Letne naročnine - Revije

Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe

Prelistaj me Image for Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe

  Mehka - 31. mar 2016
  ( 8 )
  ISBN/EAN:P_9789616954549
  Redna cena: 24,90 €

  Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe je izbor desetih tehtnih zgodb Irvina D. Yaloma, v katerih nam ta najbolj briljanten pripovedovalec med psihoterapevti odkriva skrivnosti, patos, humor in frustracije, ki prežijo v jedru vsakega terapevtskega srečanja.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 24,90 €
  Rok dobave: 5-7 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  »Ko beremo Yaloma, on bere nas.«

   – dr. Manca Košir


  Zakaj se je Saul tako trpinčil zaradi treh neodprtih pisem iz Stockholma? Kaj je gnalo Thelmo, da je več let obsesivno podoživljala davno minulo ljubezensko afero? Kako so Carlosu seksistične fantazije pomagale pri spoprijemanju z neozdravljivim rakom?

  Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe je izbor desetih tehtnih zgodb Irvina D. Yaloma, v katerih nam ta najbolj briljanten pripovedovalec med psihoterapevti odkriva skrivnosti, patos, humor in frustracije, ki prežijo v jedru vsakega terapevtskega srečanja. S pripovedovanjem o dilemah svojih klientov Yalom ne ponuja le izjemno redkega in fascinantnega vpogleda v osebna hrepenenja in motivacije svojih varovancev, temveč nam razkriva tudi svojo lastno zgodbo, ko se trudi uskladiti svoje vse preveč človeške odzive z rahločutnostjo, ki jo ima kot psihiater. Še noben avtor od Freuda naprej ni toliko prispeval k razjasnitvi tega, kaj se dogaja v odnosu med psihoterapevtom in klientom.

  V nadrobno izpisanih zgodbah osebne preobrazbe, ki jih pripoveduje Yalom, njegovi varovanci korak za korakom napredujejo pri premagovanju obsesivnih misli, depresije in drugih težav, hkrati pa se soočajo še s temeljnimi eksistencialnimi vprašanji, kot so neizogibnost smrti ali potreba po ­osmišljanju svojega življenja. Yalomove zgodbe so pisane s tempom psihološke srhljivke, vsaka od njih pa nam ponuja edinstven vpogled v terapevtski proces. Tu pa ni vedno srečnega konca, saj Yalom opiše tudi primere, ko so klienti prekinili terapijo, bralec pa je prepuščen razmišljanju, zakaj se je terapevtski odnos končal na tak način.

  Čeprav Yalom pripoveduje brez olepševanja in z zdravim smislom za humor, iz njegovih zgodb veje pristni humanizem, ki se obrača proti svetlim platem človeka.

   
  Dr. IRVIN D. YALOM (1931) je zagotovo eden izmed največjih psihiatrov in mojstrov psihoterapije naše ­dobe. Kot dolgoletni predavatelj psihiatrije na Univerzi Stanford je napisal več cenjenih učbenikov, verjetno najbolj znana med njimi sta Eksistencialistična psihoterapija (Existential Psychotherapy) ter Teorija in praksa skupinske psihoterapije (The Theory and Practice of Group Psychotherapy). Razvil je model eksistencialne psihoterapije, ki temelji na štirih bivanjskih danostih in soočanju z njimi: osamljenosti, odsotnosti smisla, neizbežnosti smrti in svobodi ter na posameznikovem (ne)funkcionalnem odzivanju nanje. Yalom je avtor več romanov in neleposlovnih knjig, ki nam na svojstven način razkrivajo zaupni svet psihoterapije. Njegovo najbolj znano delo Rabelj ljubezni in druge psiho­terapevtske zgodbe je prva knjiga, ki jo lahko beremo v slovenščini.

   
  Z zavihka

  Zgodbe iz knjige Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe, najbolj znanega dela Irvina D. Yaloma, bralca povsem prevzamejo in posrkajo vase. Avtor spret­no, sočutno in duhovito pripoveduje o svojem terapevtskem delu in srečanjih z desetimi klienti, ki se vsak zase spopadajo z osnovnimi človeškimi strahovi in tesnobo. Nihče jim ne more povsem uiti, zato jih je Yalom nadrobno raziskoval tudi v svojem znanstvenem delu. Pred nami se razgrnejo osamljenost, strah pred smrtjo, izmikanje svobodi in beg pred odgovornostjo za svoja dejanja ter občutek nesmiselnosti življenja. Ti primeri nam na pretresljiv način pokažejo, da se lahko razvijamo in sprejmemo eksistencialno tesnobo le tako, da se z njo odkrito soočimo. Yalom je v svojih zgodbah odkrit tudi glede lastnih predsodkov in terapevtskih napak, zato nam njegova knjiga nudi tudi redek vpogled v ordinacijo mojstrskega terapevta.
   
   
  »Dr. Yalom je nenavadno iskren, tako s klienti kot s samim seboj.«

  – Anthony Storr

   
  »Rabelj ljubezni je knjiga, ki jo z  lahkoto bereš, a je nikakor ne moreš vzeti zlahka.«

  – Izidor Gašperlin, družinski in partnerski terapevt

   
  »Yalom je nadarjen pripovedovalec, kot lahko začutimo iz tona njegovih pripo­vedi, pa je nadvse nadarjen tudi kot psiho­terapevt.«

  – Los Angeles Times


  »Te izredno ganljive in poučne zgodbe o srečanjih med psihiatrom in klienti popel­jejo bralca na nova področja uma – in ta pokrajina je resnično nepozabna.«

  – Maggie Scarf

  O avtorju

  -Irvin D. Yalom-

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2016
  • Število strani: 370
  • ISBN/EAN: 9789616954549
  • Mere izdelka vxš: 21 x 15
  • Vezava: Mehka
  • Datum Izida: 31.03.2016
  • Založba: Umco d.d.
  • Avtor: Irvin D. Yalom
  • Prevajalec: Helena Marko
  • Zbirka: Preobrazba
  • Povprečna ocena:
   ( 8 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (6)
  (2)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 8 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji