Si že kdaj jezdil morskega konjička?

Prelistaj me Image for Si že kdaj jezdil morskega konjička? from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Si že kdaj jezdil morskega konjička?

  Trda - 17. jun 2022
  ( 1 )
  ISBN/EAN:P_9789610158042
  Redna cena: 19,99 €

  »Zadnji pod vodo je gnila ikra!« Svit, Erik in Lara skočijo v vodo! Tam jih čaka celo morje dogodivščin! Pa tudi kakec za katerega se izkaže, da je v resnici morska kumara, simpatični morski psiček, ki uživa v čohljanju, pa plesno nadarjena hobotnica … Potem opazijo, da nekaj miga v prazni vrečki bonbonov, ki so jo prej pozabili vreči v smeti …

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 19,99 €
  Predviden rok dobave: 2-3 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  »Zadnji pod vodo je gnila ikra!« Svit, Erik in Lara skočijo v vodo! Tam jih čaka celo morje dogodivščin! Pa tudi kakec za katerega se izkaže, da je v resnici morska kumara, simpatični morski psiček, ki uživa v čohljanju, pa plesno nadarjena hobotnica … Potem opazijo, da nekaj miga v prazni vrečki bonbonov, ki so jo prej pozabili vreči v smeti …

  Tretja slikanica izjemnega ustvarjalskega tandema

  Po uspešnih slikanicah Kaj se skriva očku v bradi? in Ali si že kdaj pokusil Luno? se tokrat prijateljema Svitu in Eriku pridruži še Lara in skupaj se potopijo v čudoviti morski svet. Besedilo priljubljenega stand up komika in prevajalca, prepoznavnega avtorja uspešnic Boštjana Gorenca – Pižame je tudi tokrat upodobil izjemni ilustrator Igor Šinkovec, ki se je z ilustracijami prejšnje slikanice uvrstil na častno listo za otroško literaturo IBBY.

  Hudomušna pripoved s pomembnim sporočilom

  Simpatična slikanica bo pospremila otroke na zabavno popotovanje v družbi prebivalcev morja, ki vsak na svoj hudomušen način prispevajo k pestri dogodivščini. Morski pes Fonzi otroke prestraši s svojim laježem, hobotnica Hana jih uspešno skrije v oblaku črnila, morski konjički jih popeljejo na pravljično ježo po morskem dnu … mimo pride celo meduza, za katero pa se izkaže, da je pravzaprav odvržena vrečka bonbonov. Zgodba nagovori otroke tudi z okoljsko tematiko, saj prikaže, kako pomembno je skrbeti za čisto okolje in kaj se zgodi, če vrečke od bonbonov ne vržeš v smeti.

  Ko sta Svit in Erik opazila, da je krenila v drugo smer, sta ji sledila, tedaj pa se je izza skale razlegel lajež. Dečka sta se spogledala: »Morski pes?« »Lara, prihajava na pomoč!« je vzkliknil Erik. A ko sta prispela do nje, sta videla, da Lara ni v nevarnosti. Razigrano je čohljala morskega psička, ki je od ugodja molel plavuti v zrak. »Kar počohljajta ga,« je rekla hobotnica, ko sta se dečka ozrla k njej. »Lepo je vzgojen, ne bo vaju šavsnil.« (Odlomek)


  ***

  Boštjan Gorenc - Pižama o slikanici:  Boštjan Gorenc - Pižama o najljubših knjigah iz svojega otroštva:

  O avtorju

  -Boštjan Gorenc - Pižama-

  Boštjan Gorenc - Pižama (1977) je v književnih krogih poznan predvsem kot prevajalec. Najmlajšim se je priljubil s prevodi serij o Kapitanu Gatniku in Pasjem možu(Pilkey) in Gospodu Gnilcu (Stanton), najstnike je prepričal s prevodi uspešnic Krive so zvezde (Green), Čudo (Palacio) in Eleanor in Park (Rowell), odrasle pa je prestavil v krvavi fantazijski svet Pesmi ledu in ognja (Martin). Za prevod romana Dobra znamenja (Gaiman, Pratchett) je bil leta 2012 uvrščen na častno listo IBBY, Mednarodne zveze za mladinsko književnost.

  Z Matejem de Ceccom je izdaltri knjige stripov o Šnofijevi druščini, s katero spravljata v smeh Pilovke in Pilovce že od leta 2008. sLOLvenski klasiki 1 so njegov solistični prvenec, ki so na knjižnem sejmu 2016 prejeli nagrado Knjiga leta in bili prodani v več kot 12000 izvodih. Z Igorjem Šinkovcem sta ustvarila slikanici Kaj se skriva očku v bradi? in Si že kdaj pokusil luno?, s Tanjo Komadina pa strip Moj lajf po motivih Cankarjeve zbirke Moje življenje. Slednjega je priredil tudi v scenarij za lutkovno predstavo Lutkovnega gledališča Maribor v režiji Sebastijana Horvata.

  Ukvarja se tudi s stand-up komedijo in snemanjem podkasta Podrobnosti na mreži Apparatus. Doma ima na polici dve jabolki navdiha, ki mu jih je podelil predsednik republike: eno jabolko za sLOLvenske klasike 1 in drugo za sodelovanje pri projektu Cankar v stripu.

  IG: @stricbedanc
  FB: Boštjan Gorenc – Pižama
  www.pizama.net

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 1 )

  Komentarji