Darilo za prvih 1000 kupcev ob nakupu nad 20 €

Blue: Adriatic Blue Fish

Image for Blue: Adriatic Blue Fish from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Blue: Adriatic Blue Fish

    Trda - 23. nov 2016
    ( 0 )
    ISBN/EAN:P_9789612837419
    Redna cena: 36,00 €

    43 praktičnih, iskrenih in preizkušenih receptov za vsakdan
    Sardele v soli, marinirani surovi sardončki, šavor, escabeche, pečeni šuri na limoni, namaz iz belega tuna in sardele, tapenade, pašte iz slanih sardonov, rižotke, lešada, solata ali dve. Plave ribe so dostopen, bogat vir z beljakovinami, omega tri maščobnimi kislinami in minerali. Srečo imamo, da živimo v zaledju Jadranskega morja, ki nas preko celega leta zalaga s svežo divjo ribo.

    Hudomušne vinske spremljave
    Vandral sem po Slovenski Istri, otokih Jadrana in delal postanke po Sredozemlju ter si beležil značaje lokalnih vin ter jih pesnil s plavimi ribami. Garaško delo, za vas! Odkritje letošnjega leta je viška vugava, plavac mali med belimi hrvaškimi vini. Le h katerim jedem sem ga vtaknil?

    12 portretov plavih rib

    Sardelo poznate in skušo tudi. Kaj pa plavico, luca, iglico, trupca in šnura? Vsaka plava riba, ki plava v Jadranu in Sredozemskem morju, je predstavljena s kratkim življenjepisom in vrhunsko ilustracijo Sare Koncilja. Spoznali boste spolno življenje rib, njihove bivanjske teritorije, prehrambene navade in izvedeli, kdaj poteka sezona lova. In da, modroplavuti tun je zaščitena živalska vrsta.

    Predstavitev ribolovnih območij Sredozemskega morja
    V knjigi boste spoznali vsa označena FAO ribolovna območja, ki so obvezna informacija na prodajni deklaraciji ribe. Lažje se boste odločili, ali boste skušo ali sardelo kupili ali ne. Kaj je lokalno okolje je širok pojem, s poznavanjem območja ulova in vrst ribolovnih tehnik boste bolj ozaveščen, če ne suveren potrošnik plave ribe.

    Klemen Košir, avtor




    ” Inovativen grafični prijem; razgibana tipografija, izvrsten prelom, vezava, izbor papirja in uravnotežena kompozicija vseh grafičnih elementov. Nazorna ilustacija. Nezanemarljiva je tudi didaktična komponenta. Vse to uvršča knjigo v vrh vsega, kar se se je na tem področju zgodilo v zadnjem letu. To se (očitno) lahko zgodi samo v lastni produkciji in samozaložbi. ”

    Jani Bavčer, predsednik komisije ob podelitvi nagrade Najlepša slovenska knjiga 2015 knjigi Plava, nosilka nagrade je oblikovalka Anja Delbello.




    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 36,00 €
    Rok dobave: 2-3 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    43 praktičnih, iskrenih in preizkušenih receptov za vsakdan
    Sardele v soli, marinirani surovi sardončki, šavor, escabeche, pečeni šuri na limoni, namaz iz belega tuna in sardele, tapenade, pašte iz slanih sardonov, rižotke, lešada, solata ali dve. Plave ribe so dostopen, bogat vir z beljakovinami, omega tri maščobnimi kislinami in minerali. Srečo imamo, da živimo v zaledju Jadranskega morja, ki nas preko celega leta zalaga s svežo divjo ribo.

    Hudomušne vinske spremljave
    Vandral sem po Slovenski Istri, otokih Jadrana in delal postanke po Sredozemlju ter si beležil značaje lokalnih vin ter jih pesnil s plavimi ribami. Garaško delo, za vas! Odkritje letošnjega leta je viška vugava, plavac mali med belimi hrvaškimi vini. Le h katerim jedem sem ga vtaknil?

    12 portretov plavih rib

    Sardelo poznate in skušo tudi. Kaj pa plavico, luca, iglico, trupca in šnura? Vsaka plava riba, ki plava v Jadranu in Sredozemskem morju, je predstavljena s kratkim življenjepisom in vrhunsko ilustracijo Sare Koncilja. Spoznali boste spolno življenje rib, njihove bivanjske teritorije, prehrambene navade in izvedeli, kdaj poteka sezona lova. In da, modroplavuti tun je zaščitena živalska vrsta.

    Predstavitev ribolovnih območij Sredozemskega morja
    V knjigi boste spoznali vsa označena FAO ribolovna območja, ki so obvezna informacija na prodajni deklaraciji ribe. Lažje se boste odločili, ali boste skušo ali sardelo kupili ali ne. Kaj je lokalno okolje je širok pojem, s poznavanjem območja ulova in vrst ribolovnih tehnik boste bolj ozaveščen, če ne suveren potrošnik plave ribe.

    Klemen Košir, avtor




    ” Inovativen grafični prijem; razgibana tipografija, izvrsten prelom, vezava, izbor papirja in uravnotežena kompozicija vseh grafičnih elementov. Nazorna ilustacija. Nezanemarljiva je tudi didaktična komponenta. Vse to uvršča knjigo v vrh vsega, kar se se je na tem področju zgodilo v zadnjem letu. To se (očitno) lahko zgodi samo v lastni produkciji in samozaložbi. ”

    Jani Bavčer, predsednik komisije ob podelitvi nagrade Najlepša slovenska knjiga 2015 knjigi Plava, nosilka nagrade je oblikovalka Anja Delbello.




    O avtorju

    -Klemen Košir-

    Klemen Košir se skozi življenje prebija s pisanjem, kuhanjem in izdajanjem knjig. Do sedaj so izšla naslednja njegova dela: Namazi za mizo (2012), FAO 37.2.1 – divji Jadran (2013), Kruh moj vsakdanji (2014).

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: angleški
    • Leto izida: 2016
    • Število strani: 175
    • ISBN/EAN: 9789612837419
    • Mere izdelka vxš: 22 x 17,5
    • Vezava: Trda
    • Datum Izida: 23.11.2016
    • Založba: Klemen Košir, s. p.
    • Avtor: Klemen Košir
    • Prevajalec: Sara Stermenszky
    • Povprečna ocena:
      ( 0 )

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 0 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji