Priključi se druščini SUPERJUNAKOV BRANJA

Zajčkova hišica

Prelistaj me Image for Zajčkova hišica from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Zajčkova hišica

  Trda - 15. jan 2021
  ( 16 )
  ISBN/EAN:P_9789610145516
  Redna cena: 19,99 €

   Nominacija za Levstikovo nagrado 2021 za izvirno leposlovje za otroke in mladino: 

  Zajček je imel imenitno hišico. Prišlo je do hudega neurja in ostal je brez strehe nad glavo. Še sreča, da v gozdu ni bil sam. Kdo vse mu bo priskočil na pomoč? Kaj pa lisica?

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 19,99 €
  Predviden rok dobave: 3 - 5 dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Zajčkova hišica + Tristo zajcev: najlepše slovenske ljudske pravljice iz zapuščine Milka Matičetovega skupaj ter prihrani dodatnih 3,90 € (6.61%)

  Opis

   Nominacija za Levstikovo nagrado 2021 za izvirno leposlovje za otroke in mladino: 

  Levstikova nagrada 2021

  Anja Štefan, ZAJČKOVA HIŠICA: Preprosta pravljica, ki pa je zaradi zanimivega pripovednega postopka prava umetnina. Pripoved je ritmizirana, avtorica v njej spretno uporablja rime, s čimer na bralca učinkuje na pomenski in zvočni ravni. Vse je skrbno premišljeno, vsaka beseda na svojem mestu. Ko beremo Zajčkovo hišico, beremo slikanico, ki nas bo preživela.


  ***

  Zajček je imel imenitno hišico. Prišlo je do hudega neurja in ostal je brez strehe nad glavo. Še sreča, da v gozdu ni bil sam. Kdo vse mu bo priskočil na pomoč? Kaj pa lisica?

  Odlična slikanica dveh izjemnih umetnic Anje Štefan in Hane Stupica pripoveduje o prijateljstvu. Vsak od nas se kdaj znajde v stiski in kako dobro je, če si pomagamo, ko je težko. S kakšno naklonjenostjo, dobrosrčnostjo ter odločnostjo gozdne živali pomagajo zajčku, ki mu je nevihta zalila hišico. Kakšna skupnost, kakšno veselje in kakšna moč …

  Pravljica Zajčkova hišica je leta 2018 zaživela na lutkovnem odru LGL v likovni podobi večkrat nagrajene mlade ilustratorke Hane Stupica, ki je pravljico že ilustrirala za Anjino antologijo Svet je kakor ringaraja (MKZ 2015). Obe avtorici sta to slikanico zastavili na novo, drugače, še bolj izbrušeno.


  ***

  RABBIT’S HOUSE
  Written by Anja Štefan
  Illustrations by Hana Stupica

  A story about friendship. Rabbit had a splendid house. But there was a severe storm and he was left homeless. Luckily, he was not alone in the forest. Who will come to help him? What about Fox? The story Rabbit’s House first came to life on the stage of the Ljubljana Puppet Theatre in 2018 based on the art work of awardwinning young illustrator Hana Stupica, who had already also illustrated Anja Štefan‘s anthology The World is Like Ringa Ringa Roses (MKZ 2015). Both authors have now set this picture book in a new, different, and even more polished form.

  The story describes how anyone of us can experience misfortune and how important it is that we help one another when things go wrong, and that we don’t ignore someone in need. The other animals of the forest help out Rabbit with unstinting kindness and determination. Such community, such cheer, and such power...it would be wonderful if everyone could have a safe home, with the occasional smell of good things cooking.

  Format: 20.5 x 26 cm | 32 pages | Age: 3+


  ***

  Mediji o knjigi:

  »Pred leti je zgodba o medsebojni pomoči in prijateljstvu zaživela na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana, zdaj pa je dobila tudi čarobno likovno podobo.« - Melita Kontrec, Televizija Slovenija

  »Hana Stupica je z vrhunsko likovno upodobitvijo to slikanico postavila na vidno mesto v novejši slovenski slikaniški produkciji.« - www.si24.news

  »Pri tokratni slikanici sem se bolj obremenjevala s tem, da bodo liki, ki so tudi tokrat gozdne živalice, drugačne, kot so bile v prvi slikanici. Sicer sem jih v Rokavički zaradi bolj temačne vsebine slikala v bolj hladnih barvah, nenazadnje sem bila tudi mlajša in se je moj slog odtlej tudi malo spremenil. Se pa vselej trudim, da je vsak moj izdelek bolj kvaliteten od prejšnjega. Je pa tudi vsebina slikanice veliko bolj prijazna, kot je bila pri Rokavički.« - Hana Stupica v intervjuju za STA

  »Našli sva se (op: z Anjo Štefan) že leta 2015 s starejšo različico iste pravljice, ki je bila prvič objavljena v njeni antologiji Svet je kakor ringaraja ringaraja, in že po izidu te so se začeli pogovori o samostojni slikanici Zajčkova hišica. Povedala mi je , da je napisala pravljico, malo tudi z mislijo name, ker imam rada zajce. Z zajci me je premamila!« - Hana Stupica v intervjuju za Nedelo

  O avtorju

  -Anja Štefan-

  Rojena je bila 2. aprila 1969 v Šempetru pri Gorici. Živela je z mamo, očetom in še dvema bratoma v veliki hiši, odmaknjeni od mesta, okoli katere je bil sadovnjak. V krogu družine so radi peli in si pripovedovali zgodbe iz otroštva. Po srednji šoli se je posvetila študiju iz slovenščine in angleščine. Vendar je imela raje slovenščino. V veselje ji je bilo igranje z besedami, všeč pa ji je bila tudi svoboda izražanja. Iz ljudskih pripovedi je najprej diplomirala, kasneje pa tudi magistrirala.

  Je mati dveh dečkov in dveh deklic, zato večina časa nameni svoji družini. Poleg tega, da je pisateljica, pesnica in pravljičarka, je tudi organizatorka pripovedovalskega festivala Pravljice danes v Cankarjevem domu in urednica zbirk ljudskih pravljic, ki jih pogosto tudi na novo pove in zapiše.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (11)
  (2)
  (3)
  (0)
  (0)
  ( 16 )

  Komentarji