Vse za šolo na Emka.si

GLASBA V GIMNAZIJI, učbenik za glasbo v 1. letniku gimnazije

Image for GLASBA V GIMNAZIJI, učbenik za glasbo v 1. letniku gimnazije from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  GLASBA V GIMNAZIJI, učbenik za glasbo v 1. letniku gimnazije

  Broširana -
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9788634129229
  Redna cena: 10,00 €
  9788634129229 - DZS d.d.

  Pri nakupu učbenikov in delovnih zvezkov lahko samo še do 30. junija 2022 unovčite BON21. Unovčite ga lahko v vseh maloprodajnih enotah Mladinske knjige. V spletni trgovini Emka.si bona žal ni mogoče unovčiti.

  Podrobne informacije o unovčevanju bonov >

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 10,00 €
  Dobava med 9. 8. in 26. 8. 2022
  Dodaj v košarico

  Opis

  Glasbeni učbenik, ki je v skladu z gimnazijskim učnim načrtom predmeta glasba iz leta 1998, nudi dijakom širok vpogled v glasbeno kulturo, jih uči kritičnosti do porabe glasbeno-kulturnih dobrin, daje jasen pregled zahodnoevropske glasbene umetnosti, jih uči najti informacije o glasbi, jih praktično uvaja v svet glasbene umetnosti kot poslušalce ter jim ponuja možnost razvoja njihove lastne glasbene ustvarjalnosti.

  Učbenik je temeljna informativna podlaga znanja, hkrati pa tudi vir dijakovih ustvarjalnih idej, ki učitelju v učno vzgojnem procesu pušča avtonomijo. V skladu s tremi ocenjevalnimi obdobji šolskega leta ima tri sklope.

  Prvi sklop vsebuje definicijo glasbene kulture ter predstavitev ljudi in ustanov, v katerih se ta kultura dogaja. Gre predvsem za srečanje z gradivom oblik, z oblikami samimi, načinom njihovega poslušanja in njihovo izvajalsko prakso.

  Drugi sklop predstavlja glasbeno kulturo v najširšem pomenu besede. Na temelju vedenja o načinih in oblikah ustvarjanja zvočnih podob, oblik in umetnin si bodo lahko dijaki ustvarili svojo podobo o glasbeni kulturi kot estetskem in družbenem fenomenu.

  Tretji sklop pa nudi zgodovinski pregled glasbene umetnosti kot najžlahtnejšega dela glasbene kulture. Odgovarja na vprašanja o tem, kakšno vrsto glasbe prinaša določeno zgodovinsko obdobje, kdaj govorimo o stilnih značilnostih nekega obdobja, kako dojemamo in doživljamo glasbo preteklih dob, osvetljuje pa tudi (vsaj nekatere) družbene vplive, ki pogojujejo nastanek določenega umetniškega stila.

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2001
  • ISBN/EAN: 9788634129229
  • Mere izdelka vxš: 26 x 19,5
  • Vezava: Broširana
  • Založba: DZS d.d.
  • Avtor: Vida Kopač
  • Povprečna ocena:
   ( 0 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji