V mojem svetu (s priloženim CD-jem)

Image for V mojem svetu (s priloženim CD-jem) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  V mojem svetu (s priloženim CD-jem)

  Trda - 15. jun 2021
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9788873423041
  Redna cena: 15,00 €

   Knjižno delo je prejelo nagrado desetnica 2021. 

  Knjiga je tako sestavljena: krajšima uvodnima besedama obeh avtorjev sledi besedilo pesmi (ki je včasih ilustrirano), nato še notni zapis pesmi za otroški zbor in klavir. »Spominjam se, da sva v osnovni šoli s sošolko in soimenjakinjo Tanjo skovali nekaj veselih verzov o sraki, ki jo je rešil njen oče.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 15,00 €
  Predviden rok dobave: 3-5 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

   Knjižno delo je prejelo nagrado desetnica 2021. 

  Ključne besede: uglasbene in ilustrirane pesmi za otroke

  Povezane knjige: Prešernov triptih, Žerjalov triptih Zbirka desetih pesmi, ki jih je napisala in ilustrirala Tanja Badalič, uglasbil pa Miran Rustja, pričara mladim bralcem in pevcem moč in lepoto narave, predvsem pa optimističen pogled na svet. Knjigi je priložen CD z uglasbenimi pesmimi.

  Knjiga je tako sestavljena: krajšima uvodnima besedama obeh avtorjev sledi besedilo pesmi (ki je včasih ilustrirano), nato še notni zapis pesmi za otroški zbor in klavir. »Spominjam se, da sva v osnovni šoli s sošolko in soimenjakinjo Tanjo skovali nekaj veselih verzov o sraki, ki jo je rešil njen oče. Naklonjenost, morda celo hvaležnost, mu je kazala tako, da mu je sedala na ramo. Brez kletke, brez prisile. Svobodno.

  Lahko pustimo živalim življenje, morda celo njihove sanje, če jih imajo, in vse tisto, kar je njim tako svojstveno, o čemer se nam ljudem sploh ne svita? Sploh še znamo čuječe ter v tišini prisluhnili kresnicam, ki šepetajo v čarobnosti noči? Naj bo v naših svetovih pač tako, da bomo drug drugemu v oporo, spodbudo in pomoč: bodisi v odnosu do človeka ali živali. In ne pozabimo na rastline – tudi te so živa bitja.« (Iz spremne besede Tanje Badalič)

  TANJA BADALIČ je doktorirala na področju Primerjalnega študija idej in kultur. Raziskovalno se ukvarja z literarno recepcijo avtoric, kritičnimi animističnimi študijami in eko kritiko – smerjo v literarni vedi, ki kritično preučuje odnos človeka do okolja ter nečloveških živali v literaturi. Piše krajša literarna besedila in pesmi z ekološko ter etično tematiko, v katerih narava in živali zavzemajo osrednje mesto. Svoja dela tudi ilustrira.

  MIRAN RUSTJA poučuje klavir na glasbeni šoli in glasbeno umetnost na srednjih šolah v Novi Gorici. Vodi vrsto pevskih zborov in je z njimi izdal več glasbenih albumov, snemal za radio in televizijo. S svojimi pevskimi zbori koncertira tako doma kot v tujini (Italija, Madžarska, Hrvaška, Avstrija, Srbija, Nemčija, Češka, Belgija, Argentina, Brazilija, Avstralija, Kanada idr). Izdal je osem samostojnih pesniških zbirk in tri knjige proznih del.

  Veliko komponira za pevske zbore in je pogosto izvajan. Za svoje delovanje in dosežke je prejel več nagrad in odlikovanj (srebrna plaketa JSKD RS itn.).
  1. Od kod ste črpali navdih za pisanje knjige?
  2. Komu je knjiga namenjena? Knjiga je namenjena predvsem osnovnošolskim otrokom. Uglasbene so za otroški glas in klavir. Gre za preproste melodije, v obsegu zmožnosti za otroke.
  3. Kakšno je sporočilo knjige? Da je treba spoštovati naravo in da imajo vsa živa bitja pravico živeti svobodno.
  4. Morebitni odzivi na knjigo?
   

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2021
  • Število strani: 40
  • ISBN/EAN: 9788873423041
  • Mere izdelka vxš: 210 x 297 x 4
  • Vezava: Trda
  • Datum Izida: 15.06.2021
  • Založba: Mladika Trst
  • Avtor: Tanja Badalič
  • Povprečna ocena:
   ( 0 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji