Predpravljice in popovedke

Prelistaj me Image for Predpravljice in popovedke from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Predpravljice in popovedke

  Trda - 24. sep 2021
  ( 2 )
  ISBN/EAN:P_9789610137054
  Redna cena: 24,99 €

  Bralci kratkih humornih zgodb Andreja Rozmana Roze z ilustracijami Zvonka Čoha se bodo zabavali ob prigodah povodnega moža, neumnem ravnanju gospoda Šilčka, ki pa je seveda prepričan, da je najpametnejši človek na svetu, vzljubili bodo putko Minko, spoznali začaranega žabca in še in še.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 24,99 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Bralci kratkih humornih zgodb Andreja Rozmana Roze z ilustracijami Zvonka Čoha se bodo zabavali ob prigodah povodnega moža, neumnem ravnanju gospoda Šilčka, ki pa je seveda prepričan, da je najpametnejši človek na svetu, vzljubili bodo putko Minko, spoznali začaranega žabca in še in še.

  Andrej Rozman Roza (1955) je eden najizvirnejših, najbolj vsestranskih ter najboljših sodobnih ustvarjalcev za otroke in odrasle pri nas. S svojim živim jezikom nas prebudi, zabava, hkrati pa so njegove zgodbe izvir sporočil in pomenov, ki nagovarjajo tako otroke kot odrasle.

  Zvonko Čoh (1956) pa sodi že vrsto let med najboljše in najbolj priljubljene slovenske ilustratorje.


  ***

   Levstikova nagrada za življenjsko delo za izvirno leposlovje 2021: Andrej Rozman Roza  

  Kratke humorne zgodbe Andreja Rozmana Roze z ilustracijami Zvonka Čoha so izhajale v reviji Ciciban, kjer so bralci spremljali prigode povodnega moža, se zabavali ob neumnem ravnanju gospoda Šilčka, ki pa je bil prepričan, da je najpametnejši človek na svetu, vzljubili putko Minko, ki je po marsikateri neprijetni dogodivščini končno našla svoj dom, spoznali začaranega žabca in še in še. Ob pisateljevem jubileju bodo zaživele v knjigi. Roza nas s svojim živim jezikom prebudi, zabava, hkrati pa so njegove zgodbe izvir sporočil in pomenov, ki nagovarjajo tako otroke kot odrasle.

  Andrej Rozman Roza (1955) je eden najizvirnejših, najbolj vsestranskih ter najboljših sodobnih ustvarjalcev za otroke in odrasle pri nas. Zvonko Čoh (1956) sodi že vrsto let med najboljše in najbolj priljubljene slovenske ilustratorje.
   

  ***

  PRETALES AND AFTERTALES
  Written by Andrej Rozman Roza
  Illustrated by Zvonko Čoh

  These short funny stories make for a delicious read and treat for the whole family. With his lively language, Roza awakens and entertains the reader. His stories are a source of inspirational messages and meanings both for children and adults.

  In the book, we can tag along on an adventure with a water man, let ourselves be entertained by the silly endeavours of Mr Sharpener, who believes himself to be the most intelligent man in the world, meet the charmed frog prince who falls in love with a charmed frog princess, and much much more.Nominated for the annual Večernica Award and for the “Tenth Daughter” Award.

  Format: 18 x 24.5 cm | 108 pages | Age: 5+

  O avtorju

  -Andrej Rozman Roza-

  Andrej Rozman Roza (1955) je pisatelj, pesnik, dramatik, igralec in prevajalec.

  Študiral je slavistiko na ljubljanski Filozofski fakulteti. Bil je pobudnik uličnega in improvizacijskega gledališča v Ljubljani, leta 1981 pa je ustanovil in do leta 1995 vodil alternativno Gledališče Ane Monró. Med letoma 1986 in 1990 je bil tudi programski vodja v Kulturno-umetniškem društvu France Prešeren v Ljubljani. Leta 2003 je ustanovil Rozinteater. Bil je začetnik improvizacijskih gledaliških tekmovanj v Sloveniji. Od 1984. leta ustvarja v svobodnem poklicu.

  Andrej Rozman Roza piše za otroke in odrasle, prevaja, režira, nastopa, igra in ima svoje gledališče Rozinteater. Ustvarja predstave za otroke, piše poezijo in kratko prozo, besedila za gledališke predstave ter velikokrat prireja besedila klasičnih avtorjev (Molièra, W. Shakespeara, F. Prešerna).

  Za odrasle objavlja satirične, humorne in groteskne pesmi ter skeče. Kot mladinski pesnik in pisatelj piše komične pesmi, pravljice in gledališke komedije. V svojih delih pogosto uporablja nenavadne izraze, pogovorne in slengovske besede. Priljubljene so glasbene izvedbe njegovih pesmi. Njegova dela so uvrščena v učbenike in antologije.

  Prevaja predvsem češko, hrvaško in rusko poezijo 20. stoletja. Kot igralec je nastopil tudi v več filmih.

  Andrej Rozman Roza je prejemnik številnih nagrad, nazadnje je v letu 2021 za svoje ustvarjanje prejel Levstikovo nagrado za življenjsko delo.

  Nagrade:
  ● 1984 - zlata ptica
  ● 1986 - nagrada Staneta Severja
  ● 1999 - Levstikova nagrada za Pesmi iz rimogojnice
  ● 2005 - Ježkova nagrada
  ● 2009 - Župančičeva nagrada
  ● 2010 - nagrada Prešernovega sklada za književnost.
  ● 2020 - nagrada večernica za Rimuzine in črkolazen
  ● 2021 - Levstikova nagrada za življenjsko delo

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (0)
  (1)
  (0)
  (0)
  ( 2 )

  Komentarji