oseba, ki ni prevoznik in ste jo v ta namen določili. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od pogodbe. Obvestilo o odstopu od pogodbe oziroma o nameravanem vračili blaga lahko potrošnik pošlje na elektronski naslov info@emka.si ali na naslov Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Emka.si, Brnčičeva ulica 45, 1231 Ljubljana Črnuče. Za vračilo blaga uporabite Obrazec za odstop od pogodbe, ali pa v paket priložite kratek dopis z vašimi kontaktnimi podatki, namenom vračila ter št. vašega TRRja za vračilo kupnine. 

Če odstopite od pogodbe, morate prejeto blago vrniti najpozneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopate od pogodbe, pri čemer sami krijete stroške vračila blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe vam bo MKT v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili, vrnila vsa prejeta plačila, v primeru prodaje na obroke tudi z zakonskimi zamudnimi obrestmi od dneva, ko jih je prejela, in nujnimi stroški, ki ste jih imeli za blago. MKT lahko zadrži vračilo že prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler ne predložite dokazila, da ste blago poslali nazaj. Blago morate MKT vrniti v stanju, v kakršnem je bilo, ko vam je bilo izročeno oz. ko je bilo izročeno naslovniku, hkrati pa morate v primeru prodaje na obroke MKT plačati tudi povračilo za njegovo uporabo vse do razveze pogodbe. Blago mora kupec vrniti na naslov: Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Emka.si, Brnčičeva ulica 45, 1231 Ljubljana Črnuče.

Pri nakupu zapečatenih avdio ali videoposnetkov in računalniških programov nimate pravice do odstopa od pogodbe, če je bil po dostavi odprt varnostni pečat. Če odstopite od nakupa artikla, ob katerem je bil možen nakup veznega artikla po ugodni nižji ceni, pa veznega artikla niste vrnili v zakonskem roku oziroma ga niste vrnili v stanju, v kakršnem ste ga prejeli, je MKT upravičena vezni artikel zaračunati po polni prodajni ceni.


Zamenjava blaga z napako

V primeru zamenjave blaga z napako nam blago vrnite s priporočeno pošto na spodaj naveden naslov. O zamenjavi nas obvestite na naslov info@emka.si oz. v pošiljko priložite kratko obrazložitev ter kopijo računa. Zamenjavo izdelka bomo izvedli v najkrajšem možnem času. Strošek poštnine v tem primeru krijemo mi.


REKLAMACIJE - Paket prosim vrnite na naslov:
Mladinska knjiga trgovina d.o.o. (pripis PPN)
Slovenska cesta 29
1000 Ljubljana
za: EMKA.SI