Živalske uspavanke: Pred noskom (Domače branje)

Prelistaj me Image for Živalske uspavanke: Pred noskom (Domače branje) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  ŽIVALSKE USPAVANKE - PRED NOSKOM (Domače branje)

  Trda - 21. avg 2017
  ( 22 )
  ISBN/EAN:P_9789610126454
  Redna cena: 16,95 €
  9789610126454 - Mladinska knjiga Založba

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 16,95 €
  Predviden rok dobave: 3 - 5 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Predšolska vzgoja, 1., 2. in 3. razred 

  Slikanica Živalske uspavanke je izšla v zbirki domačega branja Knjiga pred nosom. 

  V avtorski slikanici Lile Prap Živalske uspavanke je zbranih štirinajst pesmi. Trinajst pesmi je uspavank za različne živali, prva pesem pa je namenjena čukom, ki so nočne živali, zato je budnica. 

  Pesmi so zanimive zato, ker je v njih veliko glasov, s katerimi se oglašajo živali in jih po njih prepoznamo. 

  Avtorica je vsako žival, ki ji je napisala pesem, tudi naslikala

  Spremno gradivo, ki je v slikanici Živalske uspavanke razvija bralne zmožnosti, spodbuja pogovor o prebranem, vsebuje stvarne opombe in posreduje dodatne informacije o besedilih in avtorjih. Avtorica spremnega didaktičnega gradiva je dr. Dragica Haramija. 

  V knjigi Živalske uspavanke boste našli Mačjo uspavanko, Uspavanko za ribe, Medvedjo uspavanko

  O avtorju

  -Lila Prap-

  Lilijana Praprotnik Zupančič, bolj znana kot Lila Prap, se je rodila leta 1955 v Celju. Po končanem študiju arhitekture v Ljubljani se je nekaj časa ukvarjala s projektiranjem in urbanizmom, nato se je kot svobodna umetnica preživljala predvsem z opremljanjem prostorov, grafičnim oblikovanjem in karikaturo, v zadnjih letih pa večinoma piše in riše čudovite ter večkrat nagrajene slikanice.

  Prva Lilina knjiga za otroke, za katero je v celoti prispevala tako besedila kot tudi ilustracije, je slikanica Male živali, ki je bila tudi zelo hitro prevedena. Pravi mednarodni preboj pa je sledil s slikanico Zakaj?, ki je postala fenomen v svetovnem merilu. Lilina dela so doslej dosegla več kot 38 držav, vsako leto pa se jim pridruži še kakšna nova. Njen opus obsega 16 unikatnih slikanic, okoli 80 000 jih je bilo natisnjenih v slovenščini, več kot 600 000 pa v tujih jezikih.

  Že dvakrat je bila nominirana tudi za Andersenovo nagrado, ki ji po domače pravijo tudi mala Nobelova nagrada za literaturo. Prejela je nominacijo za nagrado Astrid Lindgren in mednarodno častno priznanje IBBY za ilustracijo. Doma smo jo nagradili z ugledno Levstikovo in Smrekarjevo nagrado, leta 2002 je prejela še nagrado za najlepšo knjigo. Leta 2019 je bila Lila Prap tudi častna gostja v Bologni, kjer je bila slovenska stojnica odeta v barvite ilustracije iz njene slikanice Ptiči?!

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (15)
  (1)
  (5)
  (1)
  (0)
  ( 22 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji