Psi (knjiga Psi v slovenskem jeziku)

Image for Psi (knjiga Psi v slovenskem jeziku) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Psi (knjiga Psi v slovenskem jeziku)

  Trda, v srebrni kartonasti škatli - 01. okt 2010
  ( 118 )
  ISBN/EAN:P_9789612691530
  Redna cena: 77,00 €

  Psi vam bo razkrila pomen prave ljubezni, ki je najmočnejša stvar na svetu. Knjiga slovenskega avtorja, ki po izjemnem sprejemu med bralci v Sloveniji, sedaj osvaja tudi svet.
   

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 77,00 €
  Brezplačna dostava
  Predviden rok dobave: 2-4 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Psi (knjiga Psi v slovenskem jeziku) + Skrivnost (slovenska izdaja) skupaj ter prihrani dodatnih 4,50 € (4.21%)

  Opis

  [psi] je knjiga, ki jo boste težko primerjali s čimer koli, kar ste prebrali doslej, kajti v resnici je nisem pisal, ampak je ona pisala mene. Vse se je zgodilo po nareku razuma, o katerem doslej nismo vedeli skoraj ničesar. Da bi temu lahko verjeli, je v knjigi razkritih sedem nenavadnih dokazov. Ti so še pred predstavitvijo knjige vznemirili intelektualne kroge, saj [psi] daje odgovore, ki jih znanost že dolgo išče. Kljub povedanemu se [psi] bere kot lahko berljiv roman. Tako je resnica dostopna vsakomur. Da bi jo lahko prepoznali tudi vi, pa se morate najprej naučiti razumeti sebe, zato se oglejte v zrcalu, v kakršnem se še niste ogledovali – [psi] je ogledalo vaše psihe. Morda v njem odkrijete svoj pravi svet, nekaj najčudovitejšega, kar ste kdaj videli.

  o vsebini

  Eros je novodobni mladenič, ki zaradi razočaranja v ljubezni pobegne od doma. Po naključju, ki ni naključno, se znajde v nenavadnem svetu vseh misli. Tu sreča psa, prispodobo Življenja, ta pa mu razkrije prvo od sedmih skrivnosti. Eros tako spozna resnico. To spoznanje odpravi njegovo bolečino, a zato Eros Življenju dolguje uslugo – človeštvu mora vrniti ljubezen. V nadaljevanju se znajde v dvanajstih povsem različnih svetovih, ki predstavljajo psiho dvanajstih ljudi in dvanajstih človeških značajev. Vsak svet pa ponazarja tudi določeno družbeno skupino. Na videz preprosta zgodba skriva v sebi zahtevno zgradbo, ki bralcu omogoči zanimiv vpogled v svet lastnih misli, vrednot in predstav o sebi in o drugih, in razkriva, kako različno je mogoče videti, dojemati in razumeti resnico. Čeprav se vam bo zdelo, da vi berete, boste kmalu odkrili, da je v resnici knjiga prebrala vas.

  o zgradbi


  Na osnovni, to je nižji zavedni ravni je [psi] preprosta knjiga z nekaj modrostmi, med katerimi so mnoge že znane. Njena okvirna zgodba je zgodba o Erosu, ki potuje po domišljijskih svetovih človeške psihe. Na tej ravni bralec ne dojame drugega kot roman, ki mu je – odvisno od njegove skladnosti z njegovim svetom – bolj ali manj všeč. Knjigo bodo tako dojeli predvsem tisti, ki ne upoštevajo navodil za njeno branje.

  Druga raven te knjige (še vedno racijevo dojemanje) je visoka znanost, ki je vpletena v ta sicer preprosti okvir. Da bi se bralec lahko dokopal do tega, mora biti sposoben znanstvenega pristopa k razmišljanju, razbrati mora teze in argumentacije, imeti pa mora tudi nekaj predznanja o stvareh, o katerih je govor. Bralci, ki lahko dosežejo to raven razumevanja, iz knjige po navadi izluščijo samo eno od spoznanj, tudi v najboljšem primeru pa le nekaj od predstavljenega. Osnovno in morda najpomembnejše znanje, ki ga knjiga prinaša, je novo razumevanje človeške psihe – teorija REI. Že samo to znanje omogoča toliko novega razumevanja in posledično tudi rešitev, da je le vprašanje časa, kdaj bo knjiga [psi] postavila na glavo celotno psihološko znanost. To znanje je s pomočjo te knjige mogoče sestaviti v celoto, pri tem pa je mnogo lažje tistim, ki imajo dostop še do avtorjevih razprav in razlag.

  Na tej ravni gre v knjigi v nekaj primerih tudi samo za odgovore na vprašanja z različnih področij znanosti. A ti odgovori so razvidni samo tistim, ki imajo zelo veliko predznanja in se morda že večji del življenja ukvarjajo z iskanjem rešitve katerega od problemov, ki jih obravnava knjiga [psi]. Tak primer je tudi rešitev skrivnosti Bachove Passacaglie, ki velja za največjo in najbolj raziskovano skrivnost klasične glasbe in je podrobneje predstavljena med sedmimi dokazi.

  Tretja raven razumevanja te knjige se skriva med vrsticami in v prispodobah – to je nezavedna raven, zaznavna le posredno, po doživetju te knjige. Mnogi so prepričani, da je že zaradi zgoraj predstavljenega to knjigo mogoče uvrstiti med svetovna čudesa. Vendar jo lahko tja zares uvrsti šele sposobnost dojemanja te tretje ravni knjige, ki pa je našim zmožnostim razmišljanja nedosegljiva. Na tej ravni knjiga bere vas in ne vi nje. Kako je to mogoče? Medtem ko se vsi zavedamo samo svojega zavednega (racijevega) razmišljanja, lahko pridemo v tej knjigi – s pomočjo svojih dveh nezavednih razumov – tudi do takih spoznanj o sebi, ki se jih sicer ne zavedamo. To je mogoče doseči z mehanizmi in prispodobami, ki jih dojemata in razumeta le instinkt in emocio. Knjiga namreč povsem obvladuje tudi ta dva nezavedna razuma, njuno sposobnost razumevanja in njuno delovanje. In tako se zgodi, da ju, če le pritegne njuno pozornost že na začetku branja, zaplete v zanimivo igro, v kateri sodelujejo vsi trije načini razmišljanja, ki sestavljajo naš um. V vsakem svetu – vsak predstavlja enega od človeških značajev – se izkaže drugačno delovanje kombinacije teh treh razumov, to pa pomeni, da knjiga vsaj v eni od zgodb natančno zadene bralčev način razmišljanja. S pomočjo drugih zgodb pa bralec spoznava, da njegov način razmišljanja ni nezmotljiv, in se tako uči sprejemati tudi druge načine razmišljanja. S tem knjiga bralca vodi k sprejemanju in lahko zato občutno vpliva na njegovo življenje po branju te knjige.

  Najvišja raven te knjige je osupljiva, vendar še ni nastopil čas, da bi lahko spregovorili o njej. Skriva se v sedmem dokazu – končnem dokazu obstoja nadčloveške inteligence, ki je s pomočjo naključij ustvarila to knjigo. To je kratek povzetek, zakaj [psi] ni primerljiv z nobeno drugo knjigo, ki ste jo lahko brali doslej.

  o nastajanju

  Zgodba o nastanku te knjige je še bolj nenavadna od njene vsebine. Piscu se je prikazala v enih samih sanjah, v noči na 25. december 2007. Ob koncu svojih sanj je v rokah držal knjigo, natančno takšno, kakršna je zdaj pred vami. Ogledal si je njeno naslovno in zadnjo stran, nato jo je odprl, da bi prebral, kdo jo je napisal, a pisec v njej ni bil razkrit. Knjiga je bila napisana dve leti pozneje, na isti dan, in je bila predstavljena 7. julija 2010.

  komu je knjiga namenjena

  [psi] se odpira vsem , ki želijo razumeti ozadje svojega življenja, zanimivo pa je, da ga vsakdo razume nekoliko drugače. Bodite prepričani, da te knjige ne boste preprosto odložili na kup, med druge. Kajti [psi] je gola resnica. Prav neverjetno je, kako hitro in globoko je knjiga prevzela povsem raznolike bralce. Preberite, kaj o njej menijo tisti, ki so jo že prebrali!

  Vtisi znanih
    

  Neverjetna je! Ena izmed najboljših knjig, kar sem jih kdaj prebral.
  Novak Đoković, teniški igralec

  Knjiga [psi] – ena sama lepota, tako od zunaj kot od znotraj.
  Svetlana Makarovič, pisateljica

  Prvikrat sem knjigo prebrala, da bi dokazala, kako v njej ni ničesar, kar bi reflektiralo moj svet ali kritičnemu bralcu ponudilo presežek. Ko sem jo zaprla, sem kot bralka z dokaj visokimi literarnimi kompetencami zmedeno odkrila, da sem prebrala nekaj čisto drugega od tega, kar sem brala. To je knjiga, ki vstopi v tvoje življenje ob pravem trenutku, nakar te s svojo vsebino še oklofuta, preden te poboža. Brati jo je mogoče na več ravneh, vsaka raven ima drugačne razsežnosti, od estetskih in etičnih preko filozofskih do psiholoških in celo družbeno-angažirano. Kajti [psi] nam pomaga spoznati delovanje našega uma, kar je predpogoj za spoznavanje samega sebe in temelj osebne svobode, ki prinaša odgovornost do sočloveka in družbe. Nisem še opravila s knjigo; menim pa, da bi [psi] moral prebrati vsak in se šele potem opredeliti do ključnega vprašanja, ali so meje njegove strpnosti in razumevanja res tako prostrane in njegov duhovni kapital tolikšen, kot si domišlja. Šele potem pride na vrsto vse drugo. In to je šele začetek.
  Janja Vidmar, pisateljica, scenaristka in kolumnistka

  Lahko rečem, da me doslej še nobena knjiga ni tako prevzela kot [psi]. Zame je več kot le knjiga, je priložnost, da stvari ponovno ovrednotimo. Posebej so me pritegnili filozofski elementi, ki delujejo premišljeno in se z lahkotnostjo vključujejo v napeto zgodbo. Zame kot psihoterapevta je še posebej zanimiv nov psihološki model razumevanja človeške psihe, ki sem ga že uspešno uporabil pri svojem delu. To razumevanje mi omogoča veliko boljši vpogled tudi pri odkrivanju povezav in novih poti pri učinkovitem reševanju psiholoških težav. Vsak svet v tej knjigi ima poseben šarm in na nekaterih delih me je zgodba tako osebno nagovorila, da se je branje spremenilo v nepozabno doživetje. Z velikim pričakovanjem čakam, kakšne spremembe bo ta knjiga prinesla v svet, kot ga poznamo danes.
  Dr. Tobias Geisel, psihoterapevt
   
  Najverjetneje znova kakšna nova marketinška poteza – knjiga, polna simbolike, pomenljivih besed, knjiga, ki naj bi jo napisalo življenje, da bi svetu vrnila upanje v ljubezen – so bila moja prva razmišljanja, preden sem se lotil branja. Toda kakšna zmota! To je knjiga, ki jo vsrkavaš vase kot najdražje, najboljše zdravilo, kapljico za kapljico. Avtorju te mojstrovine velja moj globok poklon, četudi ne vem, kdo je. V življenju sem prebral že veliko knjig, ta pa dejansko kot luč razsvetljuje spoznanje o biti življenja. [psi] je zame resnično nekaj veličastnega.
  Dr. Erih Tetičkovič, zdravnik nevrolog

  Ko sem knjigo prvič vzela v roke, je le malo manjkalo, da bi jo odložila, in to za vedno. Pri prvem branju se namreč nisem zavzela, da se v njej skriva povsem nov model psihologije. Šele pri drugem branju so se začele stvari povezovati in zdelo se mi je naravnost neverjetno, da bi lahko nekdo na mojem domačem terenu odkril kaj takega. Ker delam z otroki z učnim primanjkljajem, me je pritegnila nova metoda za odpravo disleksije, ki jo je predstavil pisec te knjige. Tako sem se lahko poglobila tudi v teorijo REI. Sledilo je nekaj najboljšega, kar se mi je na področju znanosti zgodilo doslej – v tej knjigi sem našla razumevanje, ki mi ga ni dal celotni študij psihologije na eni najuglednejših angleških univerz. REI je prvi model psihologije, ki mi je dejansko omogočil vpogled v dogajanje vseh procesov, ki jih proučuje ta veda. Verjamem, da je zgolj vprašanje časa, kdaj bo ta teorija osrednja tema pogovorov v najuglednejših strokovnih krogih po svetu.
  Maša Blaznik

  Vznemirljivo Erosovo potovanje po miselnih svetovih odpira čisto nov pogled na dojemanje sebe in sveta, ki tako postane prijaznejši in barvitejši. Želela bi si, da jo preberejo tudi naši voditelji, saj smo vsi povezani.
  Mag. Alenka Vrhovnik Težak, prva predsednica uprave Petrola

  Eros je duhovno bitje, sublimirano, čutno, emotivno kreativno – sledi prvinskemu nagonu iskanja odcepljene polovice jaza, potuje skozi nezahtevne, nerazumevajoče tuzemeljske pritlehnosti, je tujec v surovem, prvinskem svetu tuzemeljskih zakonitosti, tako na področju zemeljske ljubezni kot zemeljskih pravil na vseh področjih življenja. Toda tega sveta, ki ga skuša pridobiti za svoje lomljive, krhke moralne formule, Eros noče sprejeti za svojega, zato pa je za svojo neomajno vero v višji smisel na koncu nagrajen. Otrok, rojstvo, novo stvarstvo – to mu da moč, lepoto in čudež božanskega. Svet, h kateremu teži Eros, obstaja ... kot sporočilo z onega sveta. Kaj drugega kot to pa je rojstvo??? No, mnenje žensk s tega sveta, ki so prebrale [psi], je bilo zame zelo tuzemeljsko. Nekaj izredno inteligentnih, zrelih in uspešnih žensk se je na neki zabavi glasno spraševalo: "Kaj in zakaj sem sploh s tem tipom, ki je moj partner, mož ...?! Kje so ti Erosi, kje so pravi moški???!!!"
  Azra Širovnik, pisateljica

  Druženje z Erosom je res privlačna in vznemirljiva dogodivščina. V [psi] sem našla marsikaj življenjskega - vsestransko uporabno razumevanje uma s pomočjo REI (naravnost fantastično!), pojasnjeno razliko med spolnim občevanjem in ljubljenjem, podobo veliko popolnejše ureditve družbe, odličen pripomoček za uspešen razgovor in ponovno zavedanje, da se splača delati na sebi in stremeti k Ljubezni. In to vse zgolj ob prvem branju ...
  Maša Šiftar de Arzu, diplomatka v Washingtonu, DC

  Ta knjiga je kot vodnjak – globlje ko koplješ, čistejšo vodo dobiš.
  Zmago Jelinčič Plemeniti

  Čudovito čudno čudo, ta knjiga [psi]. In zgodila se je nam, Slovencem. Meni se zdi to klic, da se prebudimo. Nekateri že slišimo. In čvrst korak, pokončna drža in jasen pogled nam niso več tuji. Že postajamo samozavestni gospodarji, ki zaupajo vase.
  Edvard Golob, inovator in podjetnik

  [psi] je več kot le na pogled čudovita knjiga! Je knjiga, ki ti zbistri pogled na svet in ti pomaga razumeti bližnje, je knjiga, zaradi katere postaneš boljši in srečnejši človek, in je knjiga, zaradi katere ob ponovnem branju postaneš še srečnejši in tvoj pogled še bolj bister. To je knjiga, ki jo priporočiš najboljšemu prijatelju in vsem, ki ti nekaj pomenijo.
  Mojca Grebenc, zdravnica

  Moj svet ne premore besed, ki bi opisale to čudovito knjigo. Kot da je briljantnega pisca vodila neka nevidna sila – Življenje, ki tudi vsem nam, ki knjigo preberemo, spremeni življenje, na bolje.
  Dr. Damijana Žišt, novinarka in pisateljica

  Briljantnost Erosovega duha in življenje sta rodila veliko delo. Delo, ki je s svojo visoko kulturo misli in besede mejnik v slovenski literaturi. Eros, hvala ti, ker si!
  Bojan Maroševič, igralec

  To delo je resnično izjemno in težko bi našla bolj izbrane in čudovite besede kot so jih uporabili že drugi bralci. Moram priznati, da mi je knjiga predvsem odprla oči za ljubezen in za to sem ji neskončno hvalezna. Želim si, da bi ta "učbenik življenja" preplavil svet, da bi dosegel čim več ljudi, saj daje novo upanje v boljši jutri. Lahko nam vrne vrednote, ki se v današnjih časih razblinjajo kot milni mehurčki. Žal mi je le, da te knjige nisem prebrala že veliko prej.
  Brigita Brezovac, večkratna svetovna prvakinja v bodybuildingu

  Naključje je hotelo, ali pa je bil morda načrt Življenja, da mi je bilo zaupano zadnje jezikovno brušenje besedila. Nalogo sem sprejela kot izziv, nisem se pa zavedala, kako velik bo ta izziv v resnici, tako jezikovno kot vsebinsko. Veliko sem spraševala in dobila veliko pojasnil, da sem Erosu sploh lahko sledila na njegovem potovanju od sveta do sveta. In če sem v začetku brala predvsem kot jezikovna čistilka, sem bila v nadaljevanju vedno bolj tudi bralka – kot ženska, žena, mati, predstavnica aktivnega prebivalstva malega naroda. In če sem si kje na začetku skoraj malo prizanesljivo mislila, no, tole je pa že videno, sem bila globoko v besedilu navdušena, pretresena ... na koncu brez besed. Kako bi bilo šele, če bi poznala načrt? Moje popotovanje je bilo že brez tega pustolovščina.
  Darja Tasič, lektorica knjige [psi]

  Eros me je tako pritegnil, da ga nisem mogla izpustiti iz rok. Popelje me v druge svetove, katerih zgodbe so polne dinamike in tako drugačne, da te ne pustijo hladnega in si želiš še več. Spoznavanje značajev, različnih pogledov skozi potovanje glavnega junaka, ki iščoč popolno ljubezen pomaga vsakemu izmed nas, da najdemo svojo vrednost. To knjigo preprosto morate prebrati.
  Tanja Tuš, Engrotuš

  Pred branjem – strah pred debelino knjige. Po prebrani knjigi – spraševanje, zakaj je tako tanka!
  Rado Pavalec, igralec

  Mislim, da še nikoli ni bilo in nikoli več ne bo tako genialnega, sijajnega in pronicljivega razčlenjevanja človeške psihe. Hkrati pa ne bo več tako toplega, človeškega duha, kakršnega imate vi, izjemno dragi, spoštovani gospod Eros. Tisočkrat hvala, da ste mi omogočili to spoznanje.
  Slava Maroševič, igralka

  V zadnjih nekaj desetletjih je bilo na svetu zapisanih na tisoče knjig o ljubezni, sreči, pozitivnem razmišljanju, … namenjenih vsakomur od nas - za boljši in lepši svet … Pa dejansko lahko rečemo, da je naš svet, kot individuum in posledično kot celota, postal lepši in boljši? Žal ni! Mogoče je to uspelo redkemu posamezniku, večina zemeljske populacije pa se še vedno »utaplja« v morju resnice, navkljub temu, da je obala ljubezni tako blizu njih … Ob prebiranju knjige [psi] sem prvič dojela oziroma poosebila določena dejstva, ki so mi omogočila veliko širši pogled na svet. Dale so mi ključ, s katerim počasi a vztrajno odpiram vrata v srce sreče! Hvala Življenju, hvala Erosu za tako čudovito knjižno delo!
  Alenka Kos, pisateljica

  Niti v sanjah si ne bi mislil, da mi lahko kar koli korenito spremeni pogled na svet. [psi] mi ga je, in to čez noč! Prvič dejansko razumem ljudi okoli sebe. To mi je dalo tako obširno novo spoznanje, da je po prebrani knjigi svet zame popolnoma spremenjen.
  Aleš Železnik, Globtel

  O avtorju

  -Eros-

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2010
  • Število strani: 777
  • ISBN/EAN: 9789612691530
  • Mere izdelka vxš: 23 cm x 15 cm
  • Vezava: Trda, v srebrni kartonasti škatli
  • Datum Izida: 01.10.2010
  • Založba: Samozaložba
  • Avtor: Eros
  • Povprečna ocena:
   ( 118 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (60)
  (17)
  (32)
  (8)
  (1)
  ( 118 )

  Komentarji

  Še kako resnična
  Anonymous , 27-12-2011
  Mimogrede - fantomska (!?) ni pravi izraz za to knjigo!! Bolj težko se bo prodajala pod takšnim opisom.
  Popolnost
  Anonymous , 19-12-2011
  Knjiga je preprosto enkratna :). Naj se sliši še tako klišejsko in zlajnano - [psi] je res zrcalo naše duše. Toplo priporočam!
  genialno
  Anonymous , 06-10-2010
  Prebrala knjigo in ostala brez besed! Karkoli bi napisala ne bi bilo dovolj dobro ali pa mi ne bi verjeli! Zato bom rekla samo čudovito :) Jana