Zemlja - velika ilustrirana enciklopedija

Prelistaj me Image for Zemlja - velika ilustrirana enciklopedija from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Zemlja - velika ilustrirana enciklopedija

  Trda -
  ( 73 )
  ISBN/EAN:P_9788611174655
  Redna cena: 129,90 €

  Na 520 straneh vas popelje po vseh geografskih širinah od Arktike preko ekvatorja na jug Antarktike. Nas planet boste videli v vsej njegovi neverjetni lepoti!

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 129,90 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Na 520 straneh vas popelje po vseh geografskih širinah od Arktike preko ekvatorja na jug Antarktike. Naš planet boste videli v vsej njegovi neverjetni lepoti!
  · več kot 2.000 fotografij
  · več kot 1.200 ilustracij, preglednic in zemljevidov
  · več kot 30 urednikov!
  · učni pripomocek, ki ne bo zatajil!

  Boljše knjige že dolgo niste imeli v rokah!
  · Preproste razlage, ki si jih boste brez truda zapomnili.
  · Velike in pregledne strani, na katerih se boste zlahka znašli.
  · Kraji, kamor boste prvič v življenju imeli priložnost pogledati.
  · Fotografije, ki vas bodo očarale.
  · In seveda: Učni pripomoček, ki ne bo zatajil.

  Knjiga Zemlja je razdeljena na pet glavnih delov. Prvi del, Planet Zemlja, je uvodni oris Zemlje kot celote. Naslednji trije deli - Kopno, Ocean in Ozračje - govorijo o glavnih okoljih na planetu. V teh delih so pojavi na Zemlji razdeljeni v skupine, kakršni sta Reke ali Jezera. Uvodne strani pojasnijo nastanek pojavov v vsaki skupini in opišejo njihove značilnosti, naslednje strani pa prikažejo posamezne poglavitne pojave te vrste. Po vsej knjigi so razvrščeni tematski vpogledi. Zadnji del, Tektonska Zemlja, je atlas Zemljinih tektonskih plošč.

  PLANET ZEMLJA
  Oris planeta obsega štiri poglavja. Poglavje Zgodovina Zemlje pripoveduje o dogajanju v preteklosti Zemlje in Vesolja. Sledi poglavje Zemlja v Vesolju o položaju Zemlje med drugimi planeti v Osončju. Poglavje Anatomija Zemlje se ukvarja z zgradbo Zemlje in njenimi snovmi, poglavje Zemlja se spreminja pa pojasnjuje procese, ki zajemajo ves planet.

  TEKTONSKA ZEMLJA
  Zemljina skorja je razdeljena na velike kose, imenovane tektonske plošče. Njihovo premikanje je glavni in najpomembnejši vzrok za spreminjanje podobe Zemljinega površja. Ta del knjige prikazuje sedem glavnih Zemljinih plošč in nekaj manjših v njihovi soseščini. Dodani zemljevid seznanja z gostoto prebivalstva in državnimi mejami.

  KOPNO, OCEAN, OZRAČJE
  Ti trije deli se osredotočajo na tri glavna območja - na Zemljino kopnino, njene oceane in plinski ovoj. V vsakem delu so pojavi razvrščeni po njihovih vrstah v manjše razdelke, ki vsebujejo splošna pojasnila in nato podrobne prikaze posameznosti. Prikazi so večinoma posvečeni konkretnim pojavom (na primer posameznim ognjenikom), nekateri pa značilnim vrstam pojavov (na primer vrstam oblakov). Prikazi konkretnih pojavov so nanizani po celinah in delih celin, in sicer po zaporedju: Arktika, Severna Amerika, Srednja Amerika, Južna Amerika, Evropa, Afrika, severna in zahodna Azija, južna in vzhodna Azija, Avstralija in Oceanija, Antarktika. V mejah teh enot so razvrščeni približno od severa proti jugu.

  Knjiga nazorno predstavlja naš planet, naravne procese in življenje na njem. Podrobno opisuje fizično podobo, geografijo, geološko sestavo, površje, ozračje in človekove dosežke. Je najpopolnejša zbirka podatkov o zemlji doslej.

  O avtorju

  -Velika ilustrirana enciklopedija-

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (21)
  (11)
  (16)
  (25)
  (0)
  ( 73 )

  Komentarji