Prigode kapitana Gatnika v barvah (Kapitan Gatnik v barvah, 1. knjiga)

Prelistaj me Image for Prigode kapitana Gatnika v barvah (Kapitan Gatnik v barvah, 1. knjiga) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Prigode kapitana Gatnika v barvah (Kapitan Gatnik v barvah, 1. knjiga)

  Trda - 13. mar 2021
  ( 1 )
  ISBN/EAN:P_9789610160663
  Redna cena: 17,99 €

  Četrtošolca Grega Bradač in Klemen Kočar sta razredna šaljivca. Rada uganjata potegavščine, najraje pa rišeta stripe. Skupaj sta ustvarila največjega superjunaka v zgodovini njune osnovne šole: Kapitana Gatnika! Z njim pa veličastno serijo huronskih domislic in zabave za otroke od sedmega leta.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 17,99 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Prigode kapitana Gatnika v barvah (Kapitan Gatnik v barvah, 1. knjiga) + Pasji mož (1. knjiga) skupaj ter prihrani dodatnih 2,00 € (5.27%)

  Opis

  Ponatis!

  Serija o kapitanu Gatniku Dava Pilkeyja, avtorja Pasjega moža in nove, prihajajoče serije Klub mačjega mulca, se uvršča med najbolj priljubljeno branje za vse navihane – tudi tiste, ki sicer po knjigah redkeje posežejo. Po svetu je bilo prodanih več kot 80 milijonov izvodov knjig iz te serije, prevedene pa so v več deset jezikov. Tudi pri nas je bilo od leta 2003 prodanih skoraj 60.000 izvodov knjig o Gatniku.

  Akcija, odlična risba, inteligenten humor

  Pohodu nalezljivega navdušenja nad knjigami o Gatniku med slovenske bralce botrujejo obilje akcije, izvrstni štosi, slikogibi in vrsta supertežakov ter superjunakov, naj bodo to pterodaktil 'piškotek', bionični hrček, profesor Prdokakec ali napadalna govoreča stranišča ... Vse knjige je mojstrsko prevedel in priredil Boštjan Gorenc – Pižama.

  Zakaj še otroci obožujejo Gatnika?

  Poleg izvrstnih štosov obstaja v teh knjigah še nekaj, s čimer je Dav Pilkey zlezel mladim bralcem pod kožo. Nekaj, kar je kot otrok zaradi Pilkeyjevih lastnih izkušenj v otroštvu, saj so mu diagnosticirali motnjo pozornosti in hiperaktivnosti ter disleksijo, občutil tudi sam. Med poukom je bil tako moteč, da so ga učitelji vsak dan pošiljali sedet na hodnik.

  Ker torej otroško dušo, pa tudi krivice, ki jih doživljajo, dobro pozna, otrokom pozorneje prisluhne, razume tudi njihove nedolžne potegavščine, občasne objestnosti in nebrzdano domišljijo, kar sicer spravlja ob živce tako starše kot učitelje.

  Česa ne razumejo odrasli?

  Ne razumejo, da so njihova dejanja pogosto nasprotujoča. Najprej jih na primer učijo hoditi in govoriti, nato pa se na vso moč trudijo, da bi zaprtih ust sedeli na miru. »Zakaj najprej nekaj spodbujajo, pozneje pa to isto prepovedujejo? Kaj naj si mislijo drugega otroci ob tem, kot da so odrasli »pritegnjeni« in da je treba »budno bdeti nad njimi?«

  Otroci, ki v skokovitih fazah odraščanja ne zdržijo na miru, hlepijo po gibanju in akcijah, čutijo, da Pilkey »drži« z njimi. Enako tudi takrat, kadar jih odrasli hote ali nehote med vzgojo preveč vtikajo v kalupe.

  Zato velja: Enkrat navdušenec nad kapitanom Gatnikom, vedno navdušenec nad kapitanom Gatnikom.

  O avtorju

  -Dav Pilkey-

  Dav Pilkey (1966) je ameriški avtor priljubljenih knjig za otroke.

  Ko je bil Dav Pilkey (1966) še otrok, so mu diagnosticirali motnjo pozornosti in hiperaktivnosti ter disleksijo. Med poukom je bil tako moteč, da so ga učitelji vsak dan pošiljali sedet na hodnik. Dav je na srečo rad risal in si izmišljeval zgodbe. Na hodniku je ustvarjal izvirne stripe – čisto prve prigode Pasjega moža in Kapitana Gatnika. Dav je na fakulteti spoznal učitelja, ki ga je spodbujal, naj ilustrira in piše.

  Nevsakdanji slog Pilkeyjevih teh stripov želi pri otrocih vzbuditi nebrzdano ustvarjalnost.

  Njegove zgodbe so deloma avtobiografske in raziskujejo univerzalne teme, ki slavijo prijateljstvo, strpnost in zmagoslavje dobrosrčnosti. Njegove knjige s slikogibi in stripi, za katere je prejel tudi več nagrad, so izjemno priljubljene. Z njimi je navdušil že milijone otrok po svetu.

  Osvajalskemu pohodu odtrganih prigod mulcev Grega in Klemna v seriji Kapitan Gatnik med slovenske bralce je sledil prav tako uspešen podvig drugega super junaka, Pasjega moža, bitja z žilavim telesom policista in brihtno glavo psa z izostrenim nosom za kriminalce.

  Vse Pilkeyjeve knjige je v slovenščino izvrstno prevedel Boštjan Gorenc Pižama.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 1 )

  Komentarji