Splošni prodajni pogoji


Spletno prodajo Emka.si izvaja Mladinska knjiga Trgovina d.o.o. (MKT) Ljubljana, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana (Elektronski naslov: info@emka.si). Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani z matično številko 5171555000, osnovni kapital 4.095.443,17 EUR, ID za DDV SI 48494216.

Jamčimo, da je vsak nakup v spletni trgovini Emka.si varen.

Cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR) z DDV. Kupnina se zaračuna v enem obroku.

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini ...) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Blago, ki ga dostavljamo iz zaloge boste prejeli v predvidoma treh delovnih dneh. Pri vsakem artiklu je naveden predviden rok dobave. V primerih prednaročil dostavljamo blago šele po prejemu na skladišče, o čemer ste obveščeni pri samem izdelku ob oddaji naročila.

Kot kupec imate pravico, da v 14 dneh, ob plačilu kupnine na obroke pa v 15 dneh, pisno obvestite MKT, da odstopate od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop (Vračila in zamenjava). Odstopni rok poteče v 14 oziroma 15 dneh od dneva, ko ste pridobili dejansko posest nad blagom ali jo je pridobila namesto vas tretja oseba, ki ni prevoznik in ste jo v ta namen določili. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od pogodbe. Nedvoumno izjavo o odstopu (ki naj vsebuje vsaj vaše ime in priimek, naslov, navedbo blaga, na katerega se nanaša odstop, vaše kontaktne podatke (telefonska številka ali e-poštni naslov) in podatke o vašem TRR, če želite, da se vam kupnina vrne z bančnim nakazilom na vaš račun) oziroma obvestilo o nameravanem vračilu knjig ali drugega blaga lahko pošljete na elektronski naslov info@emka.si ali na naslov Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Emka.si, Brnčičeva ulica 45, 1231 Ljubljana Črnuče. V paket za vračilo priložite Obrazec za odstop od pogodbe, ali pa priložite kratek dopis z vašimi kontaktnimi podatki, namenom vračila ter št. vašega TRRja za vračilo kupnine.

Če odstopite od pogodbe, morate prejeto blago vrniti najpozneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopate od pogodbe, pri čemer sami krijete stroške vračila blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe vam bo MKT v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili, vrnila vsa prejeta plačila, v primeru prodaje na obroke tudi z zakonskimi zamudnimi obrestmi od dneva, ko jih je prejela, in nujnimi stroški, ki ste jih imeli za blago. MKT lahko zadrži vračilo že prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler ne predložite dokazila, da ste blago poslali nazaj. Blago morate MKT vrniti v stanju, v kakršnem je bilo, ko vam je bilo izročeno oz. ko je bilo izročeno naslovniku, hkrati pa morate v primeru prodaje na obroke MKT plačati tudi povračilo za njegovo uporabo vse do razveze pogodbe. Blago mora kupec vrniti na naslov: Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Emka.si, Brnčičeva ulica 45, 1231 Ljubljana Črnuče.

Pri nakupu zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov nimate pravice do odstopa od pogodbe, če je bil po dostavi odprt varnostni pečat. Če odstopite od nakupa artikla, ob katerem je bil možen nakup veznega artikla po ugodni nižji ceni, pa veznega artikla niste vrnili v zakonskem roku oziroma ga niste vrnili v stanju, v kakršnem ste ga prejeli, je MKT upravičena vezni artikel zaračunati po polni prodajni ceni.

V primeru, da kupec naročenega blaga ne prevzame, ga Mladinska knjiga Trgovina d.o.o. z SMS sporočilom na vpisano telefonsko številko in e-mail obvesti, da lahko blago prevzame na pošti. V kolikor kupec v sedmih dneh ne prevzame blaga na pošti, Mladinska knjiga Trgovina d.o.o. kupcu pošlje ponovno SMS sporočilo in e- mail s pozivom k prevzemu blaga. V primeru neprevzema blaga, Mladinska knjiga Trgovina d.o.o. ponovi postopek še po desetih dneh. V kolikor kupec tudi po tem blaga ne prevzame, ga Pošta Slovenije po določenem času vrne pošiljatelju in s tem nastanejo dodatni stroški.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Kupec ima možnost uveljavljanja stvarnih napak pri MKT, kamor lahko naslovi tudi vse morebitne reklamacije in pritožbe.

MKT sprejema reklamacije na telefonu 01/588 7404, ali na elektronski naslov info@emka.si in jih bo rešila v najkrajšem možnem času.

MKT ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje sporov, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je na voljo na spletni povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Pisna dokazila o naročilu kupca so skupaj s splošnimi pogoji shranjena v Službi oskrbe kupcev Mladinske knjige Trgovine d.o.o., Slovenska 29, Ljubljana, in so kupcu dostopna na podlagi njegove zahteve.

Obdelava osebnih podatkov lahko poteka na podlagi ene od naslednjih pravnih podlag: izrecnega soglasja, obstoječega pogodbenega razmerja, zakonskih zahtev, ki MKT zavezujejo kot upravljavca osebnih podatkov, ali pa na podlagi medsebojnega razmerja med MKT in kupcem zaradi njegovih preteklih nakupov blaga skladno s Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (zakoniti interes). V slednjem primeru takšna obdelava poteka omejeno časovno obdobje 5 let, z upoštevanjem strogih pogojev veljavne zakonodaje in na podlagi skrbne ocene interesov upravljavca in interesov ter pravic kupca, kupec pa lahko kadarkoli ugovarja takšni obdelavi, in sicer preko telefona (01/588 7480), e-pošte (info@emka.si) ali pisno na naslov Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., PE Emka.si, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana. V kolikor kupec želi, lahko ob registraciji poda tudi soglasje, s katerim dovoljuje, da Mladinska knjiga Trgovina d.o.o. do njegovega preklica obdeluje njegove osebne podatke za namen obveščanja oz. neposrednega trženja v obsegu, kot ga opredeli ob sami podaji soglasja.

Več o tem v politiki zasebnosti si lahko preberete na strani o Politiki zasebnosti. Elektronski naslov pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: dpo@mkz.si

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi (računalniški sistemi zaloge avtomatsko preverjajo enkrat dnevno v jutranjih urah in izjemoma lahko poidejo tokom dneva), če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

S klikom na gumb »Zaključi in oddaj naročilo« v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-mail, ki ste ga navedli pri registraciji. S klikom na gumb »Zaključi in oddaj naročilo« ste sklenili prodajno pogodbo z Mladinsko knjigo Trgovino d.o.o., Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, z obveznostjo plačila. Pogodba je sklenjena za obdobje do izpolnitve vseh pogodbenih obveznosti, tj. dostava blaga in plačilo celotne kupnine. Vsebino vašega naročila lahko kadarkoli preverite na strani Moji nakupi. V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na nas: info@emka.si. S klikom na gumb »Zaključi in oddaj naročilo« potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Stroški priprave blaga in pošiljanja za redna naročila znašajo 3,95 €. Stroški so enotni ne glede na število naročenih izdelkov.

*Pri izbiri plačila po povzetju Pošta Slovenije zaračuna provizijo za nakazilo, pri plačilu s kreditno kartico ali po predračunu (le pravne osebe) pa te provizije ni. Če se želite izogniti tej proviziji, svetujemo izbiro plačila s kreditno kartico. Emka.si na ta znesek nima vpliva, saj ga določa Pošta Slovenije.Pogoji veljajo od 01. marca 2021