Slovenska ornamentika (pobarvanka)

Image for Slovenska ornamentika (pobarvanka) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Slovenska ornamentika (pobarvanka)

  Mehka - 06. nov 2017
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789612783549
  Redna cena: 12,50 €

  Pobarvanka - domišljijsko in navdihujoče raziskovanje lepote in kompleksnosti slovenskega ornamenta.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 12,50 €
  Predviden rok dobave: 3-5 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Pobarvanka - domišljijsko in navdihujoče raziskovanje lepote in kompleksnosti slovenskega ornamenta.

  Vabimo vas k barvnemu izzivu izvirne pobarvanke, ki vas bo skozi avtorjev umetniški pogled na izraznost slovenskega ornamenta in skozi njegovo nadgradnjo popeljala v zanimivo interpretirane prikaze nekaterih značilnih simbolov naše narodne identitete – ornamentov slovenske krasilne umetnosti.

  Človekova strast in potreba po okraševanju uporabnih predmetov, ki jih je sam oblikoval in izdelal, sta bila močna motiva za razvoj ornamenta, tj. likovnega elementa, namenjenega, kot že ime pove, olepšavi in okrasitvi. Kljub temu da številni sodobni umetniki in obrtniki vključujejo slovenski ornament v svoje ustvarjanje, se ta v svoji pojavnosti žal pogosto zdi odmaknjen in zastarel, postavljen nekam na rob uporabnosti in zanimanja.
   
  Avtor pobarvanke Marko Radosavljević je pri svojem likovnem ustvarjanju in proučevanju tematike spoznal, da slovenski ornament potrebuje računalniško podporo, zato ga je z digitalizacijo naredil dostopnejšega sodobnim tehnološkim postopkom.

  Pobarvanka je tako nastala v želji, da domača krasilna umetnost ne bi zamrla ali se izgubila v vsesplošni globalizaciji in prevzemanju tuje motivike kot zmotno vrednejše v svoji eksotičnosti, svežini in medijsko pogojeni popularnosti. Elementi, ki jih v razgibanem prepletu podob odkrivamo ob listanju te pobarvanke, so motivi, ki bodo morda blizu predvsem starejšim generacijam. Prepričani pa smo, da jih bodo prepoznali tudi mlajši, jih z veseljem odkrivali in vzljubili, uživali v dejavnosti, povezani z likovno umetno­stjo, uvideli kulturno-zgodovinsko vrednost predstavlje­nih ornamentov ter sami razvijali njihovo uporabnost v modernem času.

  Preden se lotite barvanja, pa le preberite nekaj uvodnih likovnih nasvetov!

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji