Sonce in dež

Image for Sonce in dež from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Sonce in dež

    Trda - 04. avg 2020
    ( 74 )
    ISBN/EAN:P_9789612846244
    Redna cena: 49,90 €

    Osebna knjiga najboljše kuharske mojstrice sveta.
    Ob vznožju gora, pod katerimi teče turkizna Soča, polna postrvi, stoji restavracija Hiša Franko, ki je svetovno pozornost vzbudila po zaslugi chefinje Ane Roš, najboljše svetovne kuharske mojstrice ter ene najvplivnejših in navdihujočih talentov globalne kulinarične scene. V svojem knjižnem prvencu Roševa preko zelo osebnih esejev, spominskih utrinkov, receptov in pretanjene fotografije razkriva zgodbo svojega izjemnega življenja.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 49,90 €
    Predviden rok dobave: 2 - 4 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Osebna knjiga najboljše kuharske mojstrice sveta.

    Ob vznožju gora, pod katerimi teče turkizna Soča, polna postrvi, stoji restavracija Hiša Franko, ki je svetovno pozornost vzbudila po zaslugi chefinje Ane Roš, najboljše svetovne kuharske mojstrice ter ene najvplivnejših in navdihujočih talentov globalne kulinarične scene. V svojem knjižnem prvencu Roševa preko zelo osebnih esejev, spominskih utrinkov, receptov in pretanjene fotografije razkriva zgodbo svojega izjemnega življenja. Z bralcem deli pokrajino, ki ji služi kot navdih in bogat vir sezonskih surovin lokalnih nabiralcev, zgodbe o ribolovu ter vpogled v evolucijo njene domiselne, sofisticirane kuhinje. Hiša Franko pod vodstvom Ane Roš je pred kratkim prejela dve Michelinovi zvezdici.

    V knjigi pripoveduje tudi novinarka Kaja Sajovic, besedila pa spremljajo fotografije Susan Gabrijan.

    Knjiga je najprej izšla v angleškem jeziku pri znameniti založbi Phaidon, v slovenščini pa izide avgusta 2020.


    Ana Roš


    ***

    Recenzije:


    »Knjiga prinaša točno to, kar se v tem trenutku dogaja v oblakih nad Kobaridom, sonce in dež. To, kar nas vodi, to, kar počnemo. Se pravi delo z naravo. Sonce nam daje veselje, dež nam daje zelenje.« - Ana Roš o knjigi

    »Vedno je izstopala in presenečala – trmasto je vztrajala pri svojem, ne oziraje se na skeptike, ki so ji govorili, naj se drži osnov, in tiste, ki so jo svarili, da cilja previsoko, ter se spraševali, zakaj eksperimentira z neobičajnimi kombinacijami okusov. Ana nikdar ni želela biti samo »kuharica«. Če je že pristala v kuhinji, bo pustila pečat.« - Kaja Sajovic o Ani Roš

    »Chefinja samouk Ana Roš presega kategorije z edinstvenim slogom in kulinarično senzibilnostjo, globoko zakoreninjenostjo v zemlji, pridelavi in lastni osupljivi ustvarjalnosti.«

    O avtorju

    -Ana Roš-

    Ana Roš je naša najbolj prepoznavna kuharica. Ime Slovenije je ponesla po celem svetu in Slovenija se je po njeni zaslugi znašla na vseh kulinaričnih zemljevidih sveta. Njena Hiša Franko je obiska vredna restavracija.

    Filozofija kuhinje Ane Roš je, da s svojimi krožniki gosta popelje po Posočju in njegovi ne predaleč oddaljeni okolici. Skuta in tolminski sir s planin nad Tolminom, kozliček iz Drežnice, soška postrv, čompe, kuhane v sosedovem senu, divje zeli in cvetje iz okoliških gozdov in travnikov. Ana ne uporablja klasičnih luksuznih sestavin – namesto po kaviarju poseže po postrvjih ikrah, namesto po lososu pa po sardeli. A tudi najbolj skromne sestavine se izpod Aninih prstov spremenijo v sofisticirane kreacije nepričakovanih kombinacij, pri čemer se kuharska mojstrica močno naslanja na združevanje morske hrane z mesom.

    Podrobnosti o izdelku

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (44)
    (10)
    (14)
    (5)
    (1)
    ( 74 )

    Komentarji