Pogledi sociologije prava, 2. dopolnjena izdaja

Image for Pogledi sociologije prava, 2. dopolnjena izdaja from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Pogledi sociologije prava, 2. dopolnjena izdaja

  Trda - 15. jan 2019
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789612474096
  Redna cena: 78,00 €

  2. dopolnjena in pregledana izdaja. Knjiga obravnava raziskovanje in razlago socialnih izvorov in socialnih učinkov prava.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 78,00 €
  Predviden rok dobave: 3-5 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  2. dopolnjena in pregledana izdaja

  Knjiga obravnava raziskovanje in razlago socialnih izvorov in socialnih učinkov prava. Po predstavitvi raziskovalnega področja sociologije prava in njenih poglavitnih metod so ob stališčih klasikov sociologije prava pojasnjene temeljne ugotovitve o razmerjih med družbo in pravom. Sledi poglobljena razčlenitev medsebojnih vplivov prava in gospodarstva, prava in interesov, prava in politike ter drugih delov civilne družbe in države v njuni statični in dinamični razsežnosti. To součinkovanje se kaže v delovanju pravnih institucij, razvoju pravniških poklicev in stanju pravne kulture.

  Avtorja predstavita spoznanja sociologije prava v svetu in njihovo aplikacijo na slovensko družbo. Celovit prikaz znanstvene discipline, ki preučuje razmerja med družbo in pravom, daje usmeritve za prihodnje raziskave ter za študij predmeta sociologija prava na dodiplomski in podiplomski stopnji.

  Besedilo je dopolnjeno s tabelarično prikazanimi podatki empiričnih raziskav, shemami in priporočeno literaturo. Avtorja sta si v tej izdaji prizadevala, da bi široko in heterogeno tematiko še bolj jasno in pregledno sistematizirala.

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji