Z Valvasorjem za mizo: prehranska kultura na Kranjskem v 2. polovici 17. stoletja

Image for Z Valvasorjem za mizo: prehranska kultura na Kranjskem v 2. polovici 17. stoletja from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Z Valvasorjem za mizo: prehranska kultura na Kranjskem v 2. polovici 17. stoletja

    Trda - 15. okt 2019
    ( 0 )
    ISBN/EAN:P_9789616882576
    Redna cena: 39,00 €

    Prestižna nagrada: BEST IN THE WORLD 2020, Gourmand Cookbook Awards.

    Leta 2019 je 330. obletnica izida znamenitega dela Slava vojvodine Kranjske, avtorja, kranjskega barona in polihistorja Janeza Vajkarda Valvasorja (1641 – 1693), ki je izšlo v štirih zvezkih leta 1689 v Ljubljani. V tem delu je opisal svojo ljubljeno deželo, njene prebivalce, šege in navade, prehranske posebnosti, oblačilni videz, gradove, mesta, trge, samostane ter naravne posebnosti.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 39,00 €
    Predviden rok dobave: 7 - 9 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Knjiga Z Valvasorjem za mizo – Prehranska kultura v 2. polovici 17. stoletja, avtorja prof. dr. Janeza Bogataja, s podeljenima nagradama Gourmand Winner Cookbook Awards in Best in the World, ki nas povede za slovensko mizo v Valvasorjem času, je za Slovenijo prepoznavna popotnica v prihodnje leto, ko je Slovenija pridobila naziv Evropska regija gastronomije 2021 ter v leto 2022, ko bo Slovenija častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma. 

    Več na: Best in the World 2020

    Leta 2019 je 330. obletnica izida znamenitega dela Slava vojvodine Kranjske, avtorja, kranjskega barona in polihistorja Janeza Vajkarda Valvasorja (1641 – 1693), ki je izšlo v štirih zvezkih leta 1689 v Ljubljani. V tem delu je opisal svojo ljubljeno deželo, njene prebivalce, šege in navade, prehranske posebnosti, oblačilni videz, gradove, mesta, trge, samostane ter naravne posebnosti.

    V pričujoči knjigi so iz obsežnega in bogatega Valvasorjevega besedila izbrane vsebine, ki govorijo o prehranski kulturi na Kranjskem v 2. polovici 17. stoletja. Po zaslugi Valvasorjevih opisov vemo, da je takratna Kranjska imela tako rekoč vse za kar najbolj pestro vsakdanjo in praznično prehrano - žita na poljih, ribe v rekah, jezerih in morju, sadje, vinsko trto in vina, gozdne sadeže, divjačin ...

    O avtorju

    -Janez Bogataj-

    Dr. Janez Bogataj, od leta 2010 upokojeni redni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je avtor in soavtor čez 55 knjig, številnih razprav, znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov s področij kulturne dediščine, kulinarike in gastronomije, rokodelstva, šeg in navad, turizma, poslovnih in protokolarnih daril.

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: slovenski
    • Leto izida: 2019
    • Število strani: 127
    • ISBN/EAN: 9789616882576
    • Mere izdelka vxš: 215 x 275 x 15
    • Vezava: Trda
    • Datum Izida: 15.10.2019
    • Založba: Hart D.o.o.
    • Avtor: Janez Bogataj
    • Povprečna ocena:
      ( 0 )

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 0 )

    Komentarji