Trio Golaznikus 5: Roksi najde dom

Prelistaj me Image for Trio Golaznikus 5: Roksi najde dom from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Trio Golaznikus 5: Roksi najde dom

  Trda - 19. feb 2020
  ( 8 )
  ISBN/EAN:P_9789610157960
  Redna cena: 17,99 €

  Peta knjiga v priljubljeni seriji Andreja E. Skubica in Tanje Komadina.
  V Tomaževo družino pride psička Roksi. Oči pravi, da je bolj »človek za mačke«, mama je naveličana, da je toliko »padlo« nanjo. Tomažu pa je neprijetno, da psička povzroča prepire in poleg tega: bo psička sprejela Trio Golaznikus?

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 17,99 €
  Predviden rok dobave: 3-5 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Peta knjiga v priljubljeni seriji Andreja E. Skubica in Tanje Komadina.

  V Tomaževo družino pride psička Roksi. Oči pravi, da je bolj »človek za mačke«, mama je naveličana, da je toliko »padlo« nanjo. Tomažu pa je neprijetno, da psička povzroča prepire in poleg tega: bo psička sprejela Trio Golaznikus?

  Zabavne in napete dogodivščine treh prijateljev so namenjene otrokom od šestega leta dalje. Andrej E. Skubic je za drugo knjigo v zbirki prejel nagrado večernica 2019, celotna zbirka pa je bila nominirana za Levstikovo nagrado in je prejela znak zlata hruška.


  ***

  THE PESKY TRIO: ROXY FINDS A HOME
  Written by Andrej E. Skubic
  Illustrated by Tanja Komadina

  Two new books from the popular Pesky Trio series A new dog named Roxy is adopted from a Bosnian animal shelter by Tomaž’s family. Dad has always said he’s more of a “cat person” and Mum resents that so much of the responsibility falls on her.

  Tomaž was unhappy to see the dog causing arguments between his mother and father. “A dog should bring joy, not bickering.” But this dog has so many problems. How will the Pesky Trio react to the new dog?

  Format: 14 x 20 cm, 72 pages | Age: 6+


  ***

  Mediji o knjigi:

  »Nove zabavne in napete dogodivščine treh prijateljev.« - Liza & Maja

  »Besedilo in likovna podoba se, skratka, odlično ujameta in dopolnjujeta, Skubic pa z vsako novo knjigo iz zbirke dokazuje, da se odlično znajde tudi na terenu mladinske oziroma otroške književnosti. Upam, da ima na zalogi še kakšen zaplet za trio prijateljev, njihovega partnerja in psa!« - Gaja Kos, Delo

  »Zagotovo kvalitetna , aktualna in z obilico humorja naphana dela , ki (mladega) bralca dobesedno »pritegnejo« . In to vse od prve knjige pa do poslednje.« - Robi Šabec, Primorski dnevnik

  O avtorju

  -Andrej E. Skubic-

  Andrej Skubic je rojen leta 1967 v Ljubljani. Diplomiral je iz slavistike in anglistike na ljubljanski filozofski fakulteti. Dolgoletni študij jezika, ki se odraža tudi v slogu njegovih proznih del, je kronal z doktorsko dizertacijo Sociolekti v jezikovni stvarnosti in literarnem delu (2003).

  Za romaneskni prvenec Grenki med je leta 2000 prejel nagrado za prvenec, dodelili pa so mu tudi nagrado kresnik za najboljši roman leta. Njegov drugi roman, Fužinski bluz, mu je leta 2001 prinesel nominacijo za isto nagrado, jeseni 2005 pa še dramatizacijo v SNG Drama. Njegovo najnovejše delo je zbirka kratkih zgodb Norišnica (2004). Z radijsko igro Kot nebo (izv. 1993) se je preizkusil tudi v tem žanru.

  Prevaja pomembna dela sodobne škotske in irske književnosti, kot so roman Flanna O’Briena Tretji policaj (1996), roman Irvina Welsha Trainspotting (1997) in priredbo istega dela za gledališče (1999) ter roman Patricka Maccabeja Mesarček (1998). Prevajalsko je sodeloval pri antologiji sodobnih irskih kratkih zgodb Kri in voda (1998), antologiji sodobne škotske kratke proze Glas, ki jo je tudi uredil (2000), pri izboru poezije in kratke proze Jamesa Joyca (2002) ter izbranih delih Samuela Becketta, ki so začela izhajati leta 2004.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (3)
  (3)
  (0)
  (0)
  (2)
  ( 8 )

  Komentarji