Vasja Jager

Vasja Jager (1981, Šmarje pri Jelšah) je diplomiral na Fakulteti za družbene vede in dela kot novinar že od leta 1999. Kot raziskovalni novinar Večera je v številnih člankih razkrival korupcijo v Sloveniji. Zaradi teh člankov so mu tudi že grozili s smrtjo. Leta 2007 je prejel nagrado Društva novinarjev Slovenija za najbolj perspektivnega novinarja. V tem času je brez dlake na jeziku spregovoril tudi o cenzuri in samocenzuri v novinarskem poklicu (»Jaz lahko na primer objavim le pet odstotkov tega, kar vem.«) ter izpostavljal potrebo po usmerjenem uporu proti sistemu, ki legalizira zlorabo medijev. Opozarjal je na to, da lastniki medijev pogosto ne razumejo temeljnega koncepta medijev.

Leta 2014 je kandidiral za vodjo Komisije za preprečevanje korupcije. Javnosti je ob tem tudi osvetlil delo izborne komisije in opozoril na vrsto pomanjkljivosti postopka.

Kot svobodni raziskovalni novinar zadnja leta piše zlasti za Mladino, obenem je tudi zelo priljubljen kolumnist v Jani. Kot sam pravi: »Ne želim biti le pasivni kronist propada, ne bom samo pripovedovalec grozljivih zgodb za lahko noč.«.

Vasja Jager
Izdelki: (  1 - 2 od 2  )
:
:

  • Dodaj v košarico
    Primerjaj
  • Dodaj v košarico
    Primerjaj

Filtri