Letne naročnine - Revije

Resnice in laži o hrani

Image for Resnice in laži o hrani from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Resnice in laži o hrani

    Mehka - 14. mar 2013
    ( 6 )
    ISBN/EAN:P_9789616861205
    Redna cena: 19,90 €

    Miti, zmote in laži o zdravi prehrani so pripeljale do stanja, v katerem eni kujejo dobiček, drugi pa plačajo s svojim zdravjem.
    A naša optimalna hrana je še vedno tista, na katero smo prilagojeni s svojim »paleolitskim« telesom.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 19,90 €
    Na zalogi, dobava takoj.
    Dodaj v košarico

    Opis

    Desetletja smo, po nasvetih »priznanih« strokovnjakov, jedli tako, da so se med ljudmi razširili rak, diabetes in vrsta drugih »civilizacijskih« bolezni.

    Ta knjiga vam predstavlja odkritja, ki dokazujejo, da:
    - ni nobenega znanstvenega dokaza o škodljivosti maščobe in holesterola

    - je kampanja proti holesterolu največja prevara dvajsetega stoletja

    - nasičene maščobe iz hrane živalskega izvora ne povzročajo srčnih bolezni niti drugih kroničnih civilizacijskih bolezni

    - je debelost bolezen pretiranega nabiranja maščobe, ki ni odvisna od čezmernega uživanja hrane in pomanjkanja telesne
    aktivnosti,
    ampak od neravnovesja v hormonskem uravnavanju maščobnega tkiva in presnove maščobe

    - je inzulin primarni regulator nabiranja maščobe, neposredni povzročitelj debelosti pa so ogljikovi hidrati, ki spodbujajo
    izločanje inzulina

    - bolezni srca in ožilja niso povezane z vnosom nasičenih maščob s hrano; pravi vzrok teh bolezni so kronična vnetja v
    arterijah, ki nastajajo zaradi pretiranega vnosa sladkorja, škroba in rastlinskih olj, bogatih z maščobnimi kislinami omega-6

    - kolikor več industrijsko predelane hrane zaužijemo, toliko bolj iz dneva v dan spodbujamo nastajanje vnetij, saj človeško
    telo ni ustvarjeno za industrijsko predelana živila, polna sladkorja, škroba in olja z maščobnimi kislinami omega-6

    - poznamo samo en način odvračanja teh vnetnih stanj, to je povratek na hrano v njeni izvorni obliki.

    Ko boste prebrali to knjigo, boste obrnili nov list v svojem življenju. Prva država, ki je ljudem svetovala uživanje hrane
    po nasvetih v tej knjigi, je bila Švedska, sledijo pa ji še številne druge.

    O avtorju

    -Anita Šupe-

    Hrvatica Anita Šupe je iz študija prehrane in nutricizma diplomirala na Švedskem. Sama pravi, da za razliko od večine nutricistov ne sledi spodbujanim smernicam domnevno zdrave prehrane, ker meni, da je večina smernic osnovanih na mitih, ki služijo komercialnim in ne znanstvenim namenom. Z namenom razkrivanja teh legend in pripovedk o zdravi prehrani že od leta 2010 piše blog Resnice in laži o hrani, na katerem nudi tudi alternativne rešitve. Pravi, da od bralcev svojega bloga dobiva veliko povratnih informacij o pozitivnih posledicah upoštevanja njenih nasvetov. Leta 2012 je tako izdala knjigo, ki je temeljila na vsebinah omenjenega bloga in s katero je bralcem širom po svetu želela odpreti oči. V slovenščino je bila knjiga prevedena ob 2. ponatisu spomladi 2013. Istega leta je izšla tudi njena druga knjiga, Prva hrvaška LCHF kuharica, ki predstavlja enega izmed avtoričinih namenov, da prevede in izda čim več strokovne literature na temo zdrave prehrane v hrvaščini.

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: slovenski
    • Leto izida: 2013
    • Število strani: 246
    • ISBN/EAN: 9789616861205
    • Mere izdelka vxš: 19,5 x 12,5
    • Vezava: Mehka
    • Datum Izida: 14.03.2013
    • Založba: Ara Založba, d.o.o., Ljubljana
    • Avtor: Anita Šupe
    • Povprečna ocena:
      ( 6 )

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (4)
    (2)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 6 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji