Ščepec rešitve: zamolčane zdravilne moči začimb (trda vezava)

Image for Ščepec rešitve: zamolčane zdravilne moči začimb (trda vezava) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Ščepec rešitve: zamolčane zdravilne moči začimb (trda vezava)

    Trda - 10. nov 2014
    ( 1 )
    ISBN/EAN:P_9789619345252
    Redna cena: 38,00 €

    4. dopolnjena izdaja.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 38,00 €
    Predviden rok dobave: 7 - 9 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Kaj je novega v prenovljeni in dopolnjeni 4. izdaji Ščepca rešitve? - Veliko novih receptov - Novi znanstveni dokazi - Poglobljena razlaga energijskega delovanja vseh opisanih začimb. - 20 % več vsebine, na večjem formatu! Še sanja sem nam ne, koliko težav lahko omilimo ali celo ozdravimo s ščepcem začimb, ki jih morda že imamo na vrtu, okenski polici ali v kuhinji. Ali ste vedeli, da že minimalna količina muškatnega oreščka preprečuje nastajanje kariesa, da čaj iz bazilike redči kri vsaj tako učinkovito kot zdravila, da imamo na razpolago vsaj deset začimb, ki uspešno zavirajo razmnoževanje nevarnih bakterij, kot sta E. coli in salmonela, nekatere pa so celo kos bakterijam Helicobacter pylori in bakterijam, odpornim na antibiotike. Z njimi lahko veliko bolj varno kot s sinteznimi zdravili uravnamo tudi sladkor in holesterol. Moč začimb ni le kozmetične narave. Nešteto resnih znanstvenih raziskav, ki jih predstavljamo v tej knjigi, potrjuje, da so v velikem številu primerov začimbe enakovredne, neredko pa tudi močnejše od sinteznih zdravil, ki so jih testirali vzporedno. Ali ste vedeli, da vsebujeta dva grama cimeta več antioksidantov kot pol kilograma dušenega brokolija? Da 15 gramov peteršilja vsebuje toliko antioksidantov kot dve jabolki? Če torej nimamo veliko prostora, je bolje na vrtu ali balkonu pridelati kakšen gram začimb kot nekaj kilogramov krompirja ali solate. Z začimbami lahko zmanjšamo tudi potrebo po različnih kemikalijah v hiši. Nekatere uspešno odganjajo muhe in komarje, druge opravijo z molji, tretje preprečujejo nastanek plesni ali jih lahko celo preženejo s stene. In zakaj o vsem tem vemo tako malo? Zakaj danes uporabljamo manj začimb kot kadar koli prej? Zakaj jih je industrija izgnala iz hrane in jih nadomestila s pogosto škodljivimi kemikalijami? Čas je, da tudi na tem področju stopimo korak nazaj (ali naprej) – k sebi in k naravi. Prihranili si bomo veliko težav in veliko denarja ter si pridobili nova spoznanja o razsežnostih stvarstva, ki nas obkroža.

    O avtorju

    -Sanja Lončar-

    Sanja Lončar izvira iz Vojvodine; ob selitvi v Slovenijo je tvegala dobro službo v zameno za delo nekonvencionalne svobodne raziskovalke in novinarke, toda izkazalo se je, da je bila izbira take kariere in prihodnosti dobra izbira. Zaživela je v sozvočju z naravo, postala vodja projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, ki zastonj izdaja tudi mesečne novice v okviru društva Ognjič. Lončarjeva je glavna urednica te publikacije in tudi najpogostejša avtorica prispevkov. Poleg tega piše samostojne knjige in prireja predavanja o zdravem načinu življenja in o zdravi prehrani. Sama pravi, da je s spremembami, ki jih podaja na svojih predavanjih in v knjigah, dosegla, da živi neverjetno zdravo življenje - včasih se celo pošali, da jo kar skrbi, kam so izginile vse protibolečinske tablete, ki jih je imela nekoč ves čas na dosegu roke. Zelo se je trudila za dostopnost zdrave prehrane v trgovinah, ob tem pa pravi: "Nekateri izdelki so dejansko dražji, vendar po prvem šoku ugotovite, da je v celoti gledano takšen življenjski slog veliko cenejši."

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (1)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 1 )

    Komentarji