Slovensko-nemški tematski slovar: osnovno in razširjeno besedišče

Image for Slovensko-nemški tematski slovar: osnovno in razširjeno besedišče from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Slovensko-nemški tematski slovar: osnovno in razširjeno besedišče

  13. dec 2018
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9783708609768
  Redna cena: 40,00 €

  Slovensko-nemški tematski slovar prinaša več kot 4.500 besed, besednih zvez in frazemov osnovnega in razširjenja besedišča, razvrščenega v tematske sklope.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 40,00 €
  Rok dobave: 2-3 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Slovensko-nemški tematski slovar prinaša več kot 4.500 besed, besednih zvez in frazemov osnovnega in razširjenja besedišča, razvrščenega v tematske sklope. Izhodiščni jezik je slovenščina, za vsako enoto je podana ustreznica v nemškem jeziku. Besede, besedne zvezni in frazemi so iztočnice za kontekstualne primere vsakdanje ali najpogostejše rabe, kar uporabniku omogoča, da se na različnih ravneh seznanja s slovenskim besednim zakladom.

  Osnovno in razširjeno besedišče je prikazano po sporazumevalnih temah, ki so povezane z vsakdanjo komunikacijo, in upošteva aktualni leksikalni razvoj, med drugim na področju gospodarstva, prava, športa, računalništva in novih medijev. Praviloma slovar obsega knjižne izraze , vsekakor pa je vanj vključeno tudi besedišče iz pogovornega jezika, ki ga govorci slovenščine aktivno uporabljajo. Ker sva želela s slovarjem povzeti vsakodnevno komunikacijo, je vanj vključenega tudi nekaj t. i. substandardnega besedišča, vključno z vulgarizmi, psovkami in kletvicami, ki imajo svoje mesto v vsakodnevni komunikaciji.

  Slovar je primeren za različne starostne skupine uporabnikov in različne stopnje njihovega znanja. Priročnik je primeren tudi za samostojno učenje tako odraslih kot mladih, vendar pred uporabo priporočava udeležbo na jezikovnih tečajih, na katerih naj bi se uporabnik seznanil vsaj z osnovnimi fonetičnimi, obikoslovnimi, skladenjskimi in pravopisnimi značilnostmi slovenskega beseda.

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji