Sončnica

Prelistaj me Image for Sončnica from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Sončnica

  Trda - 26. mar 2021
  ( 2 )
  ISBN/EAN:P_9789610160700
  Redna cena: 27,99 €

  Roman Sončnica je četrti mladinski roman večkrat nagrajenega in med mladimi bralci zelo priljubljenega pisatelja Vinka Moderndorferja – lepa, ganljiva zgodba o strpnosti, sočutju in premagovanju ovir.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 27,99 €
  Predviden rok dobave: 3-5 dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Sončnica + Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom skupaj ter prihrani dodatnih 2,80 € (5.00%)

  Opis

  Roman Sončnica je četrti mladinski roman večkrat nagrajenega in med mladimi bralci zelo priljubljenega pisatelja Vinka Moderndorferja – lepa, ganljiva zgodba o strpnosti, sočutju in premagovanju ovir.

  Ajda in Voranc sta najboljša prijatelja in sošolca. Vsak dan skupaj hodita v šolo in iz nje, družita pa se tudi v prostem času. Ajdina družina je premožna, a Voranc in njegova mama, ki živita mnogo bolj skromno življenje, sta pri njih vedno dobrodošla. Stanujejo na lepi ulici, ki jo kazi le stara, zapuščena in razpadajoča vila. Nekega dne Ajda in Voranc na poti v šolo pred njo srečata nenavadno žensko s klobukom, v katerega so zataknjene sončnice. Čudno se premika, čudno govori in trdi, da je razpadajoča vila Anna njen dom. In zdi se, da o njiju ve stvari, za katere ne vesta niti sama. Le od kod se je vzela? In kdo pravzaprav je? Kako sploh živi? Po začetnem nelagodju se Voranc in Ajda z nenavadno starko zbližata, a to potegne za sabo plaz težav, ki razkrijejo tudi dolgo zadrževane skrivnosti.


  ***

  SUNFLOWER
  Written by Vinko Möderndorfer

  A beautiful, moving story about tolerance, compassion, and overcoming obstacles. Ajda and Voranc are best friends and classmates. They go to and from school together every day, and they also hang out together in their free time. Ajda's family is wealthy, but Voranc and his mother, who live a much more modest life, are always welcome at their home. They live on a nice street, marred only by an old, abandoned and crumbling villa.

  One day, on the way to school, Ajda and Voranc encounter an unusual woman wearing a hat with sunflowers sticking out of it. She moves strangely, speaks strangely, and claims that the crumbling Villa Anna is her home. And she seems to know things about them that they don’t even know about themselves. Just where did she come from? And who exactly is she? How does she even live? After their initial apprehension, Voranc and Ajda become closer to the unusual old woman, but this leads to an avalanche of problems that also reveal long-kept secrets. The novel Sunflower is the fourth young adult novel by the award-winning writer Vinko Möderndorfer, who is very popular among young readers. The novel among other important topics touches on the power of friendship, the courage to stand up for yourself and others, and facing suppressed problems.

  Format: 14 x 20 cm, 320 pages | Age: 12+

  O avtorju

  -Vinko Möderndorfer-

  Vinko Möderndorfer se je rodil 22. septembra 1958 v Celju, kjer je končal gimnazijo pedagoške smeri. Študij je nadaljeval na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, kjer je diplomiral leta 1982 iz gledališke in radijske režije s predstavo Snubač A. P. Čehova.

  Po končani akademiji je pričel z delom v slovenskih gledališčih. Hkrati pa je prevzel umetniško vodenje gledališča Glej. Delal je kot gledališki režiser nadaljeval v slovenskih gledališčih, kjer je do leta 2010 zrežiral 90 predstav. V svojem režijskem iskanju se je spoprijel z vsemi gledališkimi zvrstmi, stili in žanri.

  Leta 2003 je postal docent gledališke režije. Deloval je kot gledališki režiser, ob tem pa tudi kot radijski, filmski in televizijski režiser. V televizijskem mediju je režiral predvsem TV igre in dokumentarne TV filme po svojih scenarijih. Leta 2003 je po svojem romanu posnel prvi celovečerni film Predmestje, ki je na mednarodnih festivalih prejel številne nagrade.

  Leta 1983 se je pridružil Društvu slovenskih pisateljev. Je tudi član Združenja dramskih umetnikov Slovenije in slovenskega PEN centra. Leta 2016 je prevzel funkcijo predsednika upravnega odbora Prešernovega sklada.

  Svojo literarno pot je začel kot pesnik v drugi polovici sedemdesetih let. Od leta 1981 do leta 2006 je v knjižni obliki objavil 30 del s področja proze, poezije, dramatike in esejistike, zrežiral okoli 70 gledaliških in opernih predstav, 12 TV iger in dokumentarnih filmov. Pisal je tudi pesniške zbirke in zgodbe za otroke. Med bolj znanimi so zgodbe Muc Langus & čarovnička Gajka, Potovanje muca Langusa & čarovničke Gajke, Vrnitev muca Langusa & čarovničke Gajke. Od leta 1989 je za radio napisal prek 80 radijskih iger, izmed katerih so bile mnoge odigrane tudi v tujini (Nemčija, Italija, Češka, Slovaška, Hrvaška). Vzporedno je svoja literarna in strokovna dela objavljal doma in v vseh slovenskih revijah. V svojih strokovnih razmišljanjih se loteva predvsem področja gledališke režije, dramaturgije in igre.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2021
  • Število strani: 328
  • ISBN/EAN: 9789610160700
  • Mere izdelka vxš: 148 x 208 x 17
  • Vezava: Trda
  • Datum Izida: 26.03.2021
  • Založba: Mladinska knjiga založba
  • Avtor: Vinko Möderndorfer
  • Zbirka: Odisej
  • Povprečna ocena:
   ( 2 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (2)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 2 )

  Komentarji