Priljubljeni Sašo Šketa, ki ga radi spremljamo na kuharskih spletnih straneh presno.si in sketa.si, je v najbolj prizemljeni veganski kuharici zbral več kot 80 preprostih in preverjenih receptov za dobrote, pripravljene popolnoma na rastlinski osnovi, ne da bi bil pri tem žrtvovan okus. Med njimi so dobre slovenske klasične jedi v rastlinski izvedbi (dušena repa z matevžem, tople kmečke murke, čufte v paradižnikovi omaki, pustni krofi, orehova potica …) pa tudi modernejše dobrote (čili z zelenjavo, špinačna lazanja s čebulo, ajdovi falafli z rdečim zeljem, čokoladna torta s pomarančo …).
Recepti so razdeljeni po letnih časih, pripravljeni pa so iz lokalnih sezonskih sestavin – ne iz mehiškega avokada, temveč iz slovenskega krompirja, repe, kolerabe, pastinaka … S svojimi recepti nam Šketa predstavlja preprost način, kako lahko v svoj jedilnik vključimo čim več rastlinsko obarvane prehrane, v njej pa bodo ideje za pestrejši in slastnejši jedilnik našli tudi tisti, ki se v celoti prehranjujejo vegansko.
***
Mediji o knjigi:
»Torej: to je kuharska knjiga, ki združuje več kot 80 receptov, navdih išče v sestavinah, ki jih najdemo na njivah in poljih ter v sadovnjakih, do 300 kilometrov oddaljenih od Ljubljane.« - Odprta kuhinja
»Šketa, ki prisega na sezonsko in lokalno hrano, se nam v svoji knjigi predstavlja kot ljubitelj tradicionalnih domačih (slovenskih) jedi, kot je repa z matevžem, ter domiselnih, izvirnih inovativnih jedi, kot je pica s kostanjem. Kot nadobudni kulinarični izumitelj nam mimogrede razkrije skrivnost domače veganske majoneze, skute in sira, hkrati pa se izkaže tudi za mojstrskega peka sladic, ki že od nekdaj navdušujejo v domači kuhinji.« - Isis
Pri vseh nakupih nad 59 € je poštnina brezplačna.
Strošek priprave paketa in dostave znaša 3,99 €.
Številni izdelki imajo oznako "brezplačna dostava", kar pomeni, da v primeru nakupa takšnega izdelka poštnine za celoten paket ne boste plačali.
Več o dostavi
Emka.si omogoča naslednje načine plačila:
z gotovino ob prevzemu (velja le za fizične osebe),
s karticami (Mastercard, Visa, ActivaMaestro, Activa, Diners),
Plačilo po predračunu (pravne osebe)
Račun z odlogom plačila (za javna podjetja, knjižnice, šole)
Več o plačilih
Pri vsakem izdelku je naveden predviden rok dostave. Glede na to katere izdelke izberete, se vam pri oddaji naročila prikaže tudi končni predviden datum dobave vašega pakete.
Večino izdelkov dostavljamo iz lastne zaloge, zato so naši dobavni roki zelo kratki.
Ko vam bomo poslali paket boste o tem obveščeni tudi po emailu. V emailu bo navedena številka vašega paketa ter povezava do Pošte Slovenije, kjer boste lahko preverili natančen status dostave.
Več o dostavi
Priljubljeni Sašo Šketa, ki ga radi spremljamo na kuharskih spletnih straneh presno.si in sketa.si, je v najbolj prizemljeni veganski kuharici zbral več kot 80 preprostih in preverjenih receptov za dobrote, pripravljene popolnoma na rastlinski osnovi, ne da bi bil pri tem žrtvovan okus. Med njimi so dobre slovenske klasične jedi v rastlinski izvedbi (dušena repa z matevžem, tople kmečke murke, čufte v paradižnikovi omaki, pustni krofi, orehova potica …) pa tudi modernejše dobrote (čili z zelenjavo, špinačna lazanja s čebulo, ajdovi falafli z rdečim zeljem, čokoladna torta s pomarančo …).
Recepti so razdeljeni po letnih časih, pripravljeni pa so iz lokalnih sezonskih sestavin – ne iz mehiškega avokada, temveč iz slovenskega krompirja, repe, kolerabe, pastinaka … S svojimi recepti nam Šketa predstavlja preprost način, kako lahko v svoj jedilnik vključimo čim več rastlinsko obarvane prehrane, v njej pa bodo ideje za pestrejši in slastnejši jedilnik našli tudi tisti, ki se v celoti prehranjujejo vegansko.
***
Mediji o knjigi:
»Torej: to je kuharska knjiga, ki združuje več kot 80 receptov, navdih išče v sestavinah, ki jih najdemo na njivah in poljih ter v sadovnjakih, do 300 kilometrov oddaljenih od Ljubljane.« - Odprta kuhinja
»Šketa, ki prisega na sezonsko in lokalno hrano, se nam v svoji knjigi predstavlja kot ljubitelj tradicionalnih domačih (slovenskih) jedi, kot je repa z matevžem, ter domiselnih, izvirnih inovativnih jedi, kot je pica s kostanjem. Kot nadobudni kulinarični izumitelj nam mimogrede razkrije skrivnost domače veganske majoneze, skute in sira, hkrati pa se izkaže tudi za mojstrskega peka sladic, ki že od nekdaj navdušujejo v domači kuhinji.« - Isis