Tek za zmajem (Žepnica)

Prelistaj me Image for Tek za zmajem (Žepnica) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Tek za zmajem (Žepnica)

  Broširana - 22. nov 2013
  ( 33 )
  ISBN/EAN:P_9789610103721
  Redna cena: 17,99 €

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 17,99 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Tek za zmajem (Žepnica) + Tisoč veličastnih sonc (Žepnica) skupaj ter prihrani dodatnih 1,60 € (4.71%)

  Opis

  Ponatis!

  Izjemna zgodba o Afganistanu, po kateri je posnet film, ki je že pred premiero buril duhove, zdaj pa končno prihaja v kinematografe!

  Politični in zgodovinski premiki, ki so pretresali Afganistan od 70. let 20. stoletja pa do danes, so mojstrsko izrisani v ganljivi zgodbi dveh prijateljev, Amirja, ki prihaja iz bogate družine v Kabulu, in Hasana, sina služabnika Amirjevega očeta. Njuno idilično prijateljstvo se konča, ko Amirjeva družina odpotuje v Ameriko, kjer sin postane ugleden pisatelj, Hasan pa ostane v državi, ki jo začnejo obvladovati talibi. Prijatelja ločuje tudi mučno izdajstvo, ki tako zelo preganja Amirja, da se odloči vrniti v Afganistan. A država je v močnem primežu religiozne in politične oblasti talibov.

  »Ena tistih nepozabnih zgodb, ki vas spremljajo še dolga leta. V tem romanu so zaobsežene vse vélike teme življenja in literature: ljubezen, čast, krivda, strah in odrešitev … Potem ko sem ga prebrala, so se mi lep čas vse druge knjige zdele plehke.« - Isabel Allende

  »V Teku za zmajem Khaled Hosseini poda živahno in privlačno zgodbo, ki nas opominja na to, kako dolgo se ljudje bojujemo za zmago nad nasiljem - silo, ki nas ogroža še danes.« - New York Times

  O avtorju

  -Khaled Hosseini-

  Khaled Hosseini se je rodil leta 1965 v Kabulu kot najstarejši od petih otrok v izobraženski družini.

  Enajstleten je odšel v Pariz, kjer je bil njegov oče diplomatski uslužbenec. Po sovjetski invaziji Afganistana se družina ni vrnila v domovino, ampak je zaprosila za politični azil v ZDA, kjer se je naselila leta 1980. Khaled je v Kaliforniji študiral medicino in se leta 1996 zaposlil kot internist. Leta 2003 je izšel njegov prvenec, roman Tek za zmajem, v katerem je pisatelj z zgodbo o mladostnih prijateljih opisal sodobni Afganistan od srede sedemdesetih let naprej in se takoj močno priljubil zahodnim bralcem.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (23)
  (6)
  (0)
  (3)
  (1)
  ( 33 )

  Komentarji

  Ganljiva in nepozabna
  Anonymous , 26-09-2017
  Pripoved, ki ti za večno ostane zapisana v srce. Kakšne grozote se lahko dogajajo dobrim ljudem in kako nesmiselne se vojne.
  Ko sta ponos in čast veliko vredna
  Anonymous , 31-05-2008
  Hecno, kako polni presodkov smo o različnih kulturah, predvsem takih, ki so pod medijskim drobnogledom zahoda. Ne vem sicer kaj me je bolj pritegnilo v knjigi, sama zgodba ali dejstvo, da je tisto kar vemo o Afganistanu in njenih ljudeh le velik presodek. In zgodba je zares čudovita. Polna poezije. Ljudi, ki sta jim ponos in čast še vedno pomembna in ki ne potrebujejo pogodb. Stisk roke, ime, ugled - samo to šteje in je zadosti močno zagotovilo. V vsem tem pa večne človeške slabosti in strahovi, brez prenapihnjene sodobne new age filozofije. Nadvse osvežujoče.
  Tek za zmajem
  Anonymous , 12-03-2008
  Ne vem, kdaj sem nazadnje bral tako lepo in ganljivo zgodbo kot v romanu Tek za zmajem. Knjiga govori, na primeru dveh odraščajočih fantov iz različnih družbenih slojev, o temeljnih človeških kategorijah, kot so ljubezen, prijateljstvo, zvestoba, hrepenenje, krivda in greh. In kljub temu cankarjanskemu opisu se roman dogaja v nam precej neznani deželi Afganistanu. V knjigi spoznamo deželo, njeno kulturo in družbene posebnosti iz polpretekle zgodovine. Zgodba je napisana tako, da vzbuja literarni užitek, nam ponudi temo za razmislek, lahko pa deluje tudi katarzično. Sam bi jo uvrstil v rubriko »must read« ali presežno.