Ljudski zdravnik - Koristni nasveti za zdravje

Prelistaj me Image for Ljudski zdravnik - Koristni nasveti za zdravje from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Ljudski zdravnik - Koristni nasveti za zdravje

  Trda - 23. jun 2012
  ( 8 )
  ISBN/EAN:P_9789612697969
  Redna cena: 44,90 €

  Knjiga Ljudski zdravnik je najpomembnejše in osrednje knjižno delo svetovno znanega švicarskega pionirja naravnega zdravljenja, Alfreda Vogla.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 44,90 €
  Rok dobave: 2-3 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Knjiga Ljudski zdravnik je najpomembnejše in osrednje knjižno delo svetovno znanega švicarskega pionirja naravnega zdravljenja, Alfreda Vogla. V njej so združene njegove večdesetletne izkušnje s področja zdravljenja z zdravilnimi rastlinami, homeopatije, zdrave prehrane in zdravega načina življenja.

  V tej izdaji so v slovenskem jeziku prvič objavljena vsa manjkajoča poglavja in posodobitve, ki jih je Vogel zapisal od prvega izvoda, leta 1952, dalje. Od takrat do danes je bila knjiga prevedena v številne svetovne jezike in prodana v preko 2 milijonih izvodih.

  Knjiga je več kot zbir receptov. Je prava zakladnica unikatnega znanja, ki je naredila Alfreda Vogla prepoznavnega, in združuje njegove lastne izkušnje s stoletnimi izkušnjami prednikov. V knjigi Vogel namesto hitrega, kratkotrajnega pristopa reševanja različnih težav, poznavalsko ubira pot terapevta, ki nas vodi do zdravja in prepriča o smislu in nujnosti zdravega načina življenja.

  Vogel je bil izjemen poznavalec in govornik. Ljudje so mu vedno do zadnjega kotička napolnjenih predavalnicah radi prisluhnili. Povedni slog je značilen tudi za to knjigo.

  Če še vedno velja, da smo se starih receptov za zdravje učili od naših babic, je nedvomno res, da so se one učile od ljudi, kot je bil Alfred Vogel. Sam je svojim pacientom pogosto dejal: "Lahko sem vaš gorski vodnik, pokazal vam bom pot in vas usmerjal, a hoditi boste morali sami."
  Knjig, kot je Ljudski zdravnik, praktično ne pišejo več. Poznavalci jim pravijo "knjige z izvorno kodo". To so originalni, neprecenljivi zapisi, ki nas kot svetilnik v morju številnih informacij o zdravju, usmerjajo v pravo smer.

  - Robert Terčelj-Schweizer, urednik knjige

  O avtorju

  -Alfred Vogel-

  Alfred Vogel (1902 - 1996), znani švicarski fitoterapevt, strokovnjak za prehrano in pisec, se je rodil leta 1902 v mestecu Aesch pri Baslu (Švica). Bil je najmlajši od štirih otrok. Oče in dedek sta mu že kot majhnemu dečku odprla vrata v svet zdravilnih zelišč. Z 21 leti se je preselil v Basel, kjer je vodil trgovino z zdravo prehrano. Strankam je začel prenašati svojo življenjsko filozofijo, pripravljati pa je začel tudi že svoje prve zeliščne pripravke. Ko je bil star 29 let, je začel izdajati mesečnik z naslovom Novo življenje (Das Neue Leben), ki je od začetka 40-ih let prejšnjega stoletja začel izhajati pod naslovom Zdravstvene novice. Svoje znanje je tekom življenja le še poglabljal in širil. Močno se je posvečal proučevanju povezavam med prehranjevanjem življenjskim slogom, konstitucijo in boleznijo.

  Delo Alfreda Vogla je zaznamovano z miselno dediščino o načinu življenja in zdravljenja, ki se v vseh pogledih ravna po naravi. Alfred Vogel se je vse življenje zavzemal za priznanje naravnega dravilstva in fitoterapije.

  „V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja.“  

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (5)
  (1)
  (1)
  (0)
  (1)
  ( 8 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji