Piotr Socha

Piotr Socha (1966) je grafični oblikovalec in ilustrator ter eden izmed najbolj priljubljenih poljskih karikaturistov, znan po svojih stripovskih risbah v različnih uglednih poljskih revijah in časopisih. Študiral je na Akademiji za likovno umetnost v Varšavi, Fakulteti za grafiko. Delal je kot ilustrator za različne revije in časopise, kot so Gazeta Wyborcza, Polityka, Newsweek, Przekrój, Playboy, Wysokie Obcasy, Harvard Business Review, Machina ter številne druge. Vrsto let je bil vodilni grafični ilustrator v mesečni reviji Machina.

Sodeloval je tudi z poljskim televizijskim programom TVP I, za katerega je (skupaj z animacijskim studiom Platige Image) oblikoval novo umetniško delo, ki je leta 1999 prejelo nagrado Zlati orel na oglaševalskem tekmovanju. Na istem tekmovanju je prejel nagrado za umetniškega direktorja leta. S studiom Platige Image je oblikoval tudi otvoritvene sekvence za televizijske novice Wiadomości in Teleexpress ter glasbena festivala v Sopotu in Opolu.

Leta 2015 je izdal slikanico o čebelah, ki je bila prevedena v okoli 10 jezikov. Leta 2017 je prejel za to slikanico nemško nagrado za mladinsko literaturo v kategoriji neleposlovja. Istega leta je bila slikanica v Avstriji imenovana za znanstveno knjigo leta, in sicer v kategoriji mladinskih znanstvenih knjig. Za prvo knjigo o čebelah je informacije priskrbel sam, saj je bil oče čebelar.

Knjigo Drevesa je napisal s pomočjo strokovnjaka s tega področja. Piotr Socha trenutno živi in dela v Varšavi.

Piotr Socha
Izdelki: (  1 - 3 od 3  )
:
:

 • Dodaj v košarico
  Primerjaj
 • Dodaj v košarico
  29,99 €
  Primerjaj
 • Dodaj v košarico
  Primerjaj

Filtri