Unadva

Prelistaj me Image for Unadva from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Unadva

  Trda - 24. jul 2020
  ( 27 )
  ISBN/EAN:P_9789610158844
  Redna cena: 24,99 €

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 24,99 €
  Predviden rok dobave: 3-5 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Unadva + Zgodbe za razmislek skupaj ter prihrani dodatnih 2,24 € (5.61%)

  Opis

  Devetdeset risb in devetdeset pogledov na ljubezen in njeno slavljenje skozi dalmatinsko mentaliteto in humor.

  Slikarka in ilustratorka Tisja Kljaković Braić, doma v Splitu, je risbe zakonskega para v vsakdanjih življenjskih situacijah najprej objavljala na družabnih omrežjih. Karikature moškega in ženske so skupaj z njunimi komentarji in dialogi postale prepoznavne in izjemno priljubljene. Avtor spremne besede Frano Dulibić povezuje njun humor z Mediteranom: to je specifična mentaliteta ljudi, ki živijo blizu morja, klima jim dovoljuje, da so večji del leta doma oblečeni le v spodnje perilo, imajo počasne kretnje in svoje emocije izražajo skozi ležerno in fino, včasih tudi cinično zbadanje. Čeprav sta nastopajoči figuri po karakteristiki stereotipno moška in ženska, pa njuna duhovita konverzacija govori o intimnosti, bližini in medsebojni povezanosti. Risbe in dialogi Tisje K. Braić žarčijo ljubezen v duhoviti interpretaciji vsakdanjega življenja.


  ***

  Prevajalec: 

  Dr. Đurđa Strsoglavec (1967), prevajalka, profesorica, je doktorirala leta 2001 na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Tam je predstojnica Oddelka za slavistiko in od leta 1996 predavateljica južnoslovanskih književnosti in prevajanja v slovenščino. Za različne založbe prevaja dela uveljavljenih avtoric in avtorjev iz južnoslovanskega prostora, kot so na primer Renato Baretić, Daša Drndić, Vladimir Pištalo, Dubravka Ugrešić, Goran Tribuson in Kristian Novak. Unadva Tisje Kljaković Braić je njen osmi prevod za založbo Mladinska knjiga. Je članica Društva slovenskih knjižnih prevajalcev in predsednica njegovega upravnega odbora, članica žirije Vilenica (pri Društvu slovenskih pisateljev), članica uredništev revij Philological studies, Slavica Tergestina in Slavistične revije ter zbirke Slavica Slovenica.


  EU subvencija

  O avtorju

  -Tisja Kljaković Braić-

  Slikarka in ilustratorka Tisja Kljaković Braić, doma v Splitu, je risbe zakonskega para v vsakdanjih življenjskih situacijah najprej objavljala na družbenih omrežjih. Karikature moškega in ženske so skupaj z njunimi komentarji in dialogi postale prepoznavne in izjemno priljubljene.

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (19)
  (6)
  (1)
  (0)
  (1)
  ( 27 )

  Komentarji