Brez strahu do šaha

Image for Brez strahu do šaha from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Brez strahu do šaha

  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9788688125253
  Redna cena: 34,95 €

  Igro Brez strahu do šaha igramo na klasični igralni deski s 6 svetlimi figurami, 6 temnimi figurami in 21 sličicami.
  Število igralcev: 2

  * Brez strahu do šaha je igra, ki otroku pomaga razviti širok spekter znanja in veščin, ki pozitivno vplivajo na formiranje osebnosti.

   

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 34,95 €
  Predviden rok dobave: 4-6 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Igro Brez strahu do šaha igramo na klasični igralni deski s 6 svetlimi figurami, 6 temnimi figurami in 21 sličicami.
  Število igralcev: 2
   

  * Brez strahu do šaha je igra, ki otroku pomaga razviti širok spekter znanja in veščin, ki pozitivno vplivajo na formiranje osebnosti.

  * Z vsebino, pravili in nenavadnim načinom igranja igra motivira otroke, da vstopijo v svet šaha.

  * Igra otroke pritegne ter jim pomaga krepiti pozornost in vztrajnost.

  * Otroci se med igro znajdejo v nevsakdanjih, zanimivih situacijah, ki jih spodbudijo k razmišljanju.

  * Otrok ob igri krepi socialne spretnosti ter razvija moralni čut, vztrajnost, samozaupanje, potrpežljivost, odločnost in samonadzor. Vse to pa prispeva k večji strpnosti.


  Avtor programa NTC je dr. Ranko Rajović, specialist interne medicine, magister nevrofiziologije in doktor športnih ved.  Program NTC je nastal kot rezultat dolgoletnih raziskav na področju razvoja ustvarjalnega učenja in razmišljanja. Cilj programa NTC je ustrezno spodbujanje otrok s preprostimi in igrivimi dejavnostmi v obdobju, ko se najbolj izrazito oblikujejo vzorci razmišljanja, sklepanja in povezovanja, ki prispevajo k razvoju funkcionalnega znanja. 

  O avtorju

  -Ranko Rajović-

  Dr. Ranko Rajović je specialist interne medicine, magister nevrofiziologije, avtor programa NTC in več knjižnih uspešnic.

  Dr. Rajović je ustanovitelj združenja Mensa Jugoslavije (danes Srbije), ki združuje ljudi z nadpovprečnim inteligenčnim kvocientom, in Oddelka za nadarjene NTC (Nikola Tesla Centar). Od leta 2003 je član odbora svetovnega združenja Mensa za nadarjene (med letoma 2010 in 2012 je bil tudi predsednik) in sodelavec Unicefovega programa za zgodnje izobraževanje. Leta 2015 je prejel mednarodno nagrado za intelektualni prispevek družbi, ki jo podeljuje Fundacija za izobraževanje in raziskovanje Mensa. Živi in dela v Novem Sadu.

  Dr. Rajović je avtor programa NTC – sistema učenja, ki v pedagogiko uvaja dognanja nevrofiziologije. Splošni cilj programa NTC je spodbujanje razvoja učnih potencialov predšolskih in šolskih otrok z izbranimi igralnimi dejavnostmi na osnovi sodobnih nevrofizioloških in psiholoških spoznanj. Program se izvaja v sedemnajstih evropskih državah. V Sloveniji je akreditiran od šolskega leta 2009/10. Rajović od leta 2015 deluje na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem kot višji predavatelj na področju razvijanja nadarjenosti, izkustvene in socialne pedagogike.

  S svojim strokovnim timom organizira strokovne seminarje za učitelje, vzgojitelje in starše ter delavnice za otroke. Sodeluje tudi z revijo Cici zabavnik.

  Med njegovimi priročniki in delovnimi zvezki je v Sloveniji najbolj priljubljena knjiga Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji