Sapiens: Kratka zgodovina človeštva (Žepnica)

Image for Sapiens: Kratka zgodovina človeštva (Žepnica) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Sapiens: Kratka zgodovina človeštva (Žepnica)

  Broširana - 30. avg 2017
  ( 178 )
  ISBN/EAN:P_9789610144922
  Redna cena: 16,99 €

  Večkrat ponatisnjena izjemna uspešnica enega najprodornejših sodobnih mislecev, ki razgrinja osupljivo in napeto zgodbo o stotisočletni zgodovini vse od začetkov pa do trenutka, ko je Zemlji zavladal homo sapiens, vladar sveta. Njegov vpliv na Zemljo je tako silen, da znanstveniki razmišljajo, da bi to dobo poimenovali kar antropocen.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 16,99 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Sapiens: Kratka zgodovina človeštva (Žepnica) + Lonček enamel, Adventure Begins skupaj ter prihrani dodatnih 3,59 € (12.40%)

  Opis

  Ponatis!

  Večkrat ponatisnjena izjemna uspešnica enega najprodornejših sodobnih mislecev, ki razgrinja osupljivo in napeto zgodbo o stotisočletni zgodovini vse od začetkov pa do trenutka, ko je Zemlji zavladal homo sapiens, vladar sveta. Njegov vpliv na Zemljo je tako silen, da znanstveniki razmišljajo, da bi to dobo poimenovali kar antropocen.

  Kako smo zavladali našemu planetu? Kako je prednikom uspelo, da so se zbrali v tako velike skupnosti, ustanovili mesta, kraljevine, cesarstva? Kako smo začeli verjeti v bogove, narode in človekove pravice; zakaj zaupamo denarju, knjigam in zakonom? In zakaj smo postali sužnji birokracije, potrošništva in iskanja sreče? Kakšna je torej prihodnost naše nemirne vrste?

  Yuval Noah Harari (1976) je doktoriral na Oxfordski univerzi in je profesor svetovne zgodovine v Jeruzalemu.


  ***

  OGENJ nas je naredil nevarne.
  OPRAVLJANJE nam je pomagalo sodelovati.
  POLJEDELSTVO je v nas prebudilo lakomnost.
  MITOLOGIJA je ohranjala zakon in red.
  DENAR nam je dal nekaj, čemur vsi zaupamo.
  NASPROTJA so ustvarila kulturo.
  ZNANOST nas je naredila za mojstre stvarjenja.
  VENDAR NAS NIČ OD TEGA NI OSREČILO  ***

  Mediji o knjigi:

  »Zakaj ta knjiga postaja mednarodna uspešnica? Preprosto. Loteva se velikih vprašanj zgodovine in sodobnega sveta, in to v nepozabno napetem slogu. Zadela vas bo v živo!«  - Jared Diamond, Pulitzerjev nagrajenec

  »Harari skrbno izbira vsebine, ki jih nato prikaže na način, da vzbudijo kar največje zanimanje. Tisto, kar je pri njem morda drugače kot pri klasičnih piscih knjig o znanosti, je, da za cilj nima čim bolj jasno in zanimivo predstaviti posamezno znanstveno teorijo ali panogo, ampak zgraditi zgodbo, ki je ideološko blizu ciljnemu občinstvu, ki mu je knjiga namenjena.« - Sašo Dolenc, Dnevnik

  ​»V knjigi Sapiens je Yuval Noah Harari poudaril pomen sodelovanja za nastanek sodobnega človeka.« - Barbara Ehrenreich, Global

  O avtorju

  -Yuval Noah Harari-

  Yuval Noah Harari (1976) se je rodil in odraščal v Haifi v Izraelu.

  Zgodovino je študiral na Hebrejski univerzi v Jeruzalemu, kjer po končanem doktorskem študiju v Oxfordu tudi predava.

  Napisal je številne članke in svetovne, pa tudi slovenske uspešnice: Sapiens: kratka zgodovina človeštva, Homo deus: kratka zgodovina prihodnosti in 21 nasvetov za 21 stoletje.

  Avtor je septembra 2014, ob izidu Sapiensa, obiskal Slovenijo in navdušil številne bralce. Prvi natis knjige je bil razprodan v manj kot mesecu dni, do danes pa je knjigo kupilo več kot 10.000 Slovencev. Homo deus pa je bil pri nas prodan v več kot 4500 izvodih.

  Kot pisatelj je prejel številne nagrade, je izjemo priznan znanstvenik, zelo priljubljen zaradi poljudnega načina podajanja informacij.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (122)
  (14)
  (29)
  (6)
  (7)
  ( 178 )

  Komentarji

  Zavajajoče
  Anonymous , 11-01-2021
  V knjigi avtor navaja podatke, ki niso splošno sprejeti s strani antropološke stroke. Informacije so podane dogmatično in pompozno, z namenom šokiranja bralca. Kljub temu avtor ne podaja virov za trditve. Avtor je odkrito pristranski kar se tiče religije, političnega prepričanja in osebne filozofije.