KOMPLET Veliki umi: Einstein + Darwin + Hawking + Tesla + Freud

Prelistaj me Image for KOMPLET Veliki umi: Einstein + Darwin + Hawking + Tesla + Freud from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  KOMPLET Veliki umi: Einstein + Darwin + Hawking + Tesla + Freud

  Trda - 10. mar 2022
  ( 1 )
  ISBN/EAN:P_3831022488319
  Redna cena: 124,95 €

  Edinstvena zbirka branja in znanja za vse.
  Nova zbirka Veliki umi prinaša pet knjig o petih največjih mislecih: življenjske poti, zasebno življenje od rojstva do smrti, šolanje, njihove doprinose k skupnosti, zanimivosti iz njihovega življenja; vpogled v njihove znanstvene revolucije.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 124,95 €
  Predviden rok dobave: 9 - 14 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Edinstvena zbirka branja in znanja za vse.

  Nova zbirka Veliki umi prinaša pet knjig o petih največjih mislecih: življenjske poti, zasebno življenje od rojstva do smrti, šolanje, njihove doprinose k skupnosti, zanimivosti iz njihovega življenja; vpogled v njihove znanstvene revolucije.

   1. KNJIGA: Einstein - Čudak, genij in teorija relativnosti 

  Poljudno pisana in slikovno bogata biografija Einstein prinaša izjemen vpogled v zasebno in poklicno pot enega najslavnejših in najbolj nenavadnih učenjakov vseh časov, briljantnega fizika in matematika. Človeštvu je zapustil prelomne ugotovitve o lastnostih prostora in časa, splošno teorijo relativnosti ter slovito enačbo E = mc2.

  Lik genija značilno skuštranih belih las je postal ne le ključna osebnost v svetovni znanosti, temveč tudi priljubljen del kulture vsakdanjega življenja. Veliki mislec je prejel mnoga priznanja, med njimi Nobelovo nagrado, Copleyjevo medaljo in Franklinovo odličje. Bogato dokumentarno gradivo sestavljajo številne fotografije, zemljevidi, dokumenti, risbe in ilustracije.

   2. KNJIGA: Freud - Znanstvenik in rojstvo psihoanalize 

  Sigmund Freud, avstrijski psiholog in nevrolog ter utemeljitelj psihoanalitične šole, je s svojimi ugotovitvami pomenil prelomnico na področju znanstvenih dognanj o duševnosti, vlogi nezavednega in razvojnih fazah človeške osebnosti. V poljudno in izjemno zanimivi biografiji Freud boste ob raznolikem slikovnem gradivu sledili njegovim prelomnim odkritjem, življenjski in družinski poti.

  S svojimi spoznanji in ugotovitvami je postal Freud sopomenka za psihoterapevtski proces razkrivanja simbolnih pomenov in blagodejnega celjenja duševnih ran iz otroštva. Še več, njegova metoda asociacij in interpretacija sanj sta postali v sodobnih psihoanalitičnih študijah ključni del zdravljenja in razumevanja človeškega uma.

   3. KNJIGA: Hawking - Neutrudni mislec in teorija vsega 

  Stephen Hawking, slavni teoretični fizik in prodorni matematik, avtor izjemne poljudnoznanstvene razlage o nastanku vesolja Kratka zgodovina časa, se je vse življenje zoperstavljal uveljavljenim predstavam o naravi in delovanju stvarstva. V poljudno in privlačno pisani biografiji boste ob bogatem slikovnem gradivu sledili izjemno uspešni zgodbi o njegovi poklicni in življenjski poti.

  Od otroštva je bolehal za neozdravljivo boleznijo, ki ga je že v mladosti prikovala na invalidski voziček. Kljub temu se je z neverjetno energijo posvetil raziskovanju ključnih smeri sodobne fizike – relativnosti in kvantne mehanike: teorije kvantne gravitacije. Za njegov najpomembnejši prispevek k znanosti velja prav njegovo delo o črnih luknjah, še posebej odkritje entropije črnih lukenj in tako imenovanega Hawkingovega sevanja ter enačba, ki to opisuje. Po briljantni karieri mu je Kraljeva družba iz Londona za življenjske dosežke leta 2006 podelila prestižno Copleyjevo medaljo.

   4. KNJIGA: Darwin - Plovba okoli sveta in teorija evolucije 

  Poljudno pisana in slikovno bogata biografija Darwin prinaša izjemen vpogled v zasebno in poklicno pot Charlesa Darwina, angleškega naravoslovca, biologa in geologa. S svojo teorijo evolucije v knjigi O nastanku vrst (s postopkom naravnega izbora) pretresel nazadnjaški in tradicionalni znanstveni svet svojih sodobnikov.

  Darwinova revolucionarna dognanja o skupnem predniku in naravni selekciji, ki jih je zbral na potovanju z dvojambornico Beagle, so postala temelj današnjega znanja o razvoju živalskih vrst in človeka. Za njegove prelomne dosežke mu je Kraljeva družba iz Londona leta 1853 podelila kraljevo odličje in leta 1864 še prestižno Copleyjevo medaljo.

   5. KNJIGA: Tesla - Vizionar, izumitelj in doba elektrike 

  Poljudno pisana in slikovno bogata biografija Tesla prinaša izjemen vpogled v zasebno in poklicno pot enega najbolj daljnovidnih izumiteljev nove dobe, genialnega elektroinženirja, fizika, strojnika, kemika in matematika, predvsem pa vizionarja, svetovljana ter neumornega garača.

  Nikola Tesla se je podpisal pod več sto patentov na področju sodobne večfazne rabe električne energije in magnetizma; med njegovimi najpomembnejšimi dognanji so indukcijski motor z izmeničnim tokom, različni generatorji, sistemi brezžičnega upravljanja, pridobivanja in globalne distribucije elektrike, naprave z rentgenskimi žarki ter komunikacijski sistemi.


  ***

  Urednik Mitja Pucer o zbirki Veliki umi:

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2022
  • ISBN/EAN: 3831022488319
  • Vezava: Trda
  • Datum Izida: 10.03.2022
  • Založba: Mladinska knjiga založba
  • Povprečna ocena:
   ( 1 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 1 )

  Komentarji