Vera Cerkve: izbrani odlomki dokumentov cerkvenega učiteljstva

Image for Vera Cerkve: izbrani odlomki dokumentov cerkvenega učiteljstva from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Vera Cerkve: izbrani odlomki dokumentov cerkvenega učiteljstva

  Trda - 04. mar 2022
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789612784980
  Redna cena: 35,00 €

  Izbor najpomembnejših cerkvenih dokumentov o temeljih vere Katoliške cerkve.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 35,00 €
  Predviden rok dobave: 3-5 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Izbor najpomembnejših cerkvenih dokumentov o temeljih vere Katoliške cerkve.

  Po sklenitvi škofijskega dela postopka za beatifikacijo in kanonizacijo Božjega služabnika Antona Strleta prihaja med bralce tretja izdaja knjige Vera Cerkve, za katero je izjemni profesor dr. Strle pred več kot petinštiridesetimi leti (1977) izbral, prevedel in uredil najpomembnejše dokumente cerkvenega učiteljstva ali njihove temeljne odlomke, ki segajo vse od antičnega začetka Cerkve, vključno z dokumenti dru¬gega vatikanskega vesoljnega cerkvenega zbora in bistvenimi besedili, do leta 1973.

  Izbrana besedila cerkvenega učiteljstva so povezana v smiselno celoto enajstih tematskih poglavij, ki zajemajo vsa osnovna področja teologije in cerkvenega življenja: od nauka o razodetju do poslednjega človekovega cilja. Do¬dana so temeljna besedila veroizpovedi, ki ostajajo skozi tradicijo kot svetilniki vere za vse generacije. Tematski sklopi in pomembnejša besedila so opremljena z izčrpnimi in odličnimi uvodi, ki postavijo dokumente v zgodovinski ter teološki kontekst, kar omogoča njihovo celovitejše in bolj poglobljeno razumevanje. V delu je Strle zasnoval tudi priročen tehnični aparat, ki omogoča hitro iskanje želenih dokumentov; s pomočjo razpredelnic pa lahko raziskova¬lec z lahkoto pride tudi do besedil v izvirnem grškem ali latinskem jeziku.

  Dejstvo, da je po petinštiridesetih letih to Strletovo delo spet treba ponatisniti, kaže na njegovo nesporno vrednost in potrebnost tako za teologe, študente teologije kakor tudi za vse druge, ki se želijo poglobljeno poučiti o temeljih verovanja Katoliške cerkve, ki jih se jih v javnosti danes mnogokrat tudi zatemnjuje ali napačno prikazuje.

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji