Pustolovec zmote: patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca

Prelistaj me Image for Pustolovec zmote: patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Pustolovec zmote: patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca

  Integralna - 22. okt 2021
  ( 8 )
  ISBN/EAN:P_9789610163329
  Redna cena: 24,99 €

  Nova knjiga priljubljenega radijca Mihe Šaleharja, avtorja uspešnice Duh česa, prodane v več kot 5.500 izvodih! Šalehar, večni pustolovec zmote, na pragu drugega polčasa v patetičnem priročniku za razumevanje priletnega alfa samca v 40 samoanalizah išče ključni odgovor, kako osmisliti prihodnost. Ob tem pred bralci brez cenzure razkrije svoje napake in zablode iz preteklosti. Vse v imenu preobrazbe v jezdeca upanja. Mu uspe?

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 24,99 €
  Predviden rok dobave: 2-3 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Pustolovec zmote: patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca + Duh česa - Izbrane kolumne skupaj ter prihrani dodatnih 2,50 € (5.00%)

  Opis

   Nominacija za knjigo leta 2021 

  Ponatis!

  »Ko se nekega jutra zbudiš, vate udari neizprosno dejstvo: namesto seksi optimalnih 35 let in 86 kilogramov na 190 centimetrov našteješ 46 in 107. Za tabo je polovica življenja. Statistični urad pravi, da še več, ker si moškega spola. Ajde, polovica pa roka, Miha, če si spet zlaževa, da bova nehala kadit, pit in žret. Ampak tolažba, da je še pol pred teboj, je še najbednejša, saj ni nobenih navodil, kaj ta polovica sploh je. Česa naj se človek veseli v naslednji etapi? Naj grem v politiko? Naj si omislim ljubico? Nov imidž?«

  Nova knjiga priljubljenega radijca Mihe Šaleharja, avtorja uspešnice Duh česa, prodane v več kot 5.500 izvodih! Šalehar, večni pustolovec zmote, na pragu drugega polčasa v patetičnem priročniku za razumevanje priletnega alfa samca v 40 samoanalizah išče ključni odgovor, kako osmisliti prihodnost. Ob tem pred bralci brez cenzure razkrije svoje napake in zablode iz preteklosti. Vse v imenu preobrazbe v jezdeca upanja. Mu uspe? 

  Preberite ODLOMEK iz knjige Pustolovec zmote


  ***


  Miha Šalehar o svoji novi knjigi Pustolovec zmote:

   

  Na pragu drugega polčasa
  Miha Šalehar, priljubljen radijec, voditelj, sporadično obsesiven športnik, biciklistični biznismen, bivši mož in sedanji partner, foter dveh otrok, lastnik hudega kolesa, motorja, romunskega avta, sedmih čelad, treh žarov, harpune in prikolice s pavšalom, večni pustolovec zmote in jezdec upanja, na pragu drugega polčasa v 40 samoanalizah išče ključni odgovor, kako osmisliti prihodnost. Korpus drugega polčasa, Notranji pir, Ločitev od ločitve, Fot'r, ti si šupak, Ali sem normalen?, Mi je ratalo?, Pejmo se mal' biznis … Mihi nas vse od uvodnega Predjamra do zaključnega Pojamra ne spusti stran. Veliko se hahljamo, precej prikimavamo in tu in tam v prepoznanju znanega pogoltnemo trd in grenek cmok.

  Iskrivo in neverjetno iskreno pisanje
  Tokrat nas Šalehar spusti nevarno blizu – prelomi kapilarsko prisego molčečnosti in nam dovoli šteti pire v hladilniku, flanelke v omari, špegati v ločitvene papirje, spremljati vzgojno bluzenje nekega fotra, peklenske muke plačevanja položnic, administriranja Fursu in podobno. Odlična pika na i patetičnega priročnika za razumevanje priletnih alfa samcev so duhovite ilustracije Neje Engelsberger, Mihijeve najljubše Neje na svetu, ki ga je menda narisala v dejanskem in prenesenem pomenu.

  Pri dvajsetih je mogoče vse – pa pri petdesetih?
  Pri dvajsetih je mogoče vse – pri petdesetih si vse, kar je mogoče, pravi Šalehar.« In še: Pizda, ekipa moja, pojma nimam. V resnici sem tista kreatura zmot, ki krasi naslovnico. Pozer, ki je pozornost in ostale bližnjice zamenjal za resnično ljubezen. Še bolj v resnici pa tisti ubogi možiček, karikatura, napol otrok v odraslem telesu, ki se išče med črkami te knjige. Pustolovec zmote, ki upa, da se enkrat najde. /…/ Uživajte v branju patetičnega priročnika za razumevanje priletnih pustolovcev zmote. Morda se kje najdete. Morda vam pomaga, da boste koga bolje razumeli. Morda boste ugotovili, da niste sami.


  Miha Šalehar bere iz svoje nove knjige Pustolovec zmote:
  Miha Šalehar bere odlomek iz knjige Pustolovec zmote:
  ***

  Mediji o knjigi:

  »Ob Pustolovcu zmote se veliko hahljamo, precej prikimavamo in tu in tam v prepoznanju znanega pogoltnemo trd in grenek cmok.« - Delo

  »Čeprav je knjigo […] podnaslovil kot 'patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca', pa bi se težko strinjali, da je njegovo pisanje patetično, saj se ne smili samemu sebi, ko se znajde (skorajda) na pragu petdesetih let, kaj šele, da bi izpadel kot »grumpy old man«, kar se prenekateremu piscu v srednjih letih prerado zgodi. Prav nasprotno, njegove samoanalize, ki jih je priobčil v štiridesetih krajših poglavjih, so osvežujoče, polne zdrave pameti in pa seveda cinizma, ki ga njegovi poslušalci tako obožujejo.« - Marketing Magazin

  »Odlično branje, ob katerem se hahljamo s kančkom grenkobe. Ker smo (ali še bomo) vsi v istem zosu.« - Liza & Maja

  »Poglavje o ločitvi je tako slastno, da napeljuje na misel, da bi se šel človek poročit samo zato, da bi se lahko ločil.« - Borut Mehle, Dnevnik

  »Kot spremljevalec njegove pustolovščine boste zagotovo uživali, ne glede na to, ali ste že »prileten samec« ali pa ste šele na poti do tja, spremljevalke pa boste tudi zaradi njegovih zapisov z večjo prizanesljivostjo opazovale svoje »alfa samce «, ki se soočajo s podobnimi življenjskimi dilemami.« - www.marketingmagazin.si

  »Iskreno, cinično, sarkastično, zajebantsko, dregajoče, karajoče, izzivajoče, spotakljivo, neustrašno in še kup pridevnikov bi lahko naštel. Lahko priznam tudi, da me je Šalehar tokrat velikokrat nasmejal, približno enakokrat pa sem kar malo zmrznil od same groze, kaj me še čaka. Človek, moški pri 40+ pa sploh, se bo v zapisanem pač našel. Morda celo prepoznal?« - maticpise.com

  O avtorju

  -Miha Šalehar-

  Miha Šalehar (1974) je radijski voditelj in kolumnist.

  Diplomiral je na Fakulteti za multimedije. Od leta 2000 je zaposlen na Radioteleviziji Slovenija, kjer je sodeloval v oddajah Videospotnice, Aritmija, Tekma in Tranzistor, vodil je tudi Poletno sceno. Prepoznaven je kot pronicljiv radijski voditelj na Valu 202.

  Z bratom Matevžem Šaleharjem sta leta 1997 ustanovila rock skupino Babewatch, ki je bila aktivna do leta 2000. Njegov hobi je tudi gorsko kolesarjenje, ki ga še profesionalno nadgrajuje.

  Svoje refleksije zapisuje v kolumnah. Pri Mladinski knjigi sta izšli dve njegovi knjigi: zbirka kolumn Duh česa, ki je bila ena najbolje prodajanih knjig v letu 2018, in Pustolovec zmote, patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (7)
  (0)
  (1)
  (0)
  (0)
  ( 8 )

  Komentarji

  top
  Anonymous , 01-10-2022
  se najdeš v knjigi
  Pogumno
  andreja pirtovsek savs, 08-01-2022
  Toliko samorefleksije in samorazkrivanja stisk na temo moškega ega premore malo moškh. Kapo dol avtorju👍