Komplet Pet prijateljev (1—10)

Prelistaj me Image for Komplet Pet prijateljev (1—10) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Komplet Pet prijateljev (1—10)

  Trda - 04. nov 2022
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_3831022489552
  Redna cena: 199,90 € 169,90 €

   30 € prihranka!  Akcija velja do 31. 12. 2022.

  Pridružite se Julianu, Dicku, George, Anne in psu Timu v legendarni seriji Enid Blyton, ki je po svetu prodana v več kot 100 milijonih izvodov. V novi, sodobnejši preobleki in z osveženim prevodom, bodo ob napetih pustolovščinah uživale tudi nove generacije mladih bralcev. In svoje navdušenje nad njihovimi dogodivščinami delili s starši, ki so zrasli s to serijo.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 169,90 €
  Predviden rok dobave: 2-3 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Opis

   30 € prihranka!  Akcija velja do 31. 12. 2022.

  Pridružite se Julianu, Dicku, George, Anne in psu Timu v legendarni seriji Enid Blyton, ki je po svetu prodana v več kot 100 milijonih izvodov. V novi, sodobnejši preobleki in z osveženim prevodom, bodo ob napetih pustolovščinah uživale tudi nove generacije mladih bralcev. In svoje navdušenje nad njihovimi dogodivščinami delili s starši, ki so zrasli s to serijo.

  Enid Blyton je ena najbolj priljubljenih otroških avtoric vseh časov. Napisala je več kot 600 knjig in na stotine kratkih zgodb. Njena najbolj priljubljena je serija Pet prijateljev, zelo znani sta tudi zbirki Skrivnih sedem in Nagajivka Nika ter zgodbice o Nodiju. Zgodbe Enid Blyton z veseljem prebira na milijone otrok (in odraslih) po vsem svetu. Skupaj je bilo v svetu prodanih že več kot 500 milijonov njenih knjig, prevedene pa so v več tujih jezikov kot dela katerekoli druge otroške avtorice ali avtorja.

  ● Na otoku zakladov (1. knjiga)

  Dick, Julian in Anne se odpravijo na počitnice k sorodnikom na morju. Tam s sestrično George in njenim psom Timom raziskujejo otok s skrivnostnim Kirrinovim zalivom, kjer se je nekoč potopila ladja, natovorjena z zlatom. Peterica prijateljev se poda v pustolovščino …

  ● Novim dogodivščinam naproti (2. knjiga)

  Neločljivi prijatelji preživljajo v Kirrinu božične počitnice. Tokrat pod budnim očesom domačega učitelja gospoda Rolanda. Kljub učenju si vzamejo čas za raziskovanje stare Kirrinove kmetije, kjer se znova zapletejo v napeto in razburljivo dogodivščino.

  ● Na skrivni sledi (3. knjiga)

  Peterica prijateljev se odpravi na poletne počitnice k teti Fanny v kraj Kirrin, kjer jih namesto prijazne kuharice Joanne sprejme zoprna gospa Stick. Ko teta Fanny zboli, pobegnejo na Kirrinov otok, kjer odkrijejo nezakonite ugrabiteljske posle družine Stick.

  ● Na lovu za tihotapci (4. knjiga)

  Med velikonočnimi počitnicami prijatelji obiščejo Tihotapski vrh. Tam je zelo razburljivo, saj se povsod razpredajo skrivni hodniki. Nenadoma pa skrivnostno izgineta kar dva prebivalca hiše. Ugotovijo tudi, da nekdo pošilja svetlobne znake na morje. Kaj bodo razkrili tokrat?

  ● V cirkuškem taboru (5. knjiga)

  Peterica prijateljev počitnikuje v prikolicah s konjsko vprego. Bližina cirkuškega tabora obeta veliko priložnosti za zabavo. Toda dva cirkusanta sta vse prej kot zabavna. Otroci kmalu spoznajo, da so stvari presneto resne. Bodo pravočasno dobili pomoč?

  ● Znova na Kirrinovem otoku (6. knjiga)

  Stric Quentin na Kirrinovem otoku opravlja skrivnostne poskuse. Nihče ne sme k njemu na otok, niti teta Fanny ne. Toda nekdo se hoče dokopati do njegovih odkritij. Samo George lahko zaščititi očeta in obvaruje otok, seveda s pomočjo zvestih prijateljev

  ● Skrivnost fantomskega vlaka (7. knjiga)

  Dick, Julian, Anne, George in Tim uživajo počitnice v naravi, kjer so si nedaleč od zapuščene železniške postaje postavili tabor. Vse je mirno, dokler jih sredi noči ne prebudi skrivnostni vlak brez strojevodje, ki kmalu izgine v temi. Kam vozijo fantomski vlaki in zakaj?

  ● S kolesi na pot (8. knjiga)

  Pet prijateljev se med počitnicami poda na kolesarjenje. A že drugi dan se Dick znajde v krempljih ugrabiteljev, ki so ga zamenjali za bogataškega sina. Prijatelji mu prihitijo na pomoč, vendar se jim načrti izjalovijo. Kdo jim lahko pomaga?

  ● V pasti (9. knjiga)

  Ko Julian, Dick in Anne preberejo izsiljevalsko sporočilo, ne oklevajo niti za hip. George in njenega ljubega psa Timmyja je treba nemudoma rešiti! Jim bo uspelo prelisičiti zakrknjene zlikovce, ki ju imajo za talca?

  ● Na potepu (10. knjiga)

  Na jesenskem potepanju po naravi pride peterici prijateljev v roke skrivnostno sporočilo. Izvedo tudi, da se po okolici potika pobegli zapornik. Bodo razvozlali navodila na nenavadnem sporočilu in se izognili nevarnosti, ki preži nanje?

  O avtorju

  -Enid Blyton-

  Enid Blyton, najbolj prevajana otroška avtorica na svetu.

  Enid Blyton (1897–1968) je ena najbolj priljubljenih otroških avtoric vseh časov. V svetu je bilo prodanih več kot 500 milijonov njenih knjig, od tega več kot 100 milijonov slavne serije Pet prijateljev. Prevedene so v več tujih jezikov kot dela katerekoli druge otroške avtorice ali avtorja.

  Nadvse rada je pisala za otroke. Napisala je več kot 600 knjig in na stotine kratkih zgodb. Najbolj priljubljena je serija Pet prijateljev, ki je v izvirniku prvič izhajala med letoma 1942 in 1963, v slovenskem prevodu pa med letoma 1988 in 1991, potem pa še vrsto let v ponatisih. Zelo znani sta tudi zbirki Skrivnih sedem in Nagajivka Nika ter zgodbice o Nodiju, po katerih so posneli priljubljene risanke.

  Enid Blyton se je rodila leta 1897 v Londonu, večino življenja pa je preživela v Buckinghamshiru. Oboževala je pse, vrtnarjenje in naravo. Veliko je vedela o drevju in cvetlicah ter pticah in drugih živalih. Zelo ji je bil pri srcu Dorset, pokrajina na jugozahodu Anglije, kjer se odvija nekaj pustolovščin peterice prijateljev.

  Zgodbe Enid Blyton še vedno z veseljem prebira na milijone otrok (in odraslih) po vsem svetu.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji