Gaja Kos

Gaja Kos (1979) je urednica, literarna kritičarka, pisateljica in prevajalka.

Na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete v Ljubljani je doktorirala iz mladinske književnosti. Otroški in mladinski književnosti se posveča tudi pri svojem delu. Že vrsto let deluje kot samozaposlena v kulturi.

Literarne kritike objavlja v revijah Literatura, Sodobnost, Otrok in knjiga ter Dialogi, v Delovih Književnih listih in na www.ludliteratura.si, pri založbi Miš ureja izvirno slovensko leposlovje za otroke in mladino, pri LUD Literatura pa soureja zbirko prevodne kratke proze Stopinje. S Centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo, ki se posveča sistematičnemu vrednotenju domače in tuje mladinske književnosti, kot zunanja strokovna sodelavka sodeluje pri pripravi Priročnikov za branje kakovostnih mladinskih knjig. Je članica upravnega odbora Društva slovenskih literarnih kritikov in nadzornega odbora Slovenske sekcije IBBY.

Piše za najmlajše bralce in zanje občasno tudi kaj prevede. V letu 2019 je pri Mladinski knjigi izšla slikanica Obisk (Gajino besedilo je z ilustracijami nadgradila Ana Zavadlav). Med njenimi proznimi deli za otroke so še: Grdavši, Rizibizi in laž, Junaki z ladje Argo (knjiga je bila izbrana za Cankarjevo tekmovanje), Skokica in smeh ter Grdavši in dež.

Gaja Kos
Izdelki: (  1 - 5 od 5  )
:
:

 • Dodaj v košarico
  19,99 €
  Primerjaj
 • Dodaj v košarico
  Primerjaj
 • Dodaj v košarico
  Primerjaj
 • Dodaj v košarico
  Primerjaj
 • Dodaj v košarico
  Primerjaj

Filtri