Vpišite vašo šolo

Orodjarna - Kuhinja za prave moške

Image for Orodjarna - Kuhinja za prave moške from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Orodjarna - Kuhinja za prave moške

    ( 141 )
    ISBN/EAN:P_9789612319298
    Redna cena: 27,96 €

    Priljubljeni blogovski chef (pred kratkim smo mu lahko čestitali za 1.000.000 ogledov na njegovem blogu kruhinvino.com), sicer ostro oglaševalsko pero in nabrušeni jezik z Radia Študent, je v svoji prvi knjigi, Kuhinja za prave moške, raziskoval, kakšno je »moško« stanje duha za štedilnikom.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 27,96 €
    Brezplačna dostava
    Rok dobave: 2-3 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Z nadaljevanjem, Orodjarno, pa se bo Napo posvetil orodjem, ki jih uporabljamo v kuhinji, pri čemer ni izbirčen, saj ga zanima vse: od najbolj primitivnih in preprostih do najnovejših hi-tech gadgetov. Z nožem vas bo torej naučil sesekljati tatarca, narediti suši, narezati pršut in filirati ribe ali zajca, z valjarjem, ponvijo, pečico in še več kot 20 drugimi orodji pa še dolgo vrsto drugih čudovitih jedi. Recepti so preizkušeni in zapisani v prepoznavnem, duhovitem slogu. Podprto z ilustracijami Cirila Horjaka in fotografijami Toma Jeseničnika.




    Preberite intervju z avtorjem knjige

    O avtorju

    -Boštjan Napotnik-

    Znana faca in multipraktik, podira tabuje o moških v kuhinji in nagovarja: "Stari, skuhaj sam!"

    Boštjan Napotnik – zlati glas Top shopa, nabrušen jezik z Radia Študent, ostro oglaševalsko pero, nabrit voditelj televizijske oddaje Desetka in vnet kulinarični raziskovalec, ki že 3 leta svoja dognanja redno beleži na blogu www.kruhinvino.com, se zdaj predstavlja s sočno napisano kuharico Kuhinja za prave moške.

    ''Ko sem se pred osemnajstimi leti iz študentske sobice preselil v stanovanje, ki je imelo pravo pravcato kuhinjo, je bil prvi nakup po selitvi 12-delni komplet posode iz inoksa (s steklenimi pokrovi, ročaji, odpornimi proti visoki temperaturi, in dvojnim dnom, za 13.990 tolarjev), v kateri sva s cimrom scimprala marsikateri študentfutr in ki mi dobro služi še danes. Nisem hotel biti kuhar, postajal sem slavist in literarni komparativist.
    Ko sem pred desetimi leti spoznaval svojo ženo, se je veliko dolgih pogovorov, iskrenja oči in dotikov rok dogajalo ob hrani – najprej ob krožnikih, kasneje ob piskrih in šporhertu. Vedno bolj zares in za Srečkota in Majo in Markota in Urško in Matevža in Sintijo in druge, ki jih imava rada. Ko sta se na kašice abonirala še Jon in Iza, je že bilo jasno: kuhar bom, kuhal bom za družino in prijatelje."

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    Oglejte si več iz oddelkov:

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (119)
    (1)
    (3)
    (3)
    (15)
    ( 141 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji