Zadnja želja (The Witcher: Veščec, 1. knjiga) (Žepnica)

Prelistaj me Image for Zadnja želja (The Witcher: Veščec, 1. knjiga) (Žepnica) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Zadnja želja (The Witcher: Veščec, 1. knjiga) (Žepnica)

  Broširana - 11. nov 2022
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789610165682
  Redna cena: 15,99 €

  Zadnja želja je prva knjiga prigod v seriji Veščec (The Witcher), v svetu že nagrajene nove zvezde fantazijske književnosti. Osrednji junak Geralt je veščec, že v otroštvu izurjen za lov in ubijanje pošasti. Poklican je v kraljestvo, kjer naj bi Štrigo, plod vladarjeve svetoskrunske ljubezni, ki mori ljudi, odrešil uroka. Ali pa jo tudi ubil?

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 15,99 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Zadnja želja je prva knjiga prigod v seriji Veščec (The Witcher), v svetu že nagrajene nove zvezde fantazijske književnosti. Osrednji junak Geralt je veščec, že v otroštvu izurjen za lov in ubijanje pošasti. Poklican je v kraljestvo, kjer naj bi Štrigo, plod vladarjeve svetoskrunske ljubezni, ki mori ljudi, odrešil uroka. Ali pa jo tudi ubil?

  Vendar ni vse, kar je videti pošastno, zlo, vse pošteno pa tudi ni dobro. Včasih je namreč težko vedeti, kdo je dober in kdo je v resnici pošast. Geralt je eden zadnjih preživelih veščecev na Kontinentu in briljanten borec. Že v mladih letih je razvil nadnaravne sposobnosti in veščine za spopad z morilskimi zvermi in jih okrepil z dolgotrajnim treningom in skrivnostnim eliksirjem. Geralt vendarle ni navaden morilec. Njegov edini namen je varovati dobro na svetu in uničiti podle zveri, ki napadajo nedolžne in pustošijo deželo.

  Poslastica za ljubitelje fantazijske književnosti

  Slogovno izpiljeni roman Zadnja želja z bogatim besediščem živo slika domišljijske svetove, vsebuje pa tudi globlje uvide v svet in splošne resnice o odnosih med ljudmi, zato bo navdušil staro in mlado. Pomembno je tudi dejstvo, da se v oceanu angloameriške fantastike osvežujoče naslanjajo na evropsko mitologijo in črpa iz slovanskega ljudskega izročila.

  Tudi Geralt, osrednji junak zgodbe – spoštovan in osovražen obenem – namreč med spoprijemanjem s pošastmi postopoma spozna, da so nekateri njegovi pleni nedvomno izprijene pošasti, drugi pa so žrtve greha, prevare ali preproste neumnosti.

  Nov, svetovni fantazijski fenomen

  Fantazijski svet serije Veščec obsega vrsto romanov in zbirk kratkih zgodb. Po teh delih so razvili videoigre, posneli TV-serije in film ter jih predelali v grafične romane. Od leta 1992, ko je izšla prva zbirka kratkih zgodb, je Veščec prerasel v svetovni fantazijski fenomen, ki bo končno izšel tudi v slovenščini.

  Romanu Zadnja želja kronološko sledi roman Meč usode. Skupaj vsebujeta trinajst kratkih zgodb, refleksij glavnega junaka Geralta iz Rivije, ki okreva po koncu bitke.

  Nagrajene knjige o veščecih tudi na Netflixu!

  Poljski pisatelj Andrzej Sapkowski (1948), po poklicu ekonomist, je eden najbolj priljubljenih avtorjev v svoji državi. S serijo stripov, stripov in računalniških iger po njegovih knjigah pa je dosegel mednarodni uspeh. Leta 2012 je prejel medaljo za kulturo – Gloria Artis.

  Za serijo Veščec (The Witcher) je prejel tudi svetovno nagrado za fantazijo za življenjsko delo. Obe zbirki kratkih zgodb o veščecih tvorita uvod v osrednjo sago, pentologijo, po kateri je leta 2019 nastala tudi Netflixova serija, in ki bo v slovenščini izšla v prihodnjih letih, v glavni vlogi s Henryjem Cavillom.


  ***

  Odlomek iz romana: 

  »Pripovedovali so mi o veščecih. Veščeci ugrabljajo majhne otroke in jih hranijo s čarobnimi zelišči. Tisti, ki preživijo, sami postanejo veščeci, čarovniki z nečloveškimi sposobnostmi. Izurijo jih za ubijanje, iz njih izkoreninijo vsakršna človeška čustva in nagone. Iz njih naredijo pošasti, ki ubijajo druge pošasti. Slišal sem, da je skrajni čas, da nekdo začne loviti veščece. Kajti pošasti je vse manj, veščecev pa vse več … Kaj od tega, kar pravijo o vas, je resnica?«

  »Skoraj nič.«

  »In kaj je laž?«

  »To, da je pošasti vedno manj.«

  Geralt iz Rivije je veščec.

   

  O avtorju

  -Andrzej Sapkowski-

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji