Tri botre lisičice: Rezijanska ljudska pravljica

Prelistaj me Image for Tri botre lisičice: Rezijanska ljudska pravljica from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Tri botre lisičice: Rezijanska ljudska pravljica

  Trda - 18. maj 2017
  ( 38 )
  ISBN/EAN:P_9789610147268
  Redna cena: 17,99 €

  ​Tri botre lisičice, eno najbolj priljubljenih slovenskih slikanic, je povedal pravljičar Štifan iz Rezije. Zapisal jo je etnolog dr. Milko Matičev, ki je svoje življenje posvetil zbiranju in raziskovanju slovenskega ljudskega izročila. Rezijanske pravljice je prenesel v knjižni jezik, ki odseva sočno govorico rezijanskih pravljičarjev. Leta 1973 je izšla dragocena zbirka Zverinice iz Rezije, v kateri je bila objavljena tudi ta pravljica. Leta 1976 je prvič izšla v slikanici s čudovitimi podobami vrhunske umetnic Ančke Gošnik Godec.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 17,99 €
  Predviden rok dobave: 2-3 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Ponatis! 

  Živele so tri lisičice in vse tri so si bile botrice. Živele so v krasnih, razkošnih vilah vsaka na svojem koncu, zato so se rade obiskovale. Lepo so se oblekle, naličile in zapeljale z avtomobilom na obisk, kjer so veselo kramljale, popile nekaj kozarčkov in celo zaplesale. Ko sta se dve odpravili domov, sta pospremili druga drugo in tako zaključili dan.

  Tri botre lisičice, eno najbolj priljubljenih slovenskih slikanic, je povedal pravljičar Štifan iz Rezije. Zapisal jo je etnolog dr. Milko Matičev, ki je svoje življenje posvetil zbiranju in raziskovanju slovenskega ljudskega izročila. Rezijanske pravljice je prenesel v knjižni jezik, ki odseva sočno govorico rezijanskih pravljičarjev. Leta 1973 je izšla dragocena zbirka Zverinice iz Rezije, v kateri je bila objavljena tudi ta pravljica. Leta 1976 je prvič izšla v slikanici s čudovitimi podobami vrhunske umetnic Ančke Gošnik Godec.

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (32)
  (2)
  (1)
  (1)
  (2)
  ( 38 )

  Komentarji

  Nostalgija
  Simona Kraupner, 08-02-2021
  Ena najljubsih mojih pravljic! Da ne govorim o risbicah, v otrostvu sem si predstavljala, da zivim z njimi in se tako lepo oblacim, druzim z njimi...ja, je kar tako. Obozujem jih!
  Brezvezna
  Anonymous , 03-04-2019
  Kr neki!! Ne morem verjet, da je to ena najljubših slovenskih slikanic (komu le?) in da je doživela že toliko ponatisov. Edino ilustracije so mi všeč. Besedilo pa je izpod nivoja.