Podpisane knjige

Sovica Oka (PODPISANA knjiga)

Prelistaj me Image for Sovica Oka from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Sovica Oka (PODPISANA knjiga)

  Trda - 18. maj 2017
  ( 4 )
  ISBN/EAN:P_9788611146225
  Redna cena: 19,99 €

   ✎ Svetlana Makarovič: podpisani izvodi njenih največjih uspešnic 

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 19,99 €
  Predviden rok dobave: 2-3 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Sovica Oka (PODPISANA knjiga) + Pekarna Mišmaš skupaj ter prihrani dodatnih 3,00 € (7.50%)

  Opis

   ✎ Svetlana Makarovič: podpisani izvodi njenih največjih uspešnic 


  Ponatis!

  To je priljubljena pripoved Svetlane Makarovič o sovici, ki je imela zelo velike oči. Zato je dobila ime Oka. Bila je zelo radovedna sovica. Potep sredi belega dne je zanjo velika pustolovščina, za marsikaterega gozdnega prebivalca pa nenavadni dogodek. Zato se tudi hitro najde kdo, ki Oki dobro ponagaja. Konec je dober, čeprav je bila Sovica za svojo začetno neprijaznost in nečimrnost skorajda prehudo kaznovana.


  ***

  Odlomek iz knjige:

  To je bila taka sovica, ki je imela velike velike oči. Drugače pa je bila čisto majčkena, ker je bila še mladiček. Imela je še tri sestrice, ampak nobena ni imela tako velikih oči. Zato je samo ona dobila ime Oka. In kadar je Oka postala radovedna – in to se je zgodilo najmanj triintridesetkrat vsako noč, ko je letala okrog po gozdu – no, kadar je torej postala radovedna, so njene oči postale še večje in so bile tako ogromne in živahne, da tega skoraj ni mogoče opisati.

  Vsak večer je oče Sovir zaskovikal:
  »Alo, sovice, vstanite, gremo na lov!«
  »Gremo na lov, gremo na lov, krila razprimo, poletimo!« so se razveselile sovice in odprhutale v noč. Kajti sove letijo ponoči in zato
  je zanje večer to, kar je za druge živali jutro, in zato zajtrkujejo zvečer,
  ko si nalovijo zadosti hrane.


  ***

  OKA THE OWL
  Written by Svetlana Makarovič
  Illustrated by Gorazd Vahen

  A curious young owl discovers the pleasures of frightening people during daylight hours. But when a little duck becomes angry at the nuisance, Oka learns her lesson and starts behaving like an owl should behave.

  Format: 20.5 x 26 cm, 24 pages | Age: 4+

  O avtorju

  -Svetlana Makarovič-

  Svetlana Makarovič (1939), pesnica, pisateljica, ilustratorka, igralka, šansonjerka, je ena najbolj vsestranskih in vrhunskih slovenskih umetnic.

  Diplomirala je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo leta 1968. Nekaj let je igrala v Mestnem gledališču ljubljanskem in v Drami Slovenskega narodnega gledališča v Ljubljani. Od leta 1970 do upokojitve je imela status svobodne umetnice. Piše pesmi, pripovedno prozo, drame, radijske in lutkovne igre za otroke, scenarije in šansone.

  Književno umetniško pot je začela s pisanjem poezije za odrasle. Leta 1964 je izdala prvenec, pesniško zbirko Somrak. Prvo knjigo za mladino je objavila leta 1972 (Miška spi). Od takrat naprej veliko ustvarja za otroke. V poeziji in številnih pripovedih za mladino je oblikovala samosvoj in prepoznaven slog.

  Njena mladinska besedila so del sodobne slovenske klasike. Ustvarila je literarne junake, kot so kosovirji, Sapramiška, škrat Kuzma, veveriček posebne sorte, sovica Oka, Tacamuca … Njene slikanice izhajajo v posebni zbirki Svetlanovčki. Leta 2008 je izšla antologija Svetlanine pravljice, leta 2014 pa izbor Zlata mačja preja. Objavlja v revijah Ciciban in Cicido.

  Piše besedila za šansone, ki jih tudi sama poje. Ilustrirala je več svojih del za mladino. V zadnjih letih se je preizkusila tudi v haikujih (zbirki Zima vezilja, Naj bo poleti). Ima eno najobsežnejših bibliografij med slovenskimi avtorji (več kot 300 knjižnih naslovov).

  Dvakrat je bila nominirana za Andersenovo nagrado (1998, 2000).

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (4)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 4 )

  Komentarji