Podpisane knjige

Pasji mož: Materin vrh (10. knjiga)

Prelistaj me Image for Pasji mož: Materin vrh (10. knjiga) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Pasji mož: Materin vrh (10. knjiga)

  Trda - 19. avg 2022
  ( 1 )
  ISBN/EAN:P_9789610165422
  Redna cena: 21,99 €

   Izberite najlepše darilo - Knjigo s posvetilom in podpisom prevajalca! 

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 21,99 €
  Predviden rok dobave: 2-3 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Pasji mož: Materin vrh (10. knjiga) + Pasji mož, pliš, 22 cm skupaj ter prihrani dodatnih 3,00 € (7.15%)

  Kupi skupaj in prihrani

  Prelistaj me
  Pasji mož: Materin vrh (10. knjiga)
  21,99 €
  V kolikor boste poleg izdelka Pasji mož: Materin vrh (10. knjiga) , kupili še katerega od izdelkov spodaj, lahko vsak dodani izdelek kupite po dodatno nižji ceni.

  Opis

   Izberite najlepše darilo - Knjigo s posvetilom in podpisom prevajalca! 


  Deseti del zabavnih dogodivščin priljubljenega policista s pasjo glavo. Serija Pasji mož v odličnem prevodu Boštjana Gorenca – Pižame navdušuje slovenske bralce vseh starosti in zavzema vse več klinov na lestvicah najbolj branih knjig.

  Medtem ko Pasji mož okreva po nesreči na stranišču in zaradi tega nosi sramotni luster sramu, skuša zlobnež Dedi s pomočjo Velikega Joža pobegniti iz ječe. Končno je namreč spisal svoj zlobni načrt in za uresničitev potrebuje samo še dve sestavini: živo razpršilo in rastni sprej. Ko Peterček po televiziji razkazuje svoj skrivni laboratorij, Dedi med pripomočki pogube zagleda tudi iskani sestavini. Bo prišel do njiju in kaj se bo zgodilo, če se pri tem vmešata najbolj grozovito zlobna srkca na svetu?

  Vse se je začelo z Grego in Klemnom

  Slavna lumpa Grega in Klemen sta pred Kapitanom Gatnikomnarisala strip o Pasjem možu. Ker pa sta takrat še slabo risala in še slabše pisala, sta se odločila, da bosta izdelala nove stripe in jih razmnožila, seveda, v tajništvu! Ustvarila sta Pasjega moža, najboljšega policista na svetu. Sestavljen je iz telesa policista Viteza in glave psa Gregorja, saj je policist v bombnem napadu kriminalca Petrčka izgubil glavo, Gregor pa telo.

  Pred Pasjim možem še Kapitan Gatnik

  Dav Pilkey, avtor in ilustrator Pasjega moža, je bralce sprva navdušil s prigodami Kapitana Gatnika, ki jih imamo tudi v slovenskem prevodu. Pilkey je sicer znan ameriški stripar, avtor in ilustrator, ki je s svojim risanjem že od rane mladosti nadvse rad motil pouk in ob živce spravljal učitelje, ti pa so mu govorili, da vse svoje življenje pač ne bo mogel risati trapastih knjig. Dav jih na srečo ni nikoli znal prav dobro poslušati.

  Knjiga tudi za tiste, ki sploh ne berejo

  Ker je strip o Pasjem možu tako smešen, igriv, naivno trapast in neposreden, se je prikupil tudi tistim mlajšim in tudi že starejšim bralcem, ki sicer redkeje posežejo po knjigah.


  ***

  Nove dogodivščine Pasjega moža v 10. knjigi Materin vrh:

  O avtorju

  -Dav Pilkey-

  Dav Pilkey (1966) je ameriški avtor priljubljenih knjig za otroke.

  Ko je bil Dav Pilkey (1966) še otrok, so mu diagnosticirali motnjo pozornosti in hiperaktivnosti ter disleksijo. Med poukom je bil tako moteč, da so ga učitelji vsak dan pošiljali sedet na hodnik. Dav je na srečo rad risal in si izmišljeval zgodbe. Na hodniku je ustvarjal izvirne stripe – čisto prve prigode Pasjega moža in Kapitana Gatnika. Dav je na fakulteti spoznal učitelja, ki ga je spodbujal, naj ilustrira in piše.

  Nevsakdanji slog Pilkeyjevih teh stripov želi pri otrocih vzbuditi nebrzdano ustvarjalnost.

  Njegove zgodbe so deloma avtobiografske in raziskujejo univerzalne teme, ki slavijo prijateljstvo, strpnost in zmagoslavje dobrosrčnosti. Njegove knjige s slikogibi in stripi, za katere je prejel tudi več nagrad, so izjemno priljubljene. Z njimi je navdušil že milijone otrok po svetu.

  Osvajalskemu pohodu odtrganih prigod mulcev Grega in Klemna v seriji Kapitan Gatnik med slovenske bralce je sledil prav tako uspešen podvig drugega super junaka, Pasjega moža, bitja z žilavim telesom policista in brihtno glavo psa z izostrenim nosom za kriminalce.

  Vse Pilkeyjeve knjige je v slovenščino izvrstno prevedel Boštjan Gorenc Pižama.

  Ostale knjige tega avtorja