Slovenski knjižni sejem

Pustolovec zmote: patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca

Prelistaj me Image for Pustolovec zmote: patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Pustolovec zmote: patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca

  Integralna - 22. okt 2021
  ( 1 )
  ISBN/EAN:P_9789610163329
  Redna cena: 24,99 € 22,49 €

  10 % sejemski popust do 5. decembra 2021.
  Knjiga je del e-slovenskega knjižnega sejma na Emka.si.


  Glasujte za NAJ KNJIGO 2021!

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 22,49 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Pustolovec zmote: patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca + Duh česa - Izbrane kolumne skupaj ter prihrani dodatnih 2,30 € (4.79%)

  Opis

   Nominaciji za knjigo leta 2021 

  Ponosni smo, da so med nominirankami za knjigo leta 2021 tudi Pustolovec zmote Mihe Šaleharja in Devica, kraljica, vdova, prasica Erice Johnson Debeljak.

  Glasujte za NAJ KNJIGO 2021!


  ***

  »Ko se nekega jutra zbudiš, vate udari neizprosno dejstvo: namesto seksi optimalnih 35 let in 86 kilogramov na 190 centimetrov našteješ 46 in 107. Za tabo je polovica življenja. Statistični urad pravi, da še več, ker si moškega spola. Ajde, polovica pa roka, Miha, če si spet zlaževa, da bova nehala kadit, pit in žret. Ampak tolažba, da je še pol pred teboj, je še najbednejša, saj ni nobenih navodil, kaj ta polovica sploh je. Česa naj se človek veseli v naslednji etapi? Naj grem v politiko? Naj si omislim ljubico? Nov imidž?«

  Nova knjiga priljubljenega radijca Mihe Šaleharja, avtorja uspešnice Duh česa, prodane v več kot 5.500 izvodih! Šalehar, večni pustolovec zmote, na pragu drugega polčasa v patetičnem priročniku za razumevanje priletnega alfa samca v 40 samoanalizah išče ključni odgovor, kako osmisliti prihodnost. Ob tem pred bralci brez cenzure razkrije svoje napake in zablode iz preteklosti. Vse v imenu preobrazbe v jezdeca upanja. Mu uspe? 

  Preberite ODLOMEK iz knjige Pustolovec zmote


  ***


  Miha Šalehar o svoji novi knjigi Pustolovec zmote:

   

  Na pragu drugega polčasa
  Miha Šalehar, priljubljen radijec, voditelj, sporadično obsesiven športnik, biciklistični biznismen, bivši mož in sedanji partner, foter dveh otrok, lastnik hudega kolesa, motorja, romunskega avta, sedmih čelad, treh žarov, harpune in prikolice s pavšalom, večni pustolovec zmote in jezdec upanja, na pragu drugega polčasa v 40 samoanalizah išče ključni odgovor, kako osmisliti prihodnost. Korpus drugega polčasa, Notranji pir, Ločitev od ločitve, Fot'r, ti si šupak, Ali sem normalen?, Mi je ratalo?, Pejmo se mal' biznis … Mihi nas vse od uvodnega Predjamra do zaključnega Pojamra ne spusti stran. Veliko se hahljamo, precej prikimavamo in tu in tam v prepoznanju znanega pogoltnemo trd in grenek cmok.

  Iskrivo in neverjetno iskreno pisanje
  Tokrat nas Šalehar spusti nevarno blizu – prelomi kapilarsko prisego molčečnosti in nam dovoli šteti pire v hladilniku, flanelke v omari, špegati v ločitvene papirje, spremljati vzgojno bluzenje nekega fotra, peklenske muke plačevanja položnic, administriranja Fursu in podobno. Odlična pika na i patetičnega priročnika za razumevanje priletnih alfa samcev so duhovite ilustracije Neje Engelsberger, Mihijeve najljubše Neje na svetu, ki ga je menda narisala v dejanskem in prenesenem pomenu.

  Pri dvajsetih je mogoče vse – pa pri petdesetih?
  Pri dvajsetih je mogoče vse – pri petdesetih si vse, kar je mogoče, pravi Šalehar.« In še: Pizda, ekipa moja, pojma nimam. V resnici sem tista kreatura zmot, ki krasi naslovnico. Pozer, ki je pozornost in ostale bližnjice zamenjal za resnično ljubezen. Še bolj v resnici pa tisti ubogi možiček, karikatura, napol otrok v odraslem telesu, ki se išče med črkami te knjige. Pustolovec zmote, ki upa, da se enkrat najde. /…/ Uživajte v branju patetičnega priročnika za razumevanje priletnih pustolovcev zmote. Morda se kje najdete. Morda vam pomaga, da boste koga bolje razumeli. Morda boste ugotovili, da niste sami.


  Miha Šalehar bere iz svoje nove knjige Pustolovec zmote:

  O avtorju

  -Miha Šalehar-

  Miha Šalehar (1974) je radijski voditelj in kolumnist.

  Diplomiral je na Fakulteti za multimedije. Od leta 2000 je zaposlen na Radioteleviziji Slovenija, kjer je sodeloval v oddajah Videospotnice, Aritmija, Tekma in Tranzistor, vodil je tudi Poletno sceno. Prepoznaven je kot pronicljiv radijski voditelj na Valu 202.

  Z bratom Matevžem Šaleharjem sta leta 1997 ustanovila rock skupino Babewatch, ki je bila aktivna do leta 2000. Njegov hobi je tudi gorsko kolesarjenje, ki ga še profesionalno nadgrajuje.

  Svoje refleksije zapisuje v kolumnah. Pri Mladinski knjigi je izšla njegova zbirka kolumn z naslovom Duh česa, ki je bila ena najbolje prodajanih knjig v letu 2018.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 1 )

  Komentarji