Umirjenost - Kako prepoznati zasvojenost, jo razumeti in poiskati pot iz nje

Image for Umirjenost - Kako prepoznati zasvojenost, jo razumeti in poiskati pot iz nje from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Umirjenost - Kako prepoznati zasvojenost, jo razumeti in poiskati pot iz nje

  Mehka - 28. nov 2013
  ( 1 )
  ISBN/EAN:P_9789612417765
  Redna cena: 32,90 €

  Sanja Rozman v svoji novi knjigi opisuje celovit sistem okrevanja od zasvojenosti, po katerem uspešno deluje že dvajset let. Umirjenost, prvi del trilogije o nekemičnih zasvojenostih, govori o tem, kako zasvojenost prepoznati, jo razumeti in poiskati pot iz nje. Tudi tisti, ki niso zasvojeni, so pa sprejeli v življenju nekaj kompromisov preveč, se bodo lahko našli v njej in naravnali v pravo smer.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 32,90 €
  Predvideni rok dobave: 7-9 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Kako prepoznati zasvojenost, jo razumeti in poiskati pot iz nje? – S knjigo Umirjenost dr. Sanje Rozman

   Večina od nas se vsaj tu in tam znajde v situaciji, ko pomisli: Je to sploh normalno? Kaj je šlo narobe? Kdo je kriv? Je res z mano kaj narobe – ali je narobe z drugimi? Vedenje drugih – in včasih celo naše lastno – nam je vsaj tu in tam nerazumljivo, če pa se to dogaja pogosto, se nam zaradi tega lahko sesuje hišica iz kart prijateljstva, ljubezni in tega, čemur pravimo »normalno življenje«.

  Je naš partner/prijatelj/otrok/šef ... res tako grozen? Ali je napaka v nas? Zakaj me prijateljica po vsem, kar sem storila zanjo, niti pogleda ne več? Zakaj ne zmorem zapustiti partnerja alkoholika? Zakaj se moj otrok prenajeda? Zakaj se od nekdaj pustim izkoriščati? ...

  Če smo zares pripravljeni odkriti vsaj nekaj odgovorov na vse te »zakaje«, globlje in iskreno pogledati vase in v svoje okolje, nam bo knjiga znane slovenske psihoterapevtke Sanje Rozman z naslovom Umirjenost odstrla marsikaj. Različne nenavadne odnose in vedenja, ki se že nagibajo k patološkim, ter raznovrstne zasvojenosti bomo končno razumeli vse od njihovih korenin pa do trenutka, ko so v nas ozaveščene do te mere, da jih lahko začnemo tudi reševati.

  Ta knjiga ni le temeljni kažipot za vse, ki jih muči »očitna« zasvojenost (z alkoholom, s hazardiranjem, s seksom, s hrano, z odnosi, z internetom itd.); je tudi smerokaz vsem tistim, ki niso zasvojeni, čutijo pa, da so morda na enem ali dveh področjih v življenju ves čas negotovi, razočarani ali izkoriščani. Tistim, ki se zavedajo, da imajo moč, da spremenijo sami sebe, da svoje »zemljevide sveta«, ki so jih v otroštvu iz tega ali onega razloga narobe zarisali, popravijo in zaživijo polnejše, kakovostnejše življenje. Da, kot nakazuje že naslov knjige, postanejo umirjeni – najdejo svoj srčni mir.

  Knjiga pa ni le poljudna, s konkretnimi primeri (zgodbe zasvojenih) podprta analiza človeških težav. Tu in tam postreže tudi s širšim vpogledom na to, kako določene stvari, ki se jih sploh ne zavedamo, vplivajo na naše celotno življenje, delovanje in doživljanje sveta.

  V poglavju o zasvojenosti z delom in denarjem preberemo:
  »Včasih razmišljam, kako se stališče do bogastva prenaša iz generacije v generacijo. Starši moje generacije so odraščali v povsem razrušenem svetu po drugi svetovni vojni in so imeli občutek, da lahko vsak, ki je dovolj priden, s svojimi rokami zgradi hišo in ustvari iz niča materialni temelj za svojo ›dinastijo‹. Nastajale so ogromne hiše, namenjene temu, da bi se v njih naselili še vsi otroci s svojimi družinami, in ostale prazne. Moja generacija je gledala garanje svojih staršev in je najbolj od vsega cenila izobrazbo. Najpomembnejše nam je bilo, da bi naši otroci doštudirali, zato jih nismo naučili delati. In zdaj generacija naših otrok, vsi z diplomami, magisteriji in doktorati, živi v naših dnevnih sobah na naš račun, ker ne dobi dela. To je dober primer, kako vzgajamo svoje otroke z navodili iz preteklosti za svet prihodnosti, pri čemer se napake podvojijo.«

  S knjigo Umirjenost, prvim delom trilogije Umirjenost, Pogum in Modrost (kar so ključne prvine znane ameriške »Serenity Prayer«), in z delovnim zvezkom Umirjenost, bomo lahko končno zares konkretno in temeljito naredili to, čemur pogovorno rečemo, da »delamo na sebi«. V resnici bomo s tem naredili ogromno zase – in za svoje najbližje.

  »Sanja Rozman je pomembno prisotna na področju seksualne zasvojenosti v nacionalni in mednarodni javnosti. Njeno vodenje, znanje in sočutje so pomagali mnogim. Le redki strokovnjaki znajo tako učinkovito združiti medicinska, klinična in kulturna vprašanja, ki jih zastavlja seksualna zasvojenost.«

  - Dr. Patrick J. Carnes, mednarodni strokovnjak in predavatelj, avtor več kot dvajsetih knjig, raziskovalec in terapevt na področju seksualne zasvojenosti


  »V svoji novi knjigi Sanja Rozman združuje motive UMIRJENOSTI, POGUMA in MODROSTI, ki se odražajo v njenem delu psihoterapevtke, zdravnice in pisateljice.
  Energija lastnega okrevanja ji je pomagala pretvoriti osebno izkušnjo v terapevtsko modrost, ki je mnogim pomagala ozdraveti. Iz te knjige se boste lahko učili o težki, vendar nujni poti človeške rasti skozi stiske.«

  - Dr. Kenneth M. Adams, psihoterapevt in avtor knjige Po tihem zapeljani: Ko si starši otroke naredijo za partnerje

  O avtorju

  -Sanja Rozman-

  Sanja Rozman se je rodila 12. 6. 1956 v Brežicah. Otroštvo je preživela v Mežici na Koroškem, kjer je obiskovala osnovno šolo. Potem so se s starši preselili v Ljubljano, kjer živi še sedaj. Maturirala je na bežigrajski gimnaziji in nadaljevala šolanje na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Takoj po zaključku fakultete se je zaposlila na Zavodu Republike Slovenije za rehabilitacijo, kjer dela še sedaj na Centru za poklicno rehabilitacijo. Zaključila je specializacijo iz medicine dela, prometa in športa.

  Leta 1991 se je zaradi krize v družini, nastale ob razkritju takratnega soproga, da je zasvojen s hazardiranjem, zatekla po pomoč k dr. Janezu Ruglju. Kljub temu da je družina razpadla, je v njegovi skupini ostala še tri leta ter se posvetila zdravljenju svoje odvisnosti od odnosov in učenju socialno-andragoške metode, ki jo je dr. Rugelj utemeljil in uporabljal. Temu je namenila tudi svoji prvi dve knjigi.

  Leta 1993 je izšla njena prva knjiga Sanje o rdečem oblaku, ki je Slovence presunila s svojo iskrenostjo in odkritim pisanjem o osebnih stiskah. Okoli nje so se začeli zbirati ljudje, ki so želeli pomoč pri zdravljenju svoje odvisnosti od odnosov. Ustanovili so Društvo za pomoč zasvojenim in drugim ljudem v stiski, ki se je leta 2005 preimenovalo v društvo Sprememba v srcu in deluje na področju zdravljenja nekemičnih zasvojenosti. Dodatno se je izobraževala tudi na psihoterapevtskem področju v smereh: transakcijska analiza (TA 101 in 202),  skupinska analitična psihoterapija, vedenjsko-kognitivna psihoterapija. 

  Leta 1997 se je ponovno poročila in ima tri hčerke. Napisala je 4 knjige, vodila je tudi veliko število predavanj in delavnic na razne teme z omenjenega področja.

  Leta 2002 je prebolela raka dojke, naslednje leto pa je bila izvoljena za predstavnico Slovenske Evropa Donne, Združenja za borbo proti raku dojk, v izvršnem odboru mednarodne organizacije Evropa Donna European Breast Cancer Coalition s sedežem v Milanu. Od tedaj je zastopnica pravic pacientov in aktivno sodeluje na mednarodnih strokovnih konferencah s predavanji na temo odnos med zdravnikom in pacientom, k pacientu usmerjena obravnava, komplementarna in alternativna medicina ter podobno.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2013
  • Število strani: 288
  • ISBN/EAN: 9789612417765
  • Mere izdelka vxš: 23,5 x 16
  • Vezava: Mehka
  • Datum Izida: 28.11.2013
  • Založba: Modrijan Založba, d.o.o.
  • Avtor: Sanja Rozman
  • Povprečna ocena:
   ( 1 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 1 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji