Pekarna Mišmaš

Prelistaj me Image for Pekarna Mišmaš from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Pekarna Mišmaš

    Trda - 18. maj 2017
    ( 5 )
    ISBN/EAN:P_9788611149172
    Redna cena: 17,99 €

    Gre za ponatis ene izmed najlepših pravljic Svetlane Makarovič, v katero je pisateljica vtkala motiv stare ljudske pravljice Čudežnost peke in jim dodala nekaj mističnosti. K prisrčnosti je prispeval tudi ilustrator Gorazd Vahen.

    Pek Mišmaš peče najboljši kruh, pomagajo pa mu miške, ki se ponoči prelevijo v dvorjane. Kraljestvo miši in njihovega sožitja z ljudmi pa poruši zavist sosede, ki razkrije Mišmaševo skrivnost in ga obtoži coprništva. Mišmaš zaradi tega dogodka izgine, hkrati z njim pa tudi veselje in dober kruh. Kako naj prebivalci znova pridejo do slastnega kruha?


    ***

    MISHMASH BAKERY
    Written by Svetlana Makarovič
    Illustrated by Gorazd Vahen

    The best bread is baked in Mishmash Bakery and everybody wonders why. Could it be that the baker has magical powers? Or is there someone helping him when he’s baking in the middle of the night, while people are sleeping?

    Format: 20.5 x 26 cm, 24 pages | Age: 5+

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 17,99 €
    Predviden rok dobave: 3-5 delovnih dni
    Dodaj v košarico

    Kupi v kompletu

    Kupi Pekarna Mišmaš + Sapramiška skupaj ter prihrani dodatnih 2,70 € (7.50%)

    Opis

    Gre za ponatis ene izmed najlepših pravljic Svetlane Makarovič, v katero je pisateljica vtkala motiv stare ljudske pravljice Čudežnost peke in jim dodala nekaj mističnosti. K prisrčnosti je prispeval tudi ilustrator Gorazd Vahen.

    Pek Mišmaš peče najboljši kruh, pomagajo pa mu miške, ki se ponoči prelevijo v dvorjane. Kraljestvo miši in njihovega sožitja z ljudmi pa poruši zavist sosede, ki razkrije Mišmaševo skrivnost in ga obtoži coprništva. Mišmaš zaradi tega dogodka izgine, hkrati z njim pa tudi veselje in dober kruh. Kako naj prebivalci znova pridejo do slastnega kruha?


    ***

    MISHMASH BAKERY
    Written by Svetlana Makarovič
    Illustrated by Gorazd Vahen

    The best bread is baked in Mishmash Bakery and everybody wonders why. Could it be that the baker has magical powers? Or is there someone helping him when he’s baking in the middle of the night, while people are sleeping?

    Format: 20.5 x 26 cm, 24 pages | Age: 5+

    O avtorju

    -Svetlana Makarovič-

    Svetlana Makarovič (1939), pesnica, pisateljica, ilustratorka, igralka, šansonjerka, je ena najbolj vsestranskih in vrhunskih slovenskih umetnic.

    Diplomirala je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo leta 1968. Nekaj let je igrala v Mestnem gledališču ljubljanskem in v Drami Slovenskega narodnega gledališča v Ljubljani. Od leta 1970 do upokojitve je imela status svobodne umetnice. Piše pesmi, pripovedno prozo, drame, radijske in lutkovne igre za otroke, scenarije in šansone.

    Književno umetniško pot je začela s pisanjem poezije za odrasle. Leta 1964 je izdala prvenec, pesniško zbirko Somrak. Prvo knjigo za mladino je objavila leta 1972 (Miška spi). Od takrat naprej veliko ustvarja za otroke. V poeziji in številnih pripovedih za mladino je oblikovala samosvoj in prepoznaven slog.

    Njena mladinska besedila so del sodobne slovenske klasike. Ustvarila je literarne junake, kot so kosovirji, Sapramiška, škrat Kuzma, veveriček posebne sorte, sovica Oka, Tacamuca … Njene slikanice izhajajo v posebni zbirki Svetlanovčki. Leta 2008 je izšla antologija Svetlanine pravljice, leta 2014 pa izbor Zlata mačja preja. Objavlja v revijah Ciciban in Cicido.

    Piše besedila za šansone, ki jih tudi sama poje. Ilustrirala je več svojih del za mladino. V zadnjih letih se je preizkusila tudi v haikujih (zbirki Zima vezilja, Naj bo poleti). Ima eno najobsežnejših bibliografij med slovenskimi avtorji (več kot 300 knjižnih naslovov).

    Dvakrat je bila nominirana za Andersenovo nagrado (1998, 2000).

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (5)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 5 )

    Komentarji