Sladkost in moč: mesto sladkorja v moderni zgodovini

Image for Sladkost in moč: mesto sladkorja v moderni zgodovini from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Sladkost in moč: mesto sladkorja v moderni zgodovini

    Broširana -
    ( 0 )
    ISBN/EAN:P_9789612570323
    Redna cena: 25,00 €

    Prelomno delo Sladkost in moč z analizo sistema hrane, industrializacije pridelave in razširjanja hrane (sladkorja) osvetljuje širše družbene procese, kakršen je političnoekonomsko ustvarjanje vrednosti. Verjetno ni boljše knjige o vplivu sladkorja na razcvet kapitalizma v prvih fazah akumulacije kapitala v Evropi. Avtor se ukvarja s proizvodnjo in porabo sladkorja znotraj imperialnega gospodarstva in britanske kulture in hkrati daje drugačen pogled na evropski kolonializem in tržne ekonomije, ki so v tem času nastajale. Četudi je besedilo znanstveno zgodovinsko, pa je Mintz ne more skriti, da je tudi antropolog, zato kombinira historični materializem in kulturno antropologijo. Knjiga je provokativna »case study« razmerij med blagom, njegovimi proizvajalci in porabniki.

    Antropolog Marshall Sahlins (Ekonomika kamene dobe, Založba/*cf.) je zapisal, da »si je Sladkost in moč upala obravnavati kapitalizem kot kulturno ekonomijo«. Mintz jo je označil kot poskus odpiranja predmeta antropologije hrane in prehranjevanja kot dela antropologije modernega življenja. Zgodovina, ki jo odstira, je socialna zgodovina rab novih vrst hrane v zahodni, angleški naciji.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 25,00 €
    Predviden rok dobave: 3-5 delovnih dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Prelomno delo Sladkost in moč z analizo sistema hrane, industrializacije pridelave in razširjanja hrane (sladkorja) osvetljuje širše družbene procese, kakršen je političnoekonomsko ustvarjanje vrednosti. Verjetno ni boljše knjige o vplivu sladkorja na razcvet kapitalizma v prvih fazah akumulacije kapitala v Evropi. Avtor se ukvarja s proizvodnjo in porabo sladkorja znotraj imperialnega gospodarstva in britanske kulture in hkrati daje drugačen pogled na evropski kolonializem in tržne ekonomije, ki so v tem času nastajale. Četudi je besedilo znanstveno zgodovinsko, pa je Mintz ne more skriti, da je tudi antropolog, zato kombinira historični materializem in kulturno antropologijo. Knjiga je provokativna »case study« razmerij med blagom, njegovimi proizvajalci in porabniki.

    Antropolog Marshall Sahlins (Ekonomika kamene dobe, Založba/*cf.) je zapisal, da »si je Sladkost in moč upala obravnavati kapitalizem kot kulturno ekonomijo«. Mintz jo je označil kot poskus odpiranja predmeta antropologije hrane in prehranjevanja kot dela antropologije modernega življenja. Zgodovina, ki jo odstira, je socialna zgodovina rab novih vrst hrane v zahodni, angleški naciji.

    Podrobnosti o izdelku

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 0 )

    Komentarji