Potovanje naših genov: zgodba o nas in naših prednikih

Prelistaj me Image for Potovanje naših genov: zgodba o nas in naših prednikih from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Potovanje naših genov: zgodba o nas in naših prednikih

  Trda - 06. jan 2023
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789610166047
  Redna cena: 34,99 €

  Ko se združita arheologija in sodobna znanost se zgodi neverjetno potovanje v zgodovino človeštva. Potovanje naših genov se bere kot mešanica detektivke in pustolovskega romana, kjer so vsi junaki resnični in kjer se rešuje skrivnost naše kolektivne preteklosti.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 34,99 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Ko se združita arheologija in sodobna znanost se zgodi neverjetno potovanje v zgodovino človeštva. Potovanje naših genov se bere kot mešanica detektivke in pustolovskega romana, kjer so vsi junaki resnični in kjer se rešuje skrivnost naše kolektivne preteklosti.

  Selitve so ustrojile naš DNK

  Knjiga nas pelje v fascinantno poglavje človeške zgodovine – naselitev Evrope. Priča smo davnemu potovanju naših prednikov od neandertalcev in denisovcev skozi obdobje nabiralcev, prvih naselbin in prvotnih oblik kmetovanja, migracije narodov, bolezni in vojne do danes. V knjigi predstavita nova spoznanja o tem, od kod smo prišli in kaj vse nam je skupnega. Poglobita se v izvor jezikov, v to, kdo vse je vplival na genski zapis sodobnega Evropejca ter od kod so izvirale bolezni, ki so opustošile civilizacije skozi zgodovino človeštva.

  V naših genih je zapisana zgodovina človeštva

  Krause in Trappe pred nami razgrneta platno prazgodovinskih kultur in starih Evropejcev, nam jih podrobneje predstavita in skrbno orišeta selitvene poti tiste dobe. Uspe jima izluščiti, da smo bolj povezani, kot mislimo, da je sprememba naša stalnica in da smo ravno zaradi migracij sploh preživeli kot vrsta. Pronicljiva knjiga lepo zariše obrise prazgodovine, nas vodi, da nase, na svojo preteklost ter sedanjost in sodobno družbo v nenehnem gibanju pogledamo povsem drugače in v tem kontekstu poskušamo razumeti pojme, kot so narod, migracije in pripadnost.

  Odlomek iz knjige

  »V trenutku, ko je človek začel preizkušati pokončno hojo in si izdelovati pripomočke za lov, je namreč v nasprotju z vsemi drugimi bitji vzel usodo v lastne roke. Če bi življenje, kakršno je nekdaj živel, bilo bistvena značilnost človeka, tedaj nikoli ne bi postal to, kar je danes.«


  ***

  Mediji o knjigi:

  »Knjiga, ki nas s svojo genetsko zgodbo na vznemirljiv način iz preteklosti popelje vse do sedanjosti, iz katere pa se ozira tudi naprej v prihodnost.« - Samo Rugelj, Bukla, 13. januar 2023

  »Krause in Trappe pred nami razgrneta platno prazgodovinskih kultur in starih Evropejcev, nam jih podrobneje predstavita in skrbno orišeta selitvene poti tiste dobe. Uspe jima izluščiti, da smo bolj povezani, kot mislimo, da je sprememba naša stalnica in da smo ravno zaradi migracij sploh preživeli kot vrsta.« - Reporter, 16. januar 2023


  ***

  O avtorjih:

  Johannes Krause je po študiju delal na Inštitutu Maxa Plancka za evolucijsko antropologijo v Leipzigu, trenutno pa je profesor arheologije in paleogenetike na Inštitutu za arheologijo na Univerzi v Tübingenu. Je eden od vodilnih arheogenetikov, veje znanosti, ki združuje arheologijo z sekvenciranjem DNK in omogoča nove dokaze o naši daljni preteklosti. Knjigo je napisal s podporo novinarja Thomasa Trappeja, ki je glavni urednik časopisa Tagesspiegel, kjer pokriva dogajanje na področju politike, zdravstva in znanosti.

  O avtorju

  -Johannes Krause-

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji