• Domov
 • Svet - Zbirka nalog z nalepkami po metodi NTC

Svet - Zbirka nalog z nalepkami po metodi NTC

Image for Svet - Zbirka nalog z nalepkami po metodi NTC from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Svet - Zbirka nalog z nalepkami po metodi NTC

  31. jul 2017
  ( 18 )
  ISBN/EAN:P_9789610147473
  Redna cena: 8,95 €

  Pobarvanka z nalogami razvija otrokovo znanje o državah sveta na podlagi miselnih asociacij in klasifikacij.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 8,95 €
  Rok dobave: 3-5 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Pobarvanka z nalogami razvija otrokovo znanje o državah sveta na podlagi miselnih asociacij in klasifikacij. Avtor programa NTC dr. Ranko Rajović: Cilj programa NTC je spodbujanje otrok k razmišljanju, analiziranju in povezovanju znanja z lahkimi, preprostimi in igrivimi nalogami ter dejavnostmi, brez pretiranega obremenjevanja. Pobarvanka z nalogami pomaga razvijati otrokovo funkcionalno znanje o svetu s pomočjo miselnih klasifikacij, seriacij in asociacij, dodatno pa razvija tudi njegovo fino motoriko. Razvoj miselnih procesov v zgodnjem obdobju otroštva je odlična osnova za poznejše analitično razmišljanje, učenje in povezovanje naučenega. Ko si otrok zapomni nekatere osnovne značilnosti držav, zastav ali grbov, mu lahko starši ali vzgojitelji začnejo zastavljati vprašanja, kot so na primer: Katere zastave vsebujejo modro bravo? (Slovenska, hrvaška, ruska …) ali Na kaj pomisliš, ko slišiš za državo Italijo? (Na Rimljane, amfiteater) ali Kaj imata skupnega Velika Britanija in Avstralija? (Podobno zastavo). Otrok pri petih ali šestih letih lahko išče asociacije in primerjave brez gledanja v pobarvanko ter tako razvija abstraktne miselne procese urejanja, primerjanja in asociacij, ki so odličen temelj za razvoj matematično-logičnega razmišljanja.

  O avtorju

  -Ranko Rajović-

  Ranko Rajović, specialist interne medicine, magister nevrofiziologije in od leta 2003 član odbora za nadarjene otroke pri mednarodni organizaciji Mensa, je avtor programa NTC, sistema učenja, ki v pedagogiko uvaja dognanja nevrofiziologije in se izvaja v šestnajstih evropskih državah.

  Program NTC se v Sloveniji izvaja na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, kot gostujoč predavatelj pa sodeluje tudi na Univerzi na Primorskem.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (12)
  (3)
  (2)
  (1)
  (0)
  ( 18 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji