Nepopolna: moje spoprijemanje s perfekcionizmom

Prelistaj me Image for Nepopolna: moje spoprijemanje s perfekcionizmom from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Nepopolna: moje spoprijemanje s perfekcionizmom

  Trda - 06. jan 2023
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789610167532
  Redna cena: 29,99 €

   ☆ Srečanje z Danajo Lorenčič 
  O knjigi Nepopolna in prekletstvu perfekcionizma

  ● Lokacija: Celje - Mestna knjigarna
  Datum dogodka: 22. 03. 23 ob 18:00 do 19:00

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 29,99 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

   ☆ Srečanje z Danajo Lorenčič 
  O knjigi Nepopolna in prekletstvu perfekcionizma

  ● Lokacija: Celje - Mestna knjigarna
  Datum dogodka: 22. 03. 23 ob 18:00 do 19:00  ***


  Kakšno je življenje v prekletstvu perfekcionizma? Ko se zdi vsaka kritika kot smrtna obsodba? Ko na vseh področjih od sebe zahtevate popolnost? Preberite iskreno izpoved o spoprijemanju s perfekcionizmom v novi knjigi Danaje Lorenčič.

  Tudi vas ženejo nemogoče visoka merila?

  Nova knjiga sociologinje Danaje Lorenčič je presunljiva izpoved o spoprijemanju s perfekcionizmom, ki je zarezal v vsako poro njenega življenja. Ugotovitve in nasveti v knjigi so podprti s strokovnimi spoznanji, obenem pa nam avtorica iskreno razkriva zgodbe iz svojega osebnega življenja. Med drugim opisuje, kako se je z vzponi in padci naučila, da vsaka kritika še ni smrtna obsodba, da vsaka gubica ne pomeni iznakaženosti in da ni vredno končati partnerske zveze zaradi napačnega sira.

  Perfekcionizem vedno in povsod

  Ena izmed značilnosti perfekcionizma je, da ga težko omejimo zgolj na eno področje našega življenja. Avtorica v posameznih poglavjih opisuje vplive perfekcionizma na ljubezenski odnos, na delo, pri gospodinjskih opravilih, v vlogi matere in hčere. V pričujoči knjigi se bo prepoznal marsikdo, ki ga ženejo nemogoče visoka merila, s katerimi v resnici želi doseči samo eno: da bi bil sprejet in ljubljen kot otrok, starš, partner, prijatelj, delavec, gospodinjec ipd.


  Odlomek iz knjige

  »Nehala sem brati knjige, ki so mi polnile srce, in jih nadomestila s tistimi, ki so bogatile um. Sramovala sem se svojega okusa za glasbo, ker ni bil dovolj prefinjen. Nisem imela prostočasnih dejavnosti, saj sem ocenila, da z njimi zapravljam čas. Sarkazem je postal moj najljubši jezik, neobčutljivost pa moja vrlina. Večinoma nisem prepoznavala svojih potreb, ampak sem skušala uresničiti visoka pričakovanja, ker sem se želela počutiti kot zmagovalka, in ne kot poraženka.«


  ***

  Danaja Lorenčič o knjigi Nepopolna:  Danaja Lorenčič bere odlomek iz knjige Nepopolna:
  ***

  O avtorici:

  Danaja Lorenčič (1982) je sociologinja, kolumnistka in urednica, ki nima čarobne palice za spopadanje z izzivi sodobnega življenja, premore pa strokovno znanje, življenjske izkušnje in sočutje. V prvencu Ana v meni (2014) je opisala težko osebno izkušnjo z anoreksijo, od tedaj pa je iz krhkega dekleta dozorela v žensko, ki skuša uživati v vseh okusih življenja, od materinstva do šmorna s kompotom.

  O avtorju

  -Danaja Lorenčič-

  Danaja Lorenčič (1982) je sociologinja, novinarka in pisateljica.

  Diplomirala je iz sociologije na Fakulteti za družbene vede in opravila znanstveni magisterij pod mentorstvom dr. Vesne Vuk Godina na Filozofski fakulteti Maribor. Kot zunanja sodelavka je izvajala vaje za študente na Oddelku za sociologijo na Filozofski fakulteti Maribor, dve leti pa je bila kot strokovna sodelavka zaposlena na Rektoratu Univerze v Mariboru. Leta 2013 je v okviru prakse Leonardo da Vinci šest mesecev delala na Zentrum für Soziale Innovation na Dunaju.

  Po izidu prvenca Ana v meni – moje življenje z anoreksijo (2014) je kot novinarka pisala za revije Jana, Playboy, Sensa, PIL in Cosmopolitan ter za spletna portala Mična in Metropolitan.

  V začetku januarja 2023 je pri Mladinski knjigi izšla njena druga knjiga z naslovom Nepopolna – moje spoprijemanje s perfekcionizmom.

  Kot urednica Danaja od leta 2022 sodeluje z Založbo Pivec. Doslej je uredila knjige Barve življenja (Ignac Schmidt), Poročen z mamo (Kenneth M. Adams, Alexander P. Morgan) in Zgodba iz neke druge hiše (Matjaž Lunaček ). Vodila je tudi številne literarne pogovore s slovenskimi avtorji in avtoricami.

  Prevedla je dve knjigi – Onkraj Marsa in Venere (John Gray) in Naravna zdravila – po izboru zdravnikov.

  O sebi pravi, da je okrevajoča perfekcionistka, ki zna vse pogosteje uživati v okusih življenja. Poleg pisanja tudi predava o motnjah hranjenja in perfekcionizmu na šolah in fakultetah.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji