• Domov
 • Svet: pobarvanka z nalogami po metodi NTC

Svet: pobarvanka z nalogami po metodi NTC

Image for Svet: pobarvanka z nalogami po metodi NTC from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Svet: pobarvanka z nalogami po metodi NTC

  31. jul 2017
  ( 23 )
  ISBN/EAN:P_9789610147473
  Redna cena: 8,95 €

  Pobarvanka z nalogami razvija otrokovo znanje o državah sveta na podlagi miselnih asociacij in klasifikacij.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 8,95 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Pobarvanka z nalogami razvija otrokovo znanje o državah sveta na podlagi miselnih asociacij in klasifikacij.

  Avtor programa NTC dr. Ranko Rajović: Cilj programa NTC je spodbujanje otrok k razmišljanju, analiziranju in povezovanju znanja z lahkimi, preprostimi in igrivimi nalogami ter dejavnostmi, brez pretiranega obremenjevanja.

  Pobarvanka z nalogami pomaga razvijati otrokovo funkcionalno znanje o svetu s pomočjo miselnih klasifikacij, seriacij in asociacij, dodatno pa razvija tudi njegovo fino motoriko. Razvoj miselnih procesov v zgodnjem obdobju otroštva je odlična osnova za poznejše analitično razmišljanje, učenje in povezovanje naučenega. Ko si otrok zapomni nekatere osnovne značilnosti držav, zastav ali grbov, mu lahko starši ali vzgojitelji začnejo zastavljati vprašanja, kot so na primer: Katere zastave vsebujejo modro bravo? (Slovenska, hrvaška, ruska …) ali Na kaj pomisliš, ko slišiš za državo Italijo? (Na Rimljane, amfiteater) ali Kaj imata skupnega Velika Britanija in Avstralija? (Podobno zastavo).

  Otrok pri petih ali šestih letih lahko išče asociacije in primerjave brez gledanja v pobarvanko ter tako razvija abstraktne miselne procese urejanja, primerjanja in asociacij, ki so odličen temelj za razvoj matematično-logičnega razmišljanja.

  O avtorju

  -Ranko Rajović-

  Dr. Ranko Rajović je specialist interne medicine, magister nevrofiziologije, avtor programa NTC in več knjižnih uspešnic.

  Dr. Rajović je ustanovitelj združenja Mensa Jugoslavije (danes Srbije), ki združuje ljudi z nadpovprečnim inteligenčnim kvocientom, in Oddelka za nadarjene NTC (Nikola Tesla Centar). Od leta 2003 je član odbora svetovnega združenja Mensa za nadarjene (med letoma 2010 in 2012 je bil tudi predsednik) in sodelavec Unicefovega programa za zgodnje izobraževanje. Leta 2015 je prejel mednarodno nagrado za intelektualni prispevek družbi, ki jo podeljuje Fundacija za izobraževanje in raziskovanje Mensa. Živi in dela v Novem Sadu.

  Dr. Rajović je avtor programa NTC – sistema učenja, ki v pedagogiko uvaja dognanja nevrofiziologije. Splošni cilj programa NTC je spodbujanje razvoja učnih potencialov predšolskih in šolskih otrok z izbranimi igralnimi dejavnostmi na osnovi sodobnih nevrofizioloških in psiholoških spoznanj. Program se izvaja v sedemnajstih evropskih državah. V Sloveniji je akreditiran od šolskega leta 2009/10. Rajović od leta 2015 deluje na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem kot višji predavatelj na področju razvijanja nadarjenosti, izkustvene in socialne pedagogike.

  S svojim strokovnim timom organizira strokovne seminarje za učitelje, vzgojitelje in starše ter delavnice za otroke. Sodeluje tudi z revijo Cici zabavnik.

  Med njegovimi priročniki in delovnimi zvezki je v Sloveniji najbolj priljubljena knjiga Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (13)
  (3)
  (6)
  (1)
  (0)
  ( 23 )

  Komentarji