Lu in posodica sreče - Natasja Nikolić

O fantu, ki je lepo pozdravljal

Prelistaj me Image for O fantu, ki je lepo pozdravljal from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  O fantu, ki je lepo pozdravljal

  Trda - 31. jul 2020
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789610158066
  Redna cena: 19,99 €

  S to slikanico bomo ob fantku Tarasu in njegovem dedku spoznali čudežno moč pozdravljanja. Hudomušna zgodba vabi tudi k prvim bralnim korakom.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 19,99 €
  Predviden rok dobave: 3 - 5 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  S to slikanico bomo ob fantku Tarasu in njegovem dedku spoznali čudežno moč pozdravljanja. Hudomušna zgodba vabi tudi k prvim bralnim korakom.

  Pisatelj Slavko Pregl in ilustrator Marjan Manček sta gotovo dva od najpomembnejših in najbolj priljubljenih ustvarjalcev za otroke in mladino. Njuna dela so polna humorja in rahločutnosti do vseh živih bitij.


  ***

  THE BOY WHO LIKED TO SAY HELLO
  Written by Slavko Pregl
  Illustrations by Marjan Manček

  A new picture book by two important and popular creators of works for young people Slavko Pregl (1945) and Marjan Manček (1948) are assuredly two of the most important and popular creators of works for children and young people. Their works are full of humour and compassion for all living creatures. In this book we learn about Taras, an ordinary boy who learns the miraculous power of greeting from his grandfather.

  Every child, and every adult as well, can see themselves in Slavko Pregl’s stories from everyday life. Manček’s illustrations are fresh and full of unconventional storytelling in every new book, so we eagerly await the unfolding of the story.

  Format: 20.5 x 26 cm, 32 pages | Age: 4+


  ***

  Mediji o knjigi:

  »Slikanica za najmlajše O fantu, ki je lepo pozdravljal, je prijazna. Prijazna je zgodba … /…/ In prijazne so tudi ilustracije Marjana Mančka, ki jih rad začini s kakšno hudomušno podrobnostjo.« - Naša družina

  »Če zelo poenostavim, gre za nadvse učinkovit prikaz prej in potem , ki je sam po sebi najbolj zgovoren in ničesar ne razlaga, pač pa kratko malo pokaže (prikaže) , zakaj je fino lepo pozdravljati.« - Gaja Kos, Književni listi, Delo

  O avtorju

  -Slavko Pregl-

  Slavko Pregl (1945) je mladinski pisatelj, pripovednik, basnopisec, založnik in urednik. Piše kratko in povestno prozo za mladino in tudi odrasle. Objavlja prozna dela, basni, satirične in humoristične tekste, poljudnoznanstvena dela. Spada med klasike sodobne slovenske mladinske in otroške književnosti.

  Z novinarskim in literarnim delom je začel že v gimnaziji, diplomiral je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Od leta 1969 do leta 1991 je bil zaposlen v založbi Mladinska knjiga. Potem je bil samostojni založnik, glavni in odgovorni urednik Mladine, samozaposlen v kulturi, predsednik Društva slovenskih založnikov, predsednik Društva Bralna značka, predsednik Društva slovenskih pisateljev, je soustanovitelj gibanja Forum 21 in njegov podpredsednik od ustanovitve dalje. Leta 2009 je postal direktor Javne agencije za knjigo, to funkcijo je opravljal do upokojitve leta 2012.

  Napisal je približno 50 knjižnih del, ki so izšla v nekaj 10.000 izvodih in bila prevedena v 15 jezikov. Za svoje ustvarjanje je prejel več literarnih nagrad doma in v tujini, med drugim nagrado večernica, nagrado desetnica, Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo v založništvu in Levstikovo nagrado za življenjsko delo knjiga … Leta 2017 je prejel tudi Red za zasluge za izjemen prispevek k slovenski kulturi in bralni kulturi mladih. Skupaj s pisateljico Anjo Štefan je nominiran za spominsko nagrado ALMA za leto 2019.

  Njegova dela so bila objavljena v številnih antologijah ter bila predmet znanstvenih razprav. Po njegovih knjigah sta bili posneti dve televizijski nadaljevanki (Odprava zelenega zmaja, Geniji in genijalci) in nekaj kratkih risanih filmov (Basni).

  Sam pravi: »Pisatelj za otroke in mladino je moja najljubša in verjetno najbolj bistvena oznaka.«

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji