Trma - Marko Juhant

Novo srce (30 dni pri 18-ih)

Image for Novo srce (30 dni pri 18-ih) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Novo srce (30 dni pri 18-ih)

  Trda - 14. dec 2011
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789612770198
  Redna cena: 13,90 €

  Prevod dela: Cuore nuovo : (30 giorni ai 18)

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 13,90 €
  Predvideni rok dobave: 7-9 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Iz spremne besede 
  Luanin slog vrtoglavo niha med slengovsko vulgarnostjo, okrajšavami in simboli, ki jih nekateri uporabljajo pri pisanju SMS, in knjižnim jezikom. Se pravi, pri tem besedilu ne gre za poudarjeno pogovorni jezik, kakršnega običajno pričakujejo lektorji, pač pa za kombinacijo poenostavljenega knjižnega jezika in govornega jezika, ki pa ne upošteva transkripcije govorjenega jezika, saj se bolj kot na govorjeni jezik naslanja na zakonitosti okrajšav pisanja SMS sporočil oziroma njuno kombinacijo. Tako avtorica Luana Modini v Italiji kot prevajalka Veronika Simoniti v Sloveniji sta na tem področju drzno orali ledino. Lenart Zajc


  Odlomek iz knjige:
  Sobota, 1. maja


  Čez 30 dni bo moj rojstni dan in ful sem že iz sebe. Žur za 18 let, prvi v lajfu, komaj čakam! Polnoletna bom in bom končno lahko počela, kar bom hotela!!!
  Ale (kdo pa drug?) mi je podarila tale dnevnik. Kupila ga je na tržnici v Linzu. Ima mega platnice iz svetlomodrega pergamentnega papirja, ki lepo diši po cimetu in je bel kot smetana, da bi človek najrajši vanj pisal pesmi. Ko mi ga je dajala, je rekla:
  »Še malo, pa bo usodni datum. Oveko>it moraš svoje zadnje tinejdžerske dni.«
  »Da jih zapustim bodočim generacijam?« sem planila v smeh.
  Glede žura sem ful na5a, in če bi se me kdo dotaknil, bi ga stresla elek3ka.
  Na srečo sem se še začasa zmuvala, že pred 1 mesecem, in zdy je vse pripravljeno, vabila so razposlana in rezervirala sem si najboljšega DJ v naši coni (sunila sem ga ribarki Chiari, ki – o, groza! – praznuje na isti dan kot jz).

  O avtorju

  -Luana Modini-

  Luana Modini je morda netipična italijanska mladenka, vsekakor pa je na moč podobna glavni junakinji svojega romana, saj se je že v srednji šoli začela preživljati kot fotomodel, kot manekenka za vrhunske modne kreatorje in kot profesionalna plesalka v različnih diskotekah. V Vicenzi študira italijansko književnosti in vse, kar ima rada, opisuje v svoji prvi knjigi, za katero pa se ne boji, da bo zadnja …

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji