Zmaj Direndaj

Prelistaj me Image for Zmaj Direndaj from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Zmaj Direndaj

  Trda - 24. feb 2011
  ( 2 )
  ISBN/EAN:P_9789610117445
  Redna cena: 17,99 €

  ​Zabavna zgodbica, ki malčke zlahka nasmeje. Hkrati pa sporoča, da je otroštvo srečno samo, če je ravno prav brezskrbno. – Ilustrirala Jelka Reichman.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 17,99 €
  Predviden rok dobave: 3-5 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Iščemo ZMAJA DIRENDAJA, ki županu nagaja.

  Zmajski mladiček se nikakor ne more odločiti, kako bi lahko bil koristen v belem mestu, zato dela zgago. Namesto da bi stražil na mostu, se po mestu potepa s psom Bernijem ter se baše s klobasami, tortami, palačinkami in lubenicami.

  Zabavna zgodbica, ki malčke zlahka nasmeje. Hkrati pa sporoča, da je otroštvo srečno samo, če je ravno prav brezskrbno. – Ilustrirala Jelka Reichman. 4+

  O avtorju

  -Kajetan Kovič-

  Kajetan Kovič (1931–2014), pesnik, pisatelj, prevajalec, urednik in akademik, je bil eden najvidnejših književnih ustvarjalcev po drugi svetovni vojni.

  Leta 1956 je diplomiral na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz svetovne književnosti in literarne teorije. Po diplomi je bil nekaj časa novinar v kulturni redakciji pri Ljubljanskem dnevniku in Ljudski pravici. Leta 1958 se je zaposlil kot urednik za leposlovje pri Državni založbi Slovenije, od leta 1985 do upokojitve leta 1992 pa je bil glavni urednik založbe. Od leta 1995 je bil redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

  Pesmi je začel pisati že v gimnaziji, prvič pa jih je objavil v Mladinski reviji leta 1947. Izdal je več pesniških zbirk za odrasle, pisal pa je tudi prozo. Je soavtor zbirke Pesmi štirih, najpomembnejšega dela slovenskega liričnega intimizma, ki so ga leta 1953 skupaj izdali on, Ciril Zlobec, Tone Pavček in Janez Menart.

  Med njegova bolj znana prozna dela za odrasle sodi roman Tekma ali kako je arhitekt Nikolaj preživel konec tedna. Njegova dela za otroke (Moj prijatelj Piki Jakob, Maček Muri, Zmaj Direndaj, Pajacek in punčka, Zlata ladja, Zgodnje zgodbe …, večina z ilustracijami Jelke Reichman) pa so slovensko literaturo za otroke povzdignila na najvišjo, tudi mednarodno primerljivo raven.

  Prevajal je predvsem nemško in francosko ter madžarsko poezijo.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (1)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 2 )

  Komentarji

  ZMAJ DIRENDAJ
  Anonymous , 03-07-2017
  Spoštovani. Čudovita knjiga, ki me spremlja že skoraj 30 let in še vedno slišim Rifletov glas, ki jo je posnel na kaseto , da bi imeli še slepi kaj od nje .... se sliši kruto smešno .. ampak sem že iskala cd-je pa jih ni ... imajo samo slikanice brez glasbene spremljave ... ko žalostni Berni koraka in zmajDinerdaj (je rekla moja hči) pljuva peške v Ljubljanico ... neprecenljivo... ko ga okrega : Ti bi pa samo jedel, kaj! zmaj pa mu odgovori, ker je mislil, da je na koncu ? : Čokolado .. in to s takim glasom, da se mi še sedaj pocedijo sline ... Skratka čudovita slikanica, ki ji manjka cd ali pač geslo za povezavo na net .. nekaj.. čeprav še imamo staro slikanico, bi še kupili kakšno in jo podarili ampak .. kot je rekel zmaj Direndaj: sem pripeljal sebe, da dobim nagrado ... zaboj s čokolado :-) Prooooosim najdite pot da bo to glasbena pravljica... no sj lahko pa jo natisnete še bolj zanimivo iz različnih materialov, da bo dejansko "otipljiva" glasbena pravljica. Pa lep pozdrav Marija CIzej